LE - Vreme je za Partizanovu premijeru! (20.15)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.07.2016.
11:04
Izvor: Sportske.net

Vicešampion Srbije i prošlosezonski osvajač Kupa večeras otvara novu sezonu prvom utakmicom drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope. Nakon rekonstrukcije ekipe navijači sa nestrpljenjem iščekuju da vide na delu "novi" Partizan.

partizan.rs
partizan.rs

Povezane vesti

Prvom utakmicom drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope fudbaleri Partizana otvaraju novu sezonu i kreću u pohod na grupnu fazu masovnijeg klupskog takmičenja koje organizuje UEFA.

Sportski sektor fudbalskog kluba Partizan imao je pune ruke posla u prethodnom periodu, pa je tako sportski direktor Ivica Iliev angažovao devetoricu novih igrača koje je trener Ivan Tomić želeo da ima u timu.

Samo Brazilac Leonardo da Silva Souza ne konkuriše za večerašnji duel sa Zaglebjem, dok će ostali igrači biti u konkurenciji za tim ali se u startnoj postavi očekuju "samo" trojica igrača pristiglih u letnjem prelaznom roku.

Šef stručnog štaba crno-belih forsirao je tokom priprema formaciju "4-2-3-1" ali nije isključeno da u duelu sa Zaglebjem napravi varijaciju na temu i transformiše je u "4-3-3" što neće značajnije uticati na izbor igrača.

Čini se da je najveća nedomica vezana za izbor drugog štopera kojeg treba upariti sa Sedrikom Goguom, pošto Nikola Milenković ima veliki potencijal ali ne i iskustvo igranja u bitnim mečevima u Evropi. Zbog toga nije isključeno da Gregor Balažic zaigra u paru sa Goguom.

Ukoliko se Ivan Tomić odluči za formaciju sa dvojicom zadnjih veznih igrača Brazilac Everton i Darko Brašanac igraće u paru na sredini terena, dok bi trio iza Nikole Đurđića činili Janković, Radović i Mihajlović.

Partizan Zaglebje
Grafika: Sportske.net

Varijanta sa trojicom igrača u veznom redu podrazumevala bi povlačenja Miroslava Radovića na desnu stranu, dok bi Darko Brašanac dejstvovao po levoj strani a Brazilac Everton u sredini. Promena u "gornjem" delu značila bi da bi Nemanja Mihajlović i Marko Janković delovali kao krilni napadači i podrška Nikoli Đurđiću.

Partizan je u prošlosti samo jednom igrao u Evropi protiv poljskog kluba ali su mečevi sa Gornjikom odigrani pre više od tri decenije pa nisu relevantni za ovu priliku.

Bolji pokazatelj kako se crno-beli snalaze protiv Poljaka verovatno su prijateljske utakmice odigrane tokom priprema i ako je suditi po tome Partizan bi trebalo da izađe na kraj sa Zaglebjem iz Lubina.

Utakmica drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope zakazana je za 20.15 i biće direktno prenošena od strane Radio televizije Srbije.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

8 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Meepo
Thursday, 14.07.2016
15:43

Nista manje od 3 poena u koeficijentu ne priznajem veceras. (govorim za sve 3 ekipe) Mogu samo da oprostim neresen rezultat Cuke! Srecno

avatar
indija durot
Thursday, 14.07.2016
14:13

Srecno grobari za Srpski koeficijent

avatar
cholic
Thursday, 14.07.2016
12:15

Idemoooo crno beli !!!

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 14.07.2016
12:09

tomicu vise ne eksprmtisi sa timom koji milekovic[koctolmac] tvoj ljubimc bogosavac[krv za gol protiv zvezde]kikser

avatar
Thursday, 14.07.2016
11:31

Ta varijacija na temu i mala promena formacije ne da nece znacajnije! uticati na izbor igraca nego nece uopste. Sve sto moze u 4-2-3-1, bez i najmanje dileme moze i u 4-3-3 sta god ta promena znacila za igrace- ocekujem ulazak Marjanovica, Ilica ili Djurickovica i Vlahovica sa klupe.

avatar
King Didier Drogba
Thursday, 14.07.2016
11:05

Kakavi igraci! Sve sama klasa😂😂😂😂!

avatar
King Didier Drogba
Thursday, 14.07.2016
14:20
avatar
Realno nerealan-1
Thursday, 14.07.2016
18:29

U prvoj postavi 2 strana igrača,dok je kod nekih 9 stranih igrača u prvoj postavi,al' i bez obzira na to,to su jedni od najboljih domaćih igrača tako da i jesu klasa u poređenju sa ostalim domaćim igračima.