Lazović doneo novu pobedu Zvezdi, Rajković je sačuvao!

Autor: Darko Mitrović
subota 21.03.2015.
19:58
Izvor: Sportske.net

Znatno teže nego što se očekivalo, Crvena zvezda večeras na svom terenu savladala kruiševački Napredak i nastavila seriju pobeda u Jelen Superligi.

kkcrvenazvezda.rs
kkcrvenazvezda.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde nastavili su poteru za vodećim Partizanom, večerašnjim trijumfom nad ekipom Napretka, rezultatom 1-0, u 20. kolu Jelen Superlige.

Sam početak meča pripao je domaćima, Džošua Parker je posle samo dva minuta igre imao odličnu priliku za gol, ali je iskosa sa desne strane, sa desetak metara, šutirao u spoljnji deo mreže.

Zvezda je imala inicijativu, ali kako je meč odmicao, i Kruševljani su pokazivali da na Marakanu nisu došli samo da se brane.

Tako su u 13. minutu uzvratili opasnom kontrom, koju je pokušao da realizuje Dimitrov, ali je njegov odličan udarac zaustavio golman Predrad Rajković. Zvezdin kapiten je odbio loptu, a opasnost je konačno otklonio Cvetković ispred Trujića.

Usledile su dve nove prilike za Zvezdu, golu Popovića pretili su Parker još jednom, pa Luka Jović, ali golova i dalje nije bilo.

I kada je isteklo prvih pola sata igre, a ''Delije'' počele veliku bakljadu na severnoj tribini, Zvezda je konačno postigle vodeći gol.

Igrao se 34. minut, Mihailo Ristić je izveo korner sa desne strane, lopta se zatim odbila do Darka Lazovića, koji je iskosa sa desne strane, sa nekih osam metara, snažno šutirao i zatresao mrežu Kruševljana - 1:0.

Lazovićev pogodak možete da vidite OVDE.

Do kraja prvog poluvremena nije bilo ozbiljnijih prilika, a prvu u nastavku imao je ponovo Džošua Parker, ali je golman Popović izašao kao pobednik.

A onda, sledi period konkretnije igre Napretka, izveli su gosti nekoliko opasnih kontri, a najbolju priliku je propustio Dimitrov, čiji je udarac u situaciji jedan na jedan zaustavio golman Rajković.

Još jedno veliko iskušenje golman Crvene zvezde imao je i u 82. minutu, kada je Luković odlično šutirao sa 18 metara, ali je kapiten crveno-belih krajnjim naporom izbio tu loptu.

Odmah zatim, trener Crvene zvezde je u igru uveo Petra Orlandića umesto Darka Lazovića, i crnogorski napadač je u 90. minutu imao sjajnu priliku da osigura pobedu domaćima, ali on je iskosa sa desne strane, sa nekih desetak metara, šutirao pravo u golmana Popovića.

I onda, kada se očekivao kraj utakmice, u nadoknadi vremena, jedna sporna situacija.

Aleksandar Kovačević je izgubio loptu na sredini terena, gosti su krenuli u kontru, ali je ona zaustavljena zbog prekršaja nad Zvezdinim vezistom. Trener Napretka Slavko Matić je burno protestovao, ali se ta situacija nije mogla vratiti, a odmah zatim arbitar je označio i kraj utakmice.

Zvezda je ovom pobedom ponovo prišla na bod zaostatka u odnosu na Partizan, ali igrom nije oduševila, za razliku od fudbalera Napretka, koji i pored poraza imaju razloga za optimizam kad je nastavak sezone u pitanju.

Crvena zvezda: Rajković, Cvetković, Pavićević, Lazić, Anđelković, Lazović (Orlandić od 83.), Ristić, Stojanović (Bosančić od 73.), Katai (Kovačević od 62.), Parker, Jović.

Napredak: Popović, Radulović, Paunović, Frimpong, Urošević – Vučetić, Gobeljić – Luković, Dimitrov, Trujić, Ndiaje (Bajić od 58.).


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke