LE - Predstavljamo naredne rivale Voše i Čuke!

Autor: Mihajlo Vidojević
petak 10.07.2015.
19:25
Izvor: Sportske.net

Nakon uspeha koje su ostvarili na startu kvalifikacija za Ligu Evrope Vojvodina i Čukarički neće imati previše vremena za odmor jer ih naredne nedelje očekuju prve utakmice drugog kola protiv klubova koje vam ovim putem predstavljamo.

uefa.com
uefa.com

Povezane vesti

Već nakon prvog kola kvalifikacija za Ligu Evrope Srbija je ostala bez jednog od tri predstavnika u drugom po kvalitetu klupskom takmičenju "starog kontinenta". U drugom kolu kvalifikacija našu zemlju će predstavljati Vojvodina i Čukarički koji su imali više sreće i znanja od vicešampiona Srbije.

Već na startu kvalifikacija bili su poznati potencijalni rivali srpskih klubova u drugom kolu a nakon što su odigrani revanš susreti prvog kola postalo je jasno da će Vojvodina na megdan letonskoj ekipi Spartaks, dok će Čukarički u dvomeč sa azerbejdžanskom Kabalom.

Prvi utisak je da su srpski klubovi dobili rivale koji su po kvalitetu daleko od evropskog vrha ali iskustvo govori da naši timovi nemaju pravo da potcenjuju bilo kog protivnika.

Vojvodina će naredne nedelje na stadionu "Karađorđe" ugostiti letonsku ekipu Spartaks koja dolazi iz gradića na severu zemlje. Jurmala je smeštena na obalama Baltičkog mora u zalivu Riga, nedaleko od prestonice Letonije.

Spartaks je osnovan 2007. godine a prvi veliki uspeh u kratkom istorijatu kluba zabeležen je 2012. godine kada je izboren plasman u najkvalitetniju letonsku ligu. Prethodne tri sezone Spartaks se takmiči u "Virsligi" a najbolji rezultat ostvaren je 2013. godine kada je ekipa zauzela petu poziciju.

Spartaks Jurmala
Foto: spartaksjurmala.com

Zbog problema koje su imali bolje plasirani klubovi sa finansijama i dobijanjem evro licence Spartaks je dobio priliku da nastupi u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope i da trijumfom nad ekipom podgoričke Budućnosti ostvari najveći uspeh u istoriji kluba.

Prvu utakmicu u Podgorici Spartaks je dobio rezultatom 3:1, dok je u revanšu meč završen bez golova pa je letonski sastav izborio plasman u drugo kolo kvalifikacija gde će se sastati sa našom Vojvodinom.

Ekipu predvodi Ukrajinac Roman Pilipčuk, većinu igračkog kadra čine Letonci a među internacionalcima su dvojica Ukrainaca, Nemac, Italijan i Nigerijac. Dodajmo još i to da su trojica igrača članovi mlađih selekcija reprezentacije Letonije ali ukupno gledano Vojvodina ne bi smela da ima problema sa Spartaksom.

Nešto teži rival "zapao" je Čukaričkom iako se ne može reći da je Kabala tim koji bi "Brđanima" mogao da napravi veliki problem. Veći problem za tim sa Banovog Brda biće naporan put u Azerbejdžan u gradić smešten na severu zemlje.

Kabala je osnovana 1995. godine pod imenom Goj Gol ali je deset godina došlo do preimenovanja kluba. Da se radi o klubu u ekspanziji svedoči podatak da je 2010. godine Toniju Adamsu plaćeno milion funti kako bi preuzeo ulogu trenera. Zbog porodičnih problema bivši defanzivac Arsenala zadržao se na klupi Kabale do novembra 2011. godine.

Kabala
Foto: gabalafc.az

Uprkos tome što su za trenere postavljali proverene stručnjake rezultati nikako nisu stizali sve do 2013. godine kada se Kabala prvi put u istoriji plasirala u neko međunarodno takmičenje.

U prethodnoj sezoni Široki Brijeg ih je eliminisao u prvoj rundi kvalifikacija za Ligu Evrope ukupnim rezultatom 5:0 a na startu tekućih kvalifikacija bili su bolji od Dinamo Tbilisija ukupnim rezultatom 3:2.

Za razliku od ekipe protiv koje će Vojvodina igrati u drugom kolu, rival Čukaričkog u svojim redovima ima veliki broj internacionalaca. Za Kabalu nastupaju Brazilci, Ukrajinci, Estonac, Rumun, ali i bivši defanzivac Partizana Vojislav Stanković koji je nedavno pojačao azerbejdžanski sastav.

Prva utakmica između Čukaričkog i Kabala na programu je 16. jula na Banovom Brdu od 20 časova i 30 minuta, dok će Vojvodina ugostiti Spartaks istog dana na "Karađorđu" ali će taj meč početi petnaest minuta nakon onog u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Paki89
Saturday, 11.07.2015
13:01

Lepo osvezenje za jadan Srpski fudbal.Nadam se da ce Vosa i Cuka proci drugo kolo.

avatar
Komreolne
Saturday, 11.07.2015
07:56

Velika fudbalska imena.Bice tesko

avatar
SmartestOne
Saturday, 11.07.2015
00:47

Posto je Voja u odbrani protivničke ekipe, zadatak Čuke će biti dosta lakši :)

avatar
Friday, 10.07.2015
21:21

samo što dalje da doguraju

avatar
ujka Vanja
Saturday, 11.07.2015
00:19

Naravno,bilo bi super da imamo 2 tima u grupnoj fazi LE,ali koliko to lepo zvuci toliko je i nerealno.Mada trebace dosta srece u zrebanju za 3 kolo,jer kako sam procitao,onda dolaze paklene ekipe.

avatar
Amar Zo
Friday, 10.07.2015
21:20

Msm da ce oba tima proci u trece kolo

avatar
pjer
Friday, 10.07.2015
20:46
avatar
Vanja Grubač
Friday, 10.07.2015
21:36

Oni igraju u nedelju i ko pobedi ide dalje u polufinale kupa Malog mokrog luga.Inače ulaz je besplatan a biće i sendviči,koreografija,bakljada,onako kao na poslednjem treningu pred Kairat,kako i dolikuje svetskom i evropskom,a bogami i šampionu mlečnog puta i kumove slame.

avatar
SM_CUBANAC
Saturday, 11.07.2015
15:31

I baba je bila devojka :)

avatar
degrobarizator
Friday, 10.07.2015
23:37

Zvezda je bila sve sto vi nikada necete biti.

avatar
Goran Zdravkovic
Friday, 10.07.2015
20:44

Samo oprezno i poruka Vojvodini da nadje i registruje golmana, Saranov, Cukic ili Jovanovic i niposto Pekarica i ako se oporavi da ne ubacuju u igru, Pankov Djuric sjajan tandem a tu je i mali Dinja, klinac koji je za Pekarica izmislio fudbal...

avatar
ujka Vanja
Saturday, 11.07.2015
00:18

Samo jedna korekcija,decko se preziva Dinga, (ne znam mu ime),e sad sto se tice pojacanja Vose negde sam procitao da potpisuje Ozegovic odmah po okoncanju utakmice sa MTK-om,a da je od golmana meta Peric iz Jagodine.E sad sta je tu istina,moras pitati nekog navijaca Vojvodine. :) Stvarno,mislim da bi Vosi pored golmana,svaka cast Zakuli ali godine su ucinile svoje,treba da angazuje i stopera,prodajom Srdjana Babica,duva promaja u odbrani.Pankov,Dinga,Vasilic,Djuric su sasvim dobra resenja,ali treba im jos jedan stoper.

avatar
Aleksandar El Matador
Friday, 10.07.2015
19:57

3 kolo kvalifikacija za LE će za obe naše ekipe biti teško s obzirom na to da ih čekaju Dortmund, Bilbao, Southampton itd.

avatar
Srba Stamenkovic
Friday, 10.07.2015
21:24

Za Cuku je i 2.kolo kriticno Gabala je prosle godine igrala u grupi LE.

avatar
SM_CUBANAC
Saturday, 11.07.2015
15:32

Karabag je igrao ne Gabala :)

avatar
Tomić: Lažna legenda
Saturday, 11.07.2015
12:32

Pa već u prvom kolu je npr. bio West Ham, ne treba da se gleda tako crno, možda izvučemo dobre rivale, ali treba prvo sačekati četvrtak i odigrati prvu utakmicu 2. kola.

avatar
ujka Vanja
Saturday, 11.07.2015
00:15

Da,ja mislim da je ove sezone Gabala slabija,posto im igra Voja Brisel,bez zezanja.Ako bude starter,Stoiljkovic,Mandic,Matic,Bojic ima da upisu po gol,svaki. :)

avatar
Aleksandar El Matador
Friday, 10.07.2015
19:55

Čuka i Voša prolaze dalje! Voju Stankovića ima da vrte Srnić i Stoiljković ko na ringišpilu hahahahahah :-)