Leonardo uz rame Dijari i Škuletiću, juri Klea i Čakara!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 18.10.2016.
10:36
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Brazilski internacionalac Leonardo da Silva Souza lagano izrasta u centralnu figuru ekipe Partizana, a sa nizom od pet mečeva na kojima je postigao po barem jedan gol počeo je da izjednačava i juri rekorde klupskih legendi.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

Fudbalski klub Partizan uspeo je u smiraj letnjeg prelaznog roka da angažuje Brazilca Leonarda da Silva Souzu kojeg je na predstavljanju u Humskoj sportski direktor Ivica Iliev opisao kao najbolju desetku koja je ikada igrala u Superligi.

Brazilski internacionalac u početku je imao problema zbog nedostatka takmičarskih mečeva i nešto slabije fizičke spreme, ali je u prethodnih mesec dana počeo da pokazuje svoju vrednost. Leonardo je već postigao šest prvenstvenih golova, a dobre partije u crno-belom dresu donele su mu i prvu nagradu - zvanje najboljeg igrača u mesecu septembru.

"Mnoge lepe stvari su mi se dogodile za poslednje dve nedelje. Iskreno, koliko prijaju takve stvari, sa druge strane sa sobom nose veliku doze odgovornosti. Već sam isticao koliko je važan timski rad i da je lepo kada se izdvojite kao pojedinac, ali da u svakom trenutku morate biti svesni da je fudbal kolektivna igra i da svako iskakanje ili pomisao da ste bolji od drugih na kraju mogu skupo da vas koštaju" kaže Leonardo u izjavi za klupski sajt.

Brazilac je na prethodnih pet superligaških utakmica postigao po jedan gol i tako izjednačio učinak Lamina Dijare iz sezone 08/09 i Petra Škuletića iz sezone 14/15.

"Momci koje ste naveli su veliki igrači i bili su ljubimci 'Grobara'. Ja sam stigao relativno skoro, sami znate da dugo nisam igrao i samim tim mi je i taj mali rekord nagrada za rad. Ali lopta je okrugla, fudbal nepredvidiv i zato ovo smatram kao nešto izuzetno lepo, ali i kao vrstu opomene" ističe Brazilac.

Naredne utakmice nose sa sobom šansu da Leonardo da Silva Souza nastavi golgetersku seriju. Ukoliko na naredne tri utakmice postigne po jedan gol izjednačiće rekord zemljaka Klea, a potom bi imao šansu da stigne i Damira Čakara koji je svojevremeno postigao gol na devet uzastopnih mečeva.

"Ne želim da iskačem iz kolektiva, osim po brojkama, jer nisam sam na terenu, ima nas jedanaestoro. Da ne primim dobru loptu i savršen pas ni ja u krajnjem učinku ne bih bio dobar. Zaista mislim da u Partizanu svi moraju biti – svi za jednog, jedan za sve" zaključio je Leonardo.

Narednu prvenstvenu utakmicu Partizan igra na domaćem terenu protiv niškog Radničkog, a potom će u goste Žarkovu u okviru 1/8 finala Kupa Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 18.10.2016
19:55

Leonardo ima šansu da postane vlasnik rekorda kad se računaju samo golovi u šampionatu naše države bilo kako da se ona zvala od 1990. do danas. Lestvicu je prošle sezone visoko podigao Ugo Vijeira (Crvena zvezda) tako što je na devet uzastopnih utakmica dao čak 11 golova. Na taj način Portugalac je srušio prethodni rekord Damira Čakara (sezona 2000/2001) koji je kao napadač Sutjeske mrežu rivala pogađao takođe na devet vezanih utakmica, ali se zaustavio na devet golova. Znam da nije to uradio kod nas:-D

avatar
~Posejdon~
Tuesday, 18.10.2016
13:56

Najbolja 10 ikada u superligi!?!? E moj Ilijev.... c c c

avatar
Kle(vers)o(n)!!!
Tuesday, 18.10.2016
19:49

Sta li si ti gledao do sad???!!!

avatar
Jedan jedini
Tuesday, 18.10.2016
11:32

Bravo kralju samo rešetaj i dalhe.A znamo svi,da češ ponovo ugasiti one iz predgradja 💪💪💪

avatar
DONI SPALIO VESTICU
Tuesday, 18.10.2016
10:37

ARTISTA! Cakar dao gol na devet meceva zaredom? :-D