LE - Za treće kolo i srpski fudbal! (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.07.2015.
12:16
Izvor: Sportske.net

Nakon što su međusobno odmerili snage u prvom kolu domaćeg šampionata, fudbalere Vojvodine i Čukaričkog večeras očekuju revanš mečevi drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Svega tri dana nakon što su na stadionu "Karađorđe" odigrali derbi susret prvog kola domaće Superlige fudbalere Vojvodine i Čukaričkog očekuju novi izazovi na evropskoj sceni.

Rezultati koje su pre sedam dana ostvarili u prvim duelima sa azerbejdžanskom Gabalom i letonskim Spartaksom stavljaju srpske klubove u povoljnu poziciju uoči večerašnjih revanša ali daleko od toga da su Voša i Čuka prebrinuli plasman u treće kolo.

Vojvodina je trijumfom od 3:0 nad letonskim Spartaksom dokazala da je mnogo kvalitetniji tim ali je u nedelju pretrpela težak poraz od Čukaričkog i pritom ostala bez najboljeg napadača Miljana Mrdakovića.

Superligaš iz Novog Sada ne bi smeo da dovede u pitanje plasman u treće kolo kvalifikacija za Ligu Evrope ali u isto vreme treba da ima na umu da je pre samo godinu dana umalo nadomestio četiri gola zaostatka iz prve utakmice sa Trenčinom što samo govori da opuštanja ne sme da bude.

Ne treba zaboraviti ni to da svaka pobeda srpskih timova u evropskim okvirima ima veliki značaj za mršavi nacionalni koeficijent koji godinama unazad biva degradiran.

Podsećamo da će Vojvodina, ukoliko eliminiše Spartaks, u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope igrati sa Sampdorijom.

Za razliku od Vojvodine "Brađani" će imati znatno teži zadatak u revanšu sa Gabalom. Izabranici Vladana Milojevića gostuju u Azerbejdžanu ekipi koja odlično igra na domaćem terenu, a fudbaleri Čukaričkog imaju zadatak da sačuvaju jedan gol prednosti.

Najveći problem za Čukarički u prve tri utakmice kvalifikacija za Ligu Evrope bila je realizacija ali je i taj aspekt igre doveden na zavidan nivo na meču sa Vojvodinom kada su postignuta četiri gola.

Raduje i podatak da će se u tim, nakon oporavka od povrede, vratiti i iskusni Igor Matić koji daje nemerljiv doprinos u igri "Brđana". Ukoliko eliminištu Gabalu, "Brđani" će u trećem kolu najverovatnije na Kipar.

Obe utakmice počinju od 18 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ludikure
Thursday, 23.07.2015
16:28

ajmo srbi ,samo hrabro....

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 23.07.2015
13:52

zeli srecu Vojvodini i Cukarckom i prlaz dalje

avatar
Toni Kroos
Thursday, 23.07.2015
13:41

Srecno momcima obe ekipe,ocekujem bar jedan klub u grupnoj fazi LE.. Apolon i Sampdorija nisu bauci,samo motivacija za sto bolju igru!

avatar
magionicar
Thursday, 23.07.2015
16:56

cuka moze da prodje apolon ako danas prodju qabalu. a vosa sledece kolo ispada.. cuka u 4 ispada sigurno jedino ako budu imali srece u zrebu . partizan igra LE 100% a mozda i LS . bice dobro .

avatar
Baltazar
Thursday, 23.07.2015
13:16

Samo napred hrabro,i jedni i drugi idemo dalje,

avatar
Baltazar
Thursday, 23.07.2015
13:10

Samo napred hrabro idemo dalje i jedni i drugi,pogotovu čuka nas najkvalitetniji tim....

avatar
Povratak kraljaBAN23
Thursday, 23.07.2015
12:32

Ukoliko Vojvodina pobedi prestiže Zvezdu na UEFA rang listi! Ko ili šta ne dozvoljava Zvezdi da bude bolja od Vojvodine i u Evropi kad u SL Zvezda u proseku po sezoni ima 11.8 bodova više od Vojvodine od sezone 2010/11 do 2014/15 tj. za period za koji se obračunava UEFA koficijent ili po sezonama: +3, +16, +1, +27 i +12? Ili možda neko ili nešto ne dozvoljava Vojvodini da bude ispred Zvezde u SL? Pitam navijače svih klubova.

avatar
D.Green4 Black&White
Thursday, 23.07.2015
12:25

kad igra Kairat ? :D gotivna ekipa ...pogotovo ona camuga sto radi makazice ko Crespo :D hahah