LE: Atletik - Partizan (KRAJ)

Autor: Mihajlo Vidojević
četvrtak 05.11.2015.
21:01
Izvor: Sportske.net

Četvrtu utakmicu u grupnoj fazi Lige Evrope Partizan je izgubio rezultatom 5:1 na gostovanju Atletik Bilbaou.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Takmičenje: UEFA Liga Evrope, grupa L, 4. kolo
Mesto i datum: Bilbao, 5.11.2015.
Stadion: San Mames
Vreme početka: 21:05
Gledalaca: -

Atletik Bilbao - Jago Ererin, Boveda, Balenzijaga, Ečeita, Laporte, San Hoze, Benjat (od 74' Elustondo), Raul Garsija (od 67' Eraso), Vilijams (od 63' De Markos), Susaeta, Aduric

Partizan - Kljajić, Vulićević, Subić, Balažic (od 26' Ćirković), Fabrisio, Lukić, Jevtović, Babović, Grbić, Stevanović (od 74' Ninković), Oumaru (od 46' Šaponjić)

Počeo je susret između Atletik Bilbaoa i Partizana. Pored ove utakmice u Augsburgu se sastaju istoimeni tim i AZ Alkmar koji se nalaze u istoj grupi sa šampionom Srbije i Baskima.

Posle prvih deset minuta igre na "San Mamesu" može se konstatovati da domaćin ima inicijativu ali sve linije Drulovićevog tima dobro stoje i deluju sinhronizovano pa Atletik još uvek ne uspeva da ugrozi Filipa Kljajića.

15' GOOOOOOOOOL!!!

Posle prve opasne situacije pred golom Partizana domaćin stiže do prednosti! Grčki arbitar nije se oglasio nakon duela Arica Adurica i Gregora Balažica pa je Vilijams pokupio loptu i pogodio mrežu Filipa Kljajića!

17' GOOOOOOOOOL!!!

Samo dva minuta trajalo je vođstvo domaćih a onda je Abubakar Oumaru izbegao ofsajd zamku i poravnao rezultat na 1:1!

18' GOOOOOOOOOL!!!

Nastavlja se goleada na "San Mamesu"! Minut nakon izjednačujućeg gola Abubakara Oumarua lošu intervenciju odbrane domaći kažnjavaju preko Vilijamsa koji postiže drugi gol!

Pravu fudbalsku uspavanku gledali smo tokom uvodnih 15 minuta ali je onda za 180 sekundi palo tri gola pa sredinom prvog dela igre domaćin vodi rezultatom 2:1!

Novi ogroman peh za Partizan! Sredinom prvog poluvremena Slovenac Gregor Balažic nezgodno je doskočio na desnu nogu, pa je momentalno iznesen sa terena a njegovo mesto u timu zauzeo je Lazar Ćirković.

Uprkos primljenim golovima i povredi Gregora Balažica fudbaleri Partizana pokazuju ogrmnu želju iz koje u napadu prositiču solidni pokušaji ali osim Oumaruovog gola nema konkretne prilike.

Pokušao je Brazilac Fabrisio u 37. minutu iz slobodnog udraca ali je lopta završila visoko preko prečke, premda se mora priznati da je udaljenost od gola bila prevelika.

Pet minuta pre odlaska na odmor sudija Mihael Kukulakis nije prekinuo igru na sredini terena iako se čini da je postojao prekršaj nad igračem Partizana, a u nastavku akcije Lazar Ćirković ruši Arica Adurica na ivici kaznenog prostora.

40' GOOOOOOOOOL!!!

Baš kao što je to učinio pre dve nedelje u Beogradu Benjat Ečaberija matira golmana Partizana iz prekida. Neverovatno je kakve golove primaju Živko Živković i FIlip Kljajić. Živi zid očajno postavljen, Benjat je šutirao u Kljajićev ugao!

Nepun minut nakon trećeg pogotka domaćin preko Arica Adurica stiže do nove prilike ali napadač Atletika šutira snažno ali pravo u dobro postavljenog Filipa Kljajića.

DRUGO POLUVREME

Već na startu drugog dela igre Ljubinko Drulović pravi drugu promenu. Na terenu je Ivan Šaponjić, dok je strelac jedinog gola za Partizan Abubakar Oumaru ostao u svlačionici.

Prvo veće uzbuđenje u drugom poluvremenu viđeno je pred golom Atletik Bilbaoa nakon loše intervencije Balenzijage koji nije video da je Jago Ererin napustio gol liniju pa je golman domaćeg tima morao da juri za loptom kako bi sprečio pogodak.

Dva minuta nakon situacije pred golom Atletika domaći stižu do odlične prilike ali San Hose ne uspeva da ubaci loptu u mrežu posle udarca Injakija VIlijamsa.

Strelac prva dva pogotka za Atletik Bilbao Injaki Vilijams napušta teren u 63. minutu a u igri je De Markos. Četiri minuta kasnije igru napušta Raul Garsija koji mesto na terenu ustupa Erasu.

70' GOOOOOOOOOL!!!

Ponovo fudbaleri Partizana ne uspevaju da odbrane prekid pa Benjat preciznim centaršutem nalazi Arica Adurica na ivici peterca gde napadač domaćih između dvojice uspeva da se namesti i glavom pogodi mrežu Filipa Kljajića.

81' GOOOOOOOOOL!!!

Još jednu diletantsku intervenciju odbrane Partizana ekipa Ernesta Valverdea kažnjava golom i to posle akcije u četiri poteza koju je okončao rezervista Elustondo. Crno-beli se sada nalaze pred katastrofom.

Utakmica je završena pobedom Atletik Bilbaoa rezultatom 5:1!

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Zvezdu voli Srbija
Friday, 06.11.2015
11:54

Jos jedna evropska petarda partizana.

avatar
Zvezdu voli Srbija
Friday, 06.11.2015
08:35

Opa bato pukla je petarda.

avatar
Volim Partizan
Friday, 06.11.2015
00:24

19.11 alkmar - PARTIZAN

avatar
Damir85
Friday, 06.11.2015
00:09

Grobari, oterali ste Milinkovica. Sad vam tim deluje jos ocajnije. Bas se vidi da nemaju samopouzdanja. Preplaseni na terenu. Oumaru je odigrao sta je mogao i dao gol. A ostali su vam cunjevi na terenu. Mozda je i Grujic nesto pokazao. Nas fudbal je odavno otisao u... Privatizujte i Zvezdu i Partizan i ostale. Dzaba nam sve.

avatar
delije sever NS
Thursday, 05.11.2015
23:52

Drugari moji,navijaci partizana,znam da vam je ove noci posebno tesko,skoro isto kao one kada vas je hugo vieira torpedovao,ali ne dajte se,ovo je samo jedna losa noc,budite ponosni jer,vi ste nas jedini prestavnik u Evropi,sad kako ste odigrali,mozda ste mogli i malo bolje ali sta je tu je,idemo dalje.Hvala vam sto prezentujete nas fudbal i nasu zemlju,delije su uz vas u ovom teskom trenutnku.Ajde pobedicete valjda jagodinu kad se vratite,mozda,pa ce to krenuti na bolje,vidi se da karantin daje polako rezultate.Glavu gore,budite jaki.Pozdrav sa severa

avatar
delije sever NS
Thursday, 05.11.2015
23:47

Kljaja se posle petog gola uplasio da ne primi jos 5,pa se poazlio na povredu :)

avatar
delije sever NS
Thursday, 05.11.2015
23:46

Pogledajte komsije i ucite: Atletiku u goste dolazi seoski tim,verujem da njihovi navijaci nisu ni culi za Partizan-e a opet,napunili ljudi stadion.

avatar
Volim Partizan
Friday, 06.11.2015
00:21

Dao bi ti i d.pe za samo jednu sezonu u grupnoj fazi Evrope....al kad vidim sve tvoje komentare sve mi je jasno!!Al te mukica muci hahahhahahhahaah

avatar
ujka Vanja
Friday, 06.11.2015
12:15

A vi zato ne mozete ni protiv vase filijale OFK-e da napunite stadion,dodje vas (vas delija) svega 12 hiljada.Sta je razlog tako male posete,duvao severozapadni vetar,sijalo sunce,trava bila nepravilno pokosena...?

avatar
tomacbratac
Thursday, 05.11.2015
23:15

Da li je moguce da ovaj ubijeni Kovinjalo prenosi ovakve meceve? Pa on covek ne zna gde je...

avatar
delije sever NS
Friday, 06.11.2015
23:09

Hladno nije skontao gol partizana :) Kaze covek nesto zapisivao.

avatar
sundjer bob
Thursday, 05.11.2015
23:03

Fabricio??? Dokle vise?

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 05.11.2015
23:01

net ne itresuje me nijedna stranka od 2000god.zato pustite kometare od pre

avatar
Petar Petar
Thursday, 05.11.2015
22:50

Imamo odbranu kao u petlicima. A golman kod slobodnjaka?????? Smesno....

avatar
delije sever NS
Thursday, 05.11.2015
23:08

Stojke ga ucio da postavi zivi zid :D

avatar
Robert Lewandowski 9
Thursday, 05.11.2015
22:50

Nisu trebali Kizu otpustit. Ocigledno je Drulovic gori trener od Kize

avatar
sundjer bob
Thursday, 05.11.2015
23:52

Nisu ga trebali otpustiti... Ali ga nisu trebali ni angazovati!!! Sve ove povrede i sva ova losa igra je posledica njegovog rada!!! Kao sto je on nasledio tim koji je odlicno fizicki i takticki spremio Marko Nikolic, i na osnovu toga napravio dobar rezultat, tako je Drulovic nasledio od Milinkovica nespreman tim i fizicki i takticki! Mada, ni o Drulovicu nemam bas neko visoko misljenje...

avatar
SVINJA ZEC VUK DJAVO
Friday, 06.11.2015
11:12

E, ovo je pravi komentar, pogodio si u metu...