LE - UEFA zamenila domaćinstva, Čuka domaćin 3. jula

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 25.06.2014.
10:13
Izvor: Sportske.net

Jedini srpski klub koji će kvalifikacije u Ligi Evrope početi od prvog kola dobio je obaveštenje iz Niona o zameni domaćinstva sa Sant Hulijom.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

Fudbalski klub ČUkarički krenuće u borbu za mesto u drugom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope 3. jula, u ranije zakazanom terminu, ali će prvi meč protiv Sant Hulije odigrati na svom terenu.

Iako je prilikom žreba u Nionu odlučeno da Čukarički prvo gostuje ekipi iz Andore, zbog velikog broja klubova iz te zemlje koji će 3. jula biti domaćini u kvalifikacijama za LE odlučeno je da superligaš sa Banovog Brda prvo ugosti svog rivala.

"Iz Niona je došla depeša da smo mi domaćini prve utakmice u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope. Razlog je taj što su čak tri ekipe iz Andore domaćini u tom terminu i moralo je da dođe do pomeranja" rekao je za "Sport" predsednik FK Čukarički Miodrag Janković.

Prvi čovek "Brđana" dodao je da će za taj meč biti štampano 4.000 karata i da će utakmica biti odigrana na stadionu na Banovom Brdu, a ne na "Marakani".

"Dobili smo zeleno svetlo da sve utakmice možemo da igramo na našem stadionu. 'Marakana' je bila rezervna opcija u slučaju da ne možemo tim iz Andore da dočekamo na Banovom Brdu" istakao je Janković.

Dakle, prvi evropski meč u Srbiji u sezoni 2014/2015 biće odigran već 3. jula kada Čukarički dočekuje ekipu Sant Hulije na stadionu na Banovom Brdu. Početak utakmice zakazan je za 20 časova.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke