LE - Mogu li "večiti" da nadmaše prognoze?

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 14.09.2017.
18:58
Izvor: Sportske.net

Uoči početka grupne faze Lige Evrope sastavljen je spisak klubova koji bi trebalo da se plasiraju u eliminacionu fazu ovog takmičenja.

Sportske.net/Mihajlo Vidojević
Sportske.net/Mihajlo Vidojević

Povezane vesti

Partizan i Crvena zvezda večeras igraju svoje prve mečeve u grupnoj fazi Lige Evrope, a uoči početka mečeva prvog kola pojavila se zanimljiva prognoza.

Specijalizovani sajt "Euro Club Index" koji se bavi najrazličitijim istraživanjem statističkih podataka objavio je koji klubovi imaju najveće šanse da se plasiraju u eliminacionu fazu Lige Evrope.

Šanse su date u procentima, najveće se daju Arsenalu, Atletik Bilbau, Viljarealu i Dinamo Kijevu, a "večitih" nema na listi od 32 kluba.

Zanimljivo je da se iz Partizanove grupne Dinamu daje 91% šansi da će igrati u eliminacionoj fazi, a drugi favorit iz grupe je ekipa Jang bojsa sa 60% šansi.

Kao što je već rečeno, Arsenal je prvi favorit od svih klubova za plasman u eliminacionu fazu Lige Evrope sa 96%, a Kelnu se daje 64% šansi.

Nemojte da vas zbuni to što se na spisku nalaze i klubovi iz Lige šampiona, ne zaboravite da će se svi trećeplasirani klubovi iz grupne faze elitnog takmičenja preseliti u Ligu Evrope.

"Večitima" ostaje da pokažu da su prognoze i statistički podaci jedno a da se rezultati prave na terenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Salvatore
Friday, 15.09.2017
08:48

Ovo je LE ljudi. Ovde uvek bude iznenadjenja u grupi a i kasnije. Nije ovo LS da se guraju veliki timovi nego se igra otvoren fudbal, na gol vise.

avatar
Ali baba
Thursday, 14.09.2017
20:42