Leonardova klauzula i dalje tema - Iliev otkrio bitne detalje!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 16.12.2016.
23:48
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan Ivica Iliev progovorio je nakon završetka jesenjeg dela sezone o "famoznoj" otkupnoj klauzuli Leonarda da Silve Souze.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Priča da bi Leonardo da Silva Suza mogao da napusti Partizan u zimskom prelaznom roku otišla je toliko daleko prethodnih dana da je i sam generalni direktor crno-belih Miloš Vazura priznao da Brazilac ima otkupnu klauzulu u ugovoru.

Sam Vazura je otkrio da se radi o sumi od 2.5 miliona evra, a dan nakon što je završen jesenji deo sezone i Leonardo poručio da ne planira da ide, o Brazilčevoj otkupnoj klauzuli progovorio je i sportski direktor Partizana Ivica Iliev.

"Najbolji srpski menadžer za Rusiju, kojeg sam video pre mesec dana, rekao mi je da se nasmejao kada je pročitao vest da Leonardo dolazi u Partizan, i rekao da to ne može da se desi, da je neverovatno da Leonardo dođe" počeo je svoju priču o Leonardu Ivica Iliev.

Prvi operativac sportskog sektora istakao je da su mnogi sa skepsom komentarisali njegove odluke kada je angažovao strance, a to čine i u trenutku kada je obelodanjeno da Leonardo ima otkupnu klauzulu.

"Kada je Morata otišao iz Reala u Juventus stavili su otkupnu klauzulu i vratili ga sa tom otkupnom klauzulom. Kada mogu najveći klubovi sveta da stave klauzulu, šta je čudno da mi stavimo?" kazao je Iliev i dodao,

"Sa druge strane, da li bismo mi mogli njega da dovedemo da toga nije bilo, ako je neko bio izričit da klauzula mora da postoji" istakao je sportski direktor crno-belih.

Bivši fudbaler Partizana nije želeo da potvrdi da se radi o sumi od 2.5 miliona evra, ali se na osnovu njegovih reči može zaključiti da je klauzula veća od sume koju je Alaves platio da angažuje najboljeg igrača Superlige za prethodnu sezonu.

"I da ima klauzulu, ona je mnogo veća nego što je prošle godine najbolji igrač srpskog fudbala i "A" reprezentativac standardan prodat. A poslednje, na kraju, šta smeta što smo stavili veliku klauzulu na igrača za koga svi misle da je promašaj" zaključio je Iliev.

Brazilski internacionalac Leonardo da Silva Souza postigao je u jesenjem delu sezone 12 golova za Partizan i izrastao u najboljeg strelca domaćeg šampionata, a danas je obećao da će se 9. januara pojaviti na prozivci Marka Nikolića.

Koliko će Partizan na kraju zaraditi kada na red dođe Leonardova prodaja ostaje da se vidi, ali se ne može osporiti to da je sportski sektor napravio sjajan potez kada je ubedio bivšeg člana Anžija da dođe u Humsku.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

20 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Gole333
Saturday, 17.12.2016
19:57

Ko ga je angažovao, i za koju platu taj ima pravo i da ga proda. Neosporno da je on ekstra igrač ali i njegova prodaja je ekstra potez uprave. Za kratko vreme zaradili bar dva miliona evra. A umesto njega igrace neko drugi i neke velike razlike biti neće.

avatar
Saturday, 17.12.2016
23:47

U cemu nece biti velike razlike, u vlaznosti vazduha?

avatar
Partibrejker
Saturday, 17.12.2016
13:54

Dobro je da postoji ta klauzula,inace bi ga prodali za mnogo manje.Steta sto takva klauzula nije postojala u ugovoru Abubakara.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 17.12.2016
16:06

Šta se sad dešava sa Abuom ?

avatar
Povratak kralja #47
Saturday, 17.12.2016
23:19

Igra standardno, 11 golova, 6 asistencija, ugovor na još godinu dana. Ne znam zašto pitaš za njega, on je završio svoju misiju kod nas. Sada Partizan ima i boljeg napadača, a i boljeg igrača na levoj strani.

avatar
Saturday, 17.12.2016
13:21

Jedini koga gotivim iz ove uprave je ovaj Iliev.U svakog prethodnog sporckog direktora i njeova pojacanja sam sumnjao,ali u ocene Ilijeva nesumnjam ni najmanje!Samo neka nastavi ovako,a price o klauzuli i kolika je ona nisu bitne,ona ce porasti ukoliko budemo u Evropi naredne sezone!A meni stvarno nije jasno zasto je cudno da neko ima otkupnu klauzulu...

avatar
Jovo B.
Saturday, 17.12.2016
12:12

nece sa da ga puste valjda, treba nam lonardo i partiyan treba daga ostavi kao i djurdevica

avatar
Milan Mihajlovic
Saturday, 17.12.2016
09:49

Mene samo zanima otkud tolika velika paznja posvecena jednom igracu i to na svim sportskim portalima? Pa ovoliko se nije pisalo o Bejlovom prelasku iz Totenhem u Real. A pise se o nekom Leonardu kao da je ne znam ko.

avatar
sundjer bob
Saturday, 17.12.2016
09:33

I??? Sta je pisac u liku i delu cuvenog Ilijeva hteo da kaze? Srpski menadzer za Rusiju, Morata, Real, Juventus, srpski reprezentativac, Alaves... Decko, daj skoncentrisi se, pa lepo ispricaj jos jednom sta si hteo da kazes?!

avatar
CrVeNa ZvEzDa Bg
Sunday, 18.12.2016
11:55

Hteo je da kaze da im je Real Madrid model kako trebaju poslovati, osvajati titule. Sto se tice Alavesa, da je on bio direktor u Zvezdi, on bi prodao istog igraca za duplo vecu svotu,jer legenda prosto ima njuha za kupoprodaja igraca.nKoja smejurija,zamisli kakvi su im ostali,kad se svi krste u glavonju.

avatar
Madridista till I die
Saturday, 17.12.2016
02:28

Ivica Iliev doktor.

avatar
Aleksandar Saša Đukić
Saturday, 17.12.2016
01:14

Tako dobar igrac dugo nije viđen na ovim prostorima...

avatar
Saturday, 17.12.2016
00:57

Nemoj uopste da pricas o toj klauzuli, ne mora to bas uvek ni da bude za javnost!!! Detalji pogotovo, njih ostavi za interesente, a u medjuvremenu revidirajte ugovor i ojacajte nasu poziciju, kakvih bre crnih 2.5 miliona?!?!

avatar
Povratak kralja #47
Saturday, 17.12.2016
01:05

Nije ništa konkretno otkrio samo je hteo da kaže da klauzula nije bila mala u trenutku kada je dogovorena i da agent i igrač nisu hteli da potpišu veću.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Sunday, 18.12.2016
19:53

Baš dobro što ima još godinu dana ugovora, taman da dođe 2018.

avatar
Saturday, 17.12.2016
17:42

To jest da se nesto promeni u njegovom ugovoru i da onda ostane pod tim izmenjenim okolnostima i uslovima jer nijedna promena i ne moze da se izvede bez njega:-D

avatar
Saturday, 17.12.2016
17:22

Znam da nije, nisam se najbolje izrazio, ali glupo je da on prica da Leonardo nece da ode, a onda vec sutradan da vucelic prica kako smo mi nemocni jer uopste nismo. Neka podignu tu klauzulu na 5 i obavezu ga da mora da ostane jos najmanje godinu dana, ovako ce ispasti da on zapravo i nece da ostane ako se nesto promeni, a vrlo moguce da i jeste rec o tome i da mi treba da budemo srecni ako on ostane do leta i da ni ne razmisljamo o vise od 2.5 miliona.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 17.12.2016
16:07

Šta se dešava sa Abubakarom ? Da li je standardan u Kini, koliko golova je postigao i do kad ima ugovor ?

avatar
Bato C.
Saturday, 17.12.2016
13:46

Slazem se.nDajte dečku veću platu od ugovorene kroz novi ugovor i tako ga privolite da i on pristane na vecu otkupnu klauzulu.