LE - Partizan nemoćan, Turci igrali "poker"!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 23.10.2014.
22:56
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana pretrpeli su večeras drugi poraz u grupnoj fazi Lige Evrope. Crno-beli su u trećem kolu grupe "C" deklasirani od strane Bešiktaša koji je slavio sa 0:4.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Nakon sjajne partije koju su fudbaleri Partizana prikazali na startu takmičenja u Ligi Evrope izabranici Marka Nikolića vezali su drugi poraz u grupi "C".

Vicešampion Srbije poražen je rezultatom 0:4 (0:2) u duelu sa Bešiktašom pa posle trećeg kola ostaje zakovan za dno tabele u grupi "C" sa samo jednim osvojeniim bodom.

Partizan - 25 Lukač, 35 Stevanović, 13 Ćirković, 6 Stanković, 3 Volkov, 30 B. Ilić, 17 A. Živković (od 67' Grbić), 18 Drinčić (od 61' S. Marković), 55 Pantić, 27 Lazović (od 61' Ninković), 32 Škuletić

Bešiktaš - 29 Tolga Zengin, 6 Sivok, 19 Franko, 31 Ramon Mota, 7 Gokhan Tore (od 64' Kerim Kojunlu), 8 Veli Kavlak, 13 Hačison, 15 Oguzan Ozjakup (od 78' Ismail Kojbaši), 20 Nečip Ujsal, 9 Demba Ba (od 69' Čenk Tosun), 10 Olkaj Šahan

Pretilo je nebo da odloži duel u Humskoj i bolje bi bilo da jeste pošto je Partizan večeras delovao jako bledo u duelu sa favorizovanim Bešiktašom.

Povrede pojedinih prvotimaca primorale su Marka Nikolića da na teren pošalje debitanta Miroslava Stevanovića ali i mlade Živkovića i Pantića koji se u duelu sa liderom turskog šampionata nisu najbolje snašli.

Izabranici Slavena Bilića sa lakoćom su već u prvih 45 minuta stigli do prednosti koju u nastavku nisu ispustili a gledajući kako je prvo poluvreme teklo ne može se reći da istanbulski crno-beli nisu zaslužili stečenu prednost.

Do 13. minuta nije bilo uzbuđenja a onda je Gokhan Tore pokazao koliko je opasan ukoliko mu se dozvoli previše prostora. Dobar udarac sa dvadeset metara Lukač odbija u korner ali samo pet minuta kasnije kompletna odbrana Partizana biva uhvaćena na spavanju.

Austrijanac Kavlak "raspalio" je sa više od 25 metara, nikoga nije bilo u bloku, a pritom je i Lukač uhvaćen na krivoj nozi pa Bešiktaš dolazi do prednosti bez previše muke!


Od tog trenutka pa do drugog pogotka gostiju Partizan je stvorio samo jednu izglednu priliku ali je i Tore pogodio stativu na drugoj strani. Akcija iz 36. minuta ostaje kao žal jer su crno-beli mogli do izjednačenja ali je kapiten Bešiktaša refleksno intervenisao posle udarca Andrije Živkovića.

Minut pre odlaska na odmor Olkaj Šahan šutira, lopta se odbija do usamljenog Demba Be koji potom rutinski smešta loptu u mrežu Partizana i duplira prednost Bešiktaša!

Anemična igra Partizana iz prvog dela igre samo je preslikana na nastavak susreta pa ne čudi što je Bešiktaš već posle osam minuta igre u drugom poluvremenu imao prednost od 0:4!

Najpre je u 52. minutu Ozjakup ostao sam kao duh na desetak metara od gola pa mu nije bilo teško da savlada Lukača, baš kao ni Gokhanu Toreu dva munuta kasnije kada je sam izašao pred gol domaćih i pogodio za 0:4!

Od tog trenutka postalo je jasno da će igrači oba tima samo otaljavati posao što je i viđeno na delu.

Marko Nikolić momentalno je zamenio najiskusnije igrače, nosioce igre u domaćem prvenstvu, a igrači koji su ušli na teren nisu uspeli da unesu živost u igru srpskog tima pa je do kraja ostalo 0:4.

Nakon tri odigrane utakmice u LE Partizan ima jedan osvojen bod i nalazi se na poslednjoj poziciji u grupi "C". Ispred crno-belih nalaze se Asteras (4), Totenhem (5) i Bešiktaš (5).

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke