Leonardo se predstavio: "Zvali su me Ronaldinjo"

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 08.07.2016.
13:58
Izvor: Sportske.net, Beta

Leonardo da Silva istakao je da će mu biti potrebno vreme da se pokaže u Partizanu najviše zbog činjenice da nije igrao dugo fudbal.

facebook.com/FK Partizan
facebook.com/FK Partizan

Povezane vesti

Novi fudbaler Partizana Leonardo Da Silva Sousa rekao je danas da se u Beogradu već oseća kao kod kuće, da misli da je izabrao pravi klub, a kada je opisivao sebe naveo je da su ga tokom karijere poredili sa Ronaldinjom.

"Veoma sam srećan što sam ovde. Dobro sam primljen, osećam se kao kod kuće i drago mi je što sam došao. Partizan je klub koji ima strukturu, tradiciju i ambiciju. Pratio sam utakmice i mislim da je ovo pravi klub za mene", rekao je Leonardo na promociji na stadionu Partizana.

Leonardo, dvadesetčetvorogodišnji vezni fudbaler, sa Partizanom je potpisao trogodišnji ugovor, a nosiće dres sa brojem 42.

Brazilac nije igrao poslednjih šest meseci. Kako je rekao, nada se da će mu biti potrebno mesec do dva da uđe u pravu formu.

On je igrajući za ruski Anži dao dva gola Partizanu na pripremama u Turskoj prošle godine. Upitan da li je to bilo "sudbonosno", fudbaler je odgovorio da se ne seća toga.

Upitan za nadimak, rekao je da su ga tokom karijere poredili sa Ronaldinjom.

"Zbog sličnosti su me poredili sa Ronaldinjom. Navijači su me do sada u karijeri veoma cenili i zbog toga imam otvorena vrata. Nadam se da ću i ovde imati podršku navijača. Igram za svoj klub i navijače i to mi daje podstrek i energiju", rekao je Leonardo.

On je dodao da je čuo za sunarodnike Žuku i Klea i istakao je da se nada da će imati slične uspehe u Partizanu kao njih dvojica.

Kada je reč o pozicijama na terenu, rekao je da sebe smatra "univerzalnim igračem", da može da pokriva mnogo pozicija i da je na treneru da odluči gde će igrati.

Upitan da li je čuo za "večiti" derbi između Crvene zvezde i Partizana, Leonardo je odgovorio: "Da, mnogo toga".

Leonardo je profesionalnu karijeru počeo u kiparskom Enosisom, a igrao je još za ukrajinski Metalurg, Gabalu iz Azerbejdžana, dok mu je poslednji klub bio ruski Anži.

"Veoma mlad sam otišao iz Brazila u Evropu. Početak je svakako bio veoma težak", rekao je Leonardo.

Brazilski fudbaler je deveto pojačanje Partizana u letnjem prelaznom roku. Prethodno su došli Petar Đuričković, Milan Radin, Nemanja Miletić, Saša Marjanović, Miroslav Radović, Marko Janković, Nikola Đurđić i Bojan Ostojić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

24 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Trajke10
Friday, 08.07.2016
16:45

Pratio utakmice, xaxax...nJa mislim da mu je dečački san bio da zaigra za Partizan.

avatar
Bradonja
Friday, 08.07.2016
20:27

Da, dečko je rekao da je pratio utakmice, misleći na ove utakmice sa priprema. Plus je rekao da je prihvatio ponudu Partizana iako je imao mnogo veću iz Turske iz razloga što Partizan igra u Evropi i može biti odskocna daska, ali najviše zbog toga što je u turskoj bio taj teroristički napad, pa neće da rizikuje da ide tamo jer se plaši za zenu i tek rodjeno dete. Zato ne lupaj!

avatar
LFC Borca
Friday, 08.07.2016
16:28

Sa tom legendom fudbala niko ne moze da se poredi, a najmanje ne ti.

avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Saturday, 09.07.2016
09:29

Zvali su ga tako jer fizickim izgledom zaista malo podseca na Ronaldinja, to sto ljudi odmah pomisle na to da je rec o slicnom stilu igre i potezima (o iole pribliznom kvalitetu sigurno niko ni ne razmislja) je nesto drugo...

avatar
Partizan-Juventus
Friday, 08.07.2016
16:22

daj boze da se ovaj pokaze bolje od Bozinova,srecno leonardo

avatar
lginq
Friday, 08.07.2016
15:32

I mene su zvali piksi, pa igram beton ligu sada. Već vidim, promašaj od pojačanja garant!

avatar
Friday, 08.07.2016
15:24

I mene su rodjace zvali Roberto Baggio kad sam bio mali pa eto igram za klub iz dzumbus lige , a ceo zivot mi je idol Kolarov , tj dok sam bio mali samo mi je tada Baggio bio idol ali sad Kolarov , vidim ja da ces se ti usrati protiv Zvezde , mali Stojkovic,Ibanjez,Andrija Lukovic i Fibel u dzep ima da te drze dok budes gledao kako Katai,Muce,Vieira,Le Tallec,Srnic,Ruiz i Kanga pune tvoj mali Partizan , imali ste vi i Klea ali dzabe , konacno se vratilo nase vreme i to sad kad se kvalifikujemo u LS jos jedno 10 god ima da je igramo kao iz slavnih dana nase proslosti , CZV BREEE !!!

avatar
El Matador PFC-FCB
Friday, 08.07.2016
15:58

Ti slavni dani su otišli u grob zajedno sa Enver Hodžom vašim krstiteljem da tako nazovem u duhu SRBSTVA hahahaha! Ajde pali sa naših vesti jedi Bakljave :-)

avatar
Friday, 08.07.2016
18:25

Hahaha mi te slavne dane sto smo imali vi nikada necete imati mogu da se zakunem i da polozim obe ruke i noge da partizan nece nikad u svom postojanju nece da ostvari ono sto je nekada Zvezda ostvarivala , pogotovo LS 91 , partizan to nikada nece osvojiti tj on nikada nece prodji grupu ako udju nekad u grupu a kamoli da je osvoji , a sa krstiteljima se ne bih prepirao , prvo raspitaj se gde ti je osnovan partizan i pogledaj ko im je bio predsednik pa kazi nesto o nama , a za sve ono koji ne znaju gde je partizan osnovan i ko im je bio predsednik evo vam odgovora da nebi trazili na wikipediji , osnovan 1945 u Zagrebu , njihov bivsi pokojni visegodisnji predsednik je bio Franjo Tudjman bivsi predsednik Hrvatske i jedan od najzasluzniji za raspad SFRJ i za rat koji se desio izmedju Hrvata i nas Srba , sa tim se ja nebih ponosio , a vi sada vidite ko ste i sta ste...

avatar
K-A-L-U
Friday, 08.07.2016
16:33

Drug,ti si vijest promasio,idi komentarisi Mucea..

avatar
Casus Luciferi 60:12
Friday, 08.07.2016
15:05

dobro ti nama dosao a to da li si kao roni ili ne cemo sami zakljuciti!

avatar
N0Name
Friday, 08.07.2016
15:00

Ima li koje novosti o dolasku ibrahima baldea

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Sunday, 19.02.2017
13:22

Do razresenja situacije u Milanu.

avatar
Povratak kralja XLI
Friday, 08.07.2016
14:31

Da li primećujete razliku između ovog i bilo kojeg ranijeg prelaznog roka u Partizanu? Ranije je Partizan prvo prodavao pa dovodio i nije imao komplet(ir)an tim do 01.septembra, ovog leta su prvo dovedeni igrači, trener je imao kostur tima pre početka priprema i ima popunjene sve pozicije pred početak sezone što je veoma bitno. Vuletić kaže da je Krizni štab ili kad su se već prekrstili zaslužan za ovakav prelazni rok u mnogome jer su omogućili Ivanu i Ivici samostalni rad, znači zaslužni su jer (više) ne smetaju, to je sasvim dovoljno da prelazni rok bude uspešan?! Da -uprava- radi svoj posao kao što to rade Tomić i Iliev Partizan bi na svakoj poziciji imao po dva Leonarda, neki igrači bi to bili iz sopstvene škole, neki dovedeni iz inostranstva.

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 09.07.2016
18:04

Upravo tako, ne mogu da verujem da neki navijači naši sad pljuvaju upravu i Ilieva, a mi nikada odkad ja Pratim fudbal nismo tako brzo napravili tim, pa čak i Leonardo je došao u pravo vreme (ako uzmemo u obzir da su nekada dolazili tek u 3. kolo kvalifikacija.

avatar
Zoran Vukic
Friday, 08.07.2016
14:29

vi novinarpisete za svako igraca pojacanje samo je pojacanje ko izbori se u prvih 11 [nema veze sa brzilcem nego upsten sa svim igracima]

avatar
K-A-L-U
Friday, 08.07.2016
14:18

Samo jako majstore!! nSamo se uklopi i to je to... :)

avatar
Doktor Trax
Friday, 08.07.2016
14:14

al zvali , vise ne zovu hahahah

avatar
K-A-L-U
Friday, 08.07.2016
16:32
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Friday, 08.07.2016
14:05
avatar
VLADIMIR DRACULESCU
Friday, 08.07.2016
14:05

Sad jos golman, stoper, desni bek i napadac koji bi razgrtao stopere rivala...