LE - Desetkovani Partizan nemoćan pred Baskima!

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 22.10.2015.
20:49
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana doživeli su tek drugi poraz u Evropi u tekućoj sezoni ali će i pored neuspeha u susretu sa Atletik Bilbaom ostati u trci za plasman u plej-of Lige Evrope zbog trijumfa Augsburga nad AZ Alkmarom.

Beta/AP Photo/DarkoVojinović
Beta/AP Photo/DarkoVojinović

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije poražen je u trećem kolu grupne faze Lige Evrope od strane Atletik Bilbaa rezultatom 0:2 (0:1) ali će i pored neuspeha zadržati dobre šanse za plasman u dalji tok takmičenja usled trijumfa Augsburga nad AZ Alkmarom.

Golove pogledajte OVDE!

Partizan - Ž. Živković, Vulićević, Ostojić, Fabrisio, Leković, Petrović, Lukić, Ninković (od 84' Trujić), A. Živković, Stevanović (od 79' Šaponjić), Božinov (od 64' Grbić)

Atletik Bilbao
- Jago Ererin, Laporte, San Hoze, Ečeita, Balenzijaga, Benjat Ečaberija (od 90' Elustondo), De Markos, Susaeta (od 55' Merino), Vilijams (od 86' Boveda), Raul Garsija, Aduric

Kompletan tok susreta OVDE!

Već u uvodnim minutima susreta postalo je jasno da se Ljubinko Drulović opredelio na nešto povučeniju igru svog tima koji je bio spreman da žrtvuje posed lopte ne bi li sačuvao gol i ugrozio protivnički iz nekog kontranapada.

Atletik je tokom prvih 45 minuta konstantno držao loptu u posedu, dok su crno-beli tek nakon primljenog gola krenuli nešto otvorenije i odlučnije ka protivničkoj polovini.

Vodeći pogodak za Atletik postigao je Raul Garsija udarcem glavom u 32. minutu a samo zahvaljujući sjajnom Živku Živkoviću prednost gostujućeg sastava nije duplirana.

Pored postignutog gola Baski su imali sjajne prilike preko Susaete, Ečeite, Adurica i Vilijamsa ali je kod tri od četiri pokušaja navedenih igrača sjajno intervenisao golman crno-belih, dok je udarac Vilijamsa završio tik pored stative.

Jedini udarac ka golu u prvom delu susreta Partizan je imao u 42. minutu kada je tukao Andrija Živković ali je lopta završila visoko preko prečke.

Ništa bolja situacija kada je igra Partizana u pitanju nije viđena ni u drugom delu susreta iako je Brazilac Fabrisio uzburkao strasti na tribinama udarcem u 55. minutu koji je završio pola metra pored leve stative gola gostujeće ekipe.

Mnogo bolje prilike za postizanje gola ponovo su imali gosti iz Baskije ali je, kao i u prvom poluvremenu, Živko Živković bio taj koji je Partizan održavao u igri svojim sjajnim odbranama.

Dva puta je tokom drugog poluvremena golman crno-belih uspeo da zaustavi sjajne udarce Benjata Ečaberije ali je sjajni vezista Atletika na kraju iz slobodnog udarca uspeo da pogodi mrežu Partizana i stavi tačku na trijumf gostujućeg sastava.

Nakon večerašnjeg poraza Partizan zauzima drugo mesto na tabeli grupe "L" sa 6 osvojenih bodova, koliko ima i prvoplasirani Atletik. AZ Alkmar i Augsburg imaju po tri boda.

Narednu utakmicu u Ligi Evrope crno-beli igraju 5. novembra protiv Atletika na stadionu "San Mames".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

18 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
krle
Friday, 23.10.2015
07:11

kako je igrao Mesi (A Živković)

avatar
Janko GGMU
Friday, 23.10.2015
04:27

A zna li neko jos koliko ce van tima biti ovi povredjeni?? Svakako bi nam u revansu mnogo znacilo ako bi npr i Abubakar bio spreman....

avatar
Budimo.ljudi
Friday, 23.10.2015
02:36

Pažnja redakcija! Neko ima jedno 15-ak profila i lupa minuse ili pluseve, zavisno od raspoloženja. Neveraovatno!!

avatar
neon
Friday, 23.10.2015
00:44
avatar
Thursday, 22.10.2015
23:39

Budimo realni, ali Bilbao je BIlbao, taj isti Bilbao je dao Barseloni 4 komada, mada su ovo igrali tri puta nezainteresovanije. S druge strane, Partizanu fali jos dost a da bi mogao da se nosi sa evropljanima.

avatar
Vladan Rajcic-Koja
Thursday, 22.10.2015
22:24

Sta reci nego , velika razlika u klasi. Vamos Aletiii !!!

avatar
Lord Bobinho 1
Thursday, 22.10.2015
22:05

Zile jedina svetla tacka na mecu.

avatar
Thursday, 22.10.2015
21:33

Ostojić, Fabrisio i Petrović su žalosni u odbrani ali žalosni, večeras im je nedostajao samo još Jevtović pa da cirkus bude kompletiran ispred našeg gola - to su 4 amatera koja ne zaslužuju dres Partizana i kojima se treba zahvaliti u zimskom prelaznom roku! Božinov ovako ne može da igra nigde, on samo čeka loptu u noge, totalno nepokretan i bezopasan i ako se ne poboljša slobodno može da stane u red na izlazna vrata iz Partizana. Bilo koji trener koji ovo ne shvati takođe može slobodno da stane iza Božinova. Hoće li ikad doći neki čovek u Partizan koji dovoljno poznaje fudbal da otera amatere i valorizuje kvalitet ostalih igrača kako bi nekad nešto napravili u Evropi?!

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Thursday, 22.10.2015
21:45

nece jer ide sve po planu brate!

avatar
ujka Vanja
Thursday, 22.10.2015
21:24

Pa normalno da je nemocan kad se povuce i ne sme da napada.Tako ne moze da se upise pobeda ni protiv recimo Spartaka a ne protiv Bilbaa.Sramota kako smo igrali,razocaran sam i revoltiran,ovaj Drulovic je jos veca kukavica i neznalica nego Milinkovic,mislio sam da je nesto naucio radeci u Portugalu,i gde je vec radio,ali nee,nije nista bolji od Kize.I ne treba da idemo u nokaut fazu sa takvom igrom ne zasluzujemo ni ovu grupnu fazu LE.

avatar
PartizanSampion
Thursday, 22.10.2015
21:09

Ostojic ne zasluzuje da nosi dres Partizana,direktno je kriv za oba primljena gola.Vidi se zasto neki ne igraju u startnoj postavi kao sto su Ninkovic,a nadam se da ce i bozinov vrlo brzo na klupu .

avatar
zvezdu VOLI SEKTA!
Thursday, 22.10.2015
21:24

tesko ce shisha na klupu mora da igra da bi se slikao za instagram brate!

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Thursday, 22.10.2015
21:03

Igra ocekivana, a manje-vise i rezultat, sta ima da se komentarise kad nam je jedini sut u okvir gola za 90 minuta bio ovaj Fabrisiov glavom na samom kraju. Sest igraca iz prvog tima, a i sedmi bi se veceras nasao na terenu od onih koji su povredjeni, previse je to!

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 22.10.2015
21:01

cestitam spancima na pobedi igra bez igre dobili ko mi u nemackoj dokle Bozinov kad ne trci i samo pada