LE - Šteta, Vojvodina imala prednost, odluka pada u Minsku!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 28.07.2016.
21:54
Izvor: Sportske.net

Vojvodina nije uspela da pobedi rivala iz Belorusije iako je imala prednost tokom velikog dela meča. Opšti utisak - Vojvodina daleko bolji rival.

BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS
BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Povezane vesti

Jedini preostali srpski tim u kvalifikacijama za Ligu Evrope, novosadska Vojvodina, danas je odigrala nerešeno protiv Dinama iz Minska 1:1 (1:0) u trećem kolu kvalifikacija za Ligu Evrope.

Opšti utisak nakon prvog meča jeste da je Vojvodina bolja ekipa u ovom trenutku od ekipe iz Belorusije koju je predvodio Vuk Rašović do pre nekoliko nedelja.

Srpski tim je od samog starta nametnuo ritam, ekipa Dinama je igrala sa petoricom u zadnjoj liniji, pa je bilo veoma teško stići do gola golmana gostiju.

Meleg i Maksimović su imali šuteve u prvih 20-ak minuta, a onda su gosti prvi put pripretili preko Žukovskog, ali njegov šut je odbranio Kordić.

Gledali smo jedan mirniji period igre u prvom poluvremenu, a onda je u 29. minutu viđen prvi gol na meču.

Bila je upućena lopta u kazneni prostor Dinama, Trujić je preskočio loptu, ona je došla do Siniše Babića koji nije imao problema da savlada golmana Ignjatovića - 1:0 za Vojvodinu.

Tu situaciju pogledajte OVDE.

Gosti su tražili ofsajd, ali nije bilo govora o tome jer Trujić nije dohvatio loptu.

Za kraj prvog dela igre, Vojvodini je poništen gol, sasvim opravdano jer je Babić bio u ofsajdu.

U drugom poluvremenu je ponovo Babić bio veoma agilan, najviše je pokušavao da probije odbranu Dinama iz Minska. Imao je dva šuta u kratkom vremenskom periodu, nakon jednog je Ignjatović veoma loše reagovao i ona umalo nije ušla u gol.

Imao je i Puškarić jedan dobar udarac nakon kornera kada je petom pokušao da savlada protivničkog golmana, ali nije imao sreće.

Onda, šok na "Karađorđu".

Budnik je iskoristio grešku odbrane Vojvodine, Puškarić i Miletić su loše reagovali, igrao se 81. minut, a gosti su stigli do izjednačenja.

Pogledajte tu situaciju OVDE.

Trebalo je Vojvodini da se oporavi od svega, nije uspela da postigne niti jedan gol do kraja meča, najviše zbog prenemaganja protivničkih fudbalera koji su na svaki mogući način pokušavali da odugovlače, pa je rezultat ostao nerešen.

Dakle, u Minsku pada odluka, Vojvodina je propustila šansu, ali daleko od toga da je bilo šta izgubljeno.

Treće kolo kvalifikacija za LE
Stadion Karađorđe, Novi Sad
Gledalaca oko 9000
Vojvodina - Dinamo Minsk 1:1 (1:0)
(Babić 29' - Budnik 81')

VOJVODINA
: Kordić, Miletić, Antić, Kovačević, Puškarić, Makisimović, Paločević (od 87. Zličić), Malbašić (od 71. Trifunović), Babić, Meleg, Trujić (od 79. Jovančić).

DINAMO MINSK
: Ignjatovič, Nojok, Kocsevoj, Šverčinski, Ostruk, Bikov, Koritko, Gabovda, El Monir (od 84. Šramčenko), Žukovski (od 64. Karpovič), Rotković (od 64. Budnik).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ZVEZDA PRVAK PONOVO
Friday, 29.07.2016
15:41

Steta,jako jeftin gol.Imali su cistu kontrolu utakmice.Ipak imaju sanse i u revansu,ali moraju da poprave realizaciju.Zvezda i Vosa ove godine bar malo da povecaju koeficijent drzave,prosle Partizan i Vosa,voleo bih sledece da 3 tima (sva 4 je vec teze,ali je 3 realno) iz Srbije nesto urade u Evropi.

avatar
Bojan Samardzic
Friday, 29.07.2016
09:32

Steta, velika steta, za taj gol na kraju. Nadam se da ce Vosa dokazati i u Minsku da je bolja.

avatar
joe n.sad
Friday, 29.07.2016
08:01

Steta,moglo je bolje,ali realno Vosa moze dalje.

avatar
El Diablo
Friday, 29.07.2016
00:56

Nije pomoglo 15 novih sponzora.Salu na stranu,steta sto Vosa nije izdrzala,ovo je rezultat koji vise odgovara Belorusima.

avatar
SM_CUBANAC
Thursday, 28.07.2016
22:24

Klasicna Superligaska odbrana svi u loptu pilje umesto u igraca...

avatar
Goran Zdravkovic
Thursday, 28.07.2016
22:04

Steta ali i dalje ima realne sanse, samo stopera Vosa mora da nadje, Puskaric je rupa a i covek nije stoper po vokaciji... a gde ode mali Nastic, pa on je najbolji levi bek u ligi bio prosle godine, ovaj Antic moze samo rezerva da mu bude...

avatar
Thursday, 28.07.2016
21:56

Potpuno nezasluzeno, ali to su nasi klubovi, UVEK ista prica sa nama! Eto zasto sam napisao da bi cak i 0-0 predstavljao relativno povoljan rezultat.