Lešnjak veruje da će Čukarički izboriti Evropu

Autor: Beta Beta
petak 13.05.2016.
14:54
Izvor: Beta

Trener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je danas da veruje da će njegova ekipa u poslednja dva kola Super lige Srbije osvojiti tri boda i tako obezbediti mesto u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Trener fudbalera Čukaričkog Milan Lešnjak rekao je danas da veruje da će njegova ekipa u poslednja dva kola Super lige Srbije osvojiti tri boda i tako obezbediti mesto u kvalifikacijama za Ligu Evropa.

"Verujem u svoje momke i nadam se najboljem. Imamo još dve meč lopte do kraja prvenstva. Posle Voždovca igramo sa Surdulicom kod kuće. Siguran sam da ćemo iz te dve utakmice osvojiti tri boda i obezbediti plasman u Evropu. Posle Zvezde i Partizana traže se još dva tima za Evropu i verujem da će jedan od tih timova sigurno biti Čukarički. Ne bih se obazirao previše na kalkulacije, sve je u našim rukama", rekao je Lešnjak na konferenciji za novinare.

Pretposlednju utakmicu u prvenstvu Čukarički igra sutra protiv Voždovca u gostima.

Ekipa s Banovog brda je treća na tabeli sa 36 bodova, dok je Voždovac osmi sa 21 bodom.

"Voždovac je dobra ekipa, dobro izbalansirana... To je spoj mladih i iskusnih igrača koji su pokazali da umeju da igraju veoma kvalitetno. Za nas je važno da su, osim Petra Bojića, u ovom trenutku svi spremni za utakmicu. Povrede koje smo imali su sanirane, nemamo problema ni sa kartonima. Uslovi će za nas biti specifičini zbog podloge", naveo je Lešnjak.

Voždovac nije pobedio u prvenstvu od 19. marta kad je na svom terenu savladao Jagodinu. Od tada je odigrao osam mečeva u kojima je bio poražen šest puta.

"Ne očekujem da će Voždovac biti opušten. Realno, svi su oni profesionalci i svi žive od fudbala. Ne možemo da razmišljamo na taj način. Šta mogu da dobiju, šta mogu da izgube? Mi gledamo sebe, a mi možemo mnogo više da dobijemo ili više da izgubimo. Motivacije sa naše strane neće nedostajati. Utakmica će biti sigurno takmičarska i tvrda", rekao je Lešnjak.

Čukarički ne odustaje od ambicije da sezonu završi na drugom mestu. Potrebno je da posle 37. kola ima bod više od Partizana, iako sada ima bod manje.

"Mislim da i dalje imamo šansi. Partizan je pre dva dana osvojio Kup i obično ta prva utakmica posle velikog uspeha bude malo teža. Čini mi se da je tako bilo i prošle godine kad je Partizan uzeo prvenstvo, a finale Kupa se igralo posle tri dana, gde je Čukarički savladao Partizan i uzeo Kup", rekao je trener Čukaričkog.

"Partizanu neće biti ni malo lako da dobije Radnički u Nišu. Radnički će umeti da se zatvori, čekaće svoju šansu. Partizan dobro igra, ima fantastičan niz rezultata, pa ipak ne verujem da će mu biti lako. Za nas bi bilo idealno i da Radnički pobedi, ali opet to su njihove stvari. Mi gledamo našu računicu i za nas je najbitnije da matematički izborimo Evropu", dodao je Lešnjak.

Fudbaler Čukaričkog Dragoljub Srnić rekao je da se nada da će njegova ekipa sutra prekinuti negativnu seriju.

"Za Čukarički je niz od sedam pobeda zaista bio istorijski, uz pobede protiv Zvezde i Partizana u gostima. Nadam se da ćemo već sutra prekinuti ovu negativnu seriju. Što se tiče poslednje utakmice, golove smo primali kao deca, iz naših grešaka i to je Radnički umeo da kazni. Moramo u ovom momentu da razmišljamo samo o Voždovcu. Očekujem tvrdu utakmicu, kao što su bile i prethodne i iskreno nadam se pobedi", rekao je  je fudbaler Čukaričkog Dragoljib Srnić.

Utakmica 36. kola Super lige Srbije između Voždovca i Čukaričkog igra se sutra od 19.00.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
RamboBabaManUtd
Friday, 13.05.2016
15:18

Bila bi sramota da Cukaricki ne izadje u kvalifikacije za LE posle onakvih partija protiv nasih najvecih klubova.