Lalatović želi pobedu za mir pred derbi

Autor: Beta Beta
petak 03.10.2014.
14:11
Izvor: Beta

Trener fudbalera Crvene zvezde Nenad Lalatović izjavio je danas da njegovi fudbaleri moraju da u predstojećoj utakmici Super lige Srbije pobede Voždovac, kako bi mirno dočekali "večiti" derbi s Partizanom.

Beta/Branislav Božić/Ds
Beta/Branislav Božić/Ds

Povezane vesti

Fudbaleri Zvezde sutra od 18 časova na svom stadionu igraju protiv Voždovca, utakmicu osmog kola Super lige Srbije.

"Moramo dobro da počnemo sutrašnju utakmicu, da postignemo rano gol i da idemo na pobedu. Moramo da pobedimo jer ćemo tako zadržati mir i dobru atmosferu pred sledeću utakmicu, a svi znate šta nas očekuje (Partizan)", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare u Beogradu.

Zvezda je prva na tabeli sa 19 bodova, a Voždovac je poslednji sa tri boda.

"Voždovac je iskusna ekipa predvođena dobrim trenerom. Njihova pozicija na tabeli zavarava, oni bi trebalo da budu medju prvih pet-šest ekipa. Imaju kvalitetnu sredinu terena, a motor ekipe su Stefan Babović i Obiora Odita. Njih dvojica će sigurno imati veći motiv, jer su bivši igrači Partizana, pogotovo Babović", rekao je Lalatović.

Trener Zvezde zbog povrede neće moći da računa na Danijela Avramovskog, a neizvestan je i nastup Đorđa Rakića, koji se u završnici jučerašnjeg treninga požalio na bol u nozi. Posle današnjih pregleda biće poznato da li će igrati.

Posle osmog kola, u Super ligi sledi dvonedeljna pauza zbog obaveza reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo u Francuskoj 2016. godine. Posle pauze, 18. oktobra, na stadionu u Humskoj na programu je "večiti" derbi Partizan-Zvezda.

Lalatović je rekao da je to za njega problem, pošto će ekipu napustiti 12 igrača, pa će sa samo desetak fudbalera raditi pred utakmicu s Partizanom.

Upitan da prokomentariše suspenziju na šest meseci vršioca dužnosti generalnog sekretara Crvene zvezde Zvezdana Terzića, Lalatović je rekao da to neće uticati na ekipu.

"Mislim da to ne može da utiče na ekipu. Igračima je najbitnije da sam ja u svlačionici, a što se mene tiče, svakako mi nije drago što je Terzić suspendovan. Ne znam šta se dogodilo, ali svakako znam da nije bilo bez razloga. Verujem da se to neće ponoviti, ali i verujem da se takvo sudjenje neće ponoviti"
, rekao je Lalatović.

Fudbaler Crvene zvezde Miloš Bosančić rekao je da njegova ekipa ne sme da potceni Voždovac.

"Oni imaju dobru ekipu, jaki su individualno. Ali, kako mi udjemo u utakmicu, tako će se ona odvijati. Ne smemo da ih potcenimo", rekao je Bosančić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke