LE - Jagodina brani čast Srbije, ostali igraju za koeficijente

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 24.07.2014.
11:04
Izvor: Sportske.net

Uoči večerašnjih revanš susreta drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope samo jedan od tri srpska predstavnika ima izgledne šanse za plasman u dalji tok takmičenja ali ne treba zaboraviti da nije svejedno da li će se Vojvodina i Čukarički od kvalifikacija

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Izbacivanje Crvene zvezde iz takmičenja pod okriljem UEFA kao da je nagovestilo da će tekuće leto biti neplodno za srpske klubove.

Čukarički je uspeo da preskoči prvu prepreku u Ligi Evrope a kada se u drugom kolu pridružio Vojvodini i Jagodini usledio je pravi potop srpskih ekipa.

Na tri prva susreta drugog kola kvalifikacija za LE srpski klubovi primili su osam golova i nisu uspeli da postignu nijedan a samo je Jagodina remijem sa Klužom ostala u trci za mesto koje vodi u narednu rundu takmičenja.

Večeras će prvi na teren fudbaleri Čukaričkog. "Brđani" posle beogradskih 0:4 protiv austrijskog Grediga gostuju toj ekipi u Salcburgu bez prevelikih nada da mogu do podviga.

Trener Vladan Milojević u sredu je naglasio da niko u timu ne razmišlja o plasmanu u treće kolo ali da je pobeda imperativ. U situaciji kada će se igrati 11 na 11 Čukarički objektivno ima šanse da se bori za bilo kakav trijumf čime bi makar malo doprineo popravljanju nacionalnog koeficijenta Srbije u Evropi.

Utakmica na "Red Bul Areni" igra se od 19 časova.

Sat vremena kasnije, na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu počinje duel Vojvodine i slovačkog Trenčina.

Superligaš iz "srpske Atine" nalazi se u istom položaju kao Čukarički pred večerašnji revanš s tim što će zaostatak od 4 gola iz prve utakmice "juriti" na svom terenu.

Minimalne su šanse da Vojvodina napravi preokret i izbori se makar za produžetke i penale ali, kao i u slučaju Čukaričkog, Novosađani imaju obavezu da dođu do pobede čime bi doprineli poboljšanju nacionalnog koeficijenta Srbije.

Jedini predstavnik Srbije koji i dalje ima jako dobre šanse da se nađe u trećem kolu kvalifikacija za LE jeste Jagodina.

Ekipa Mladena Dodića remizirala je u prvom meču sa Klužom bez golova i sada na domaćem terenu ima priliku da makar i minimalnom pobedom obezbedi mesto u trećem kolu kvalifikacija za LE što bi bio istorijski uspeh kluba iz Pomoravskog okruga.

Ukoliko bi Jagodincima pošlo za rukom da eliminišu nekadašnjeg učesnika grupne faze Lige šampiona, u trećem kolu bi se sastali sa ekipom Dinama iz Minska koja svakako kvalitativno nije u rangu Kluža i predstavlja rivala sa kojim se može mnogo lakše nego sa Rumunima.

Ipak, fudbaleri Jagodine najpre će morati večeras da pokažu kvalitet i savladaju Kluž a utakmica na stadionu pod Đurđevim brdom počinje u 20 časova i 30 minuta.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke