Lalatović: ''Protiv Borca igramo ključni meč za Evropu''

Autor: Milovan Longinov
petak 13.05.2016.
16:37
Izvor: Sportske.net, fkvojvodina.rs

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da predstojeći meč protiv Borca predstavlja ključnu utakmicu njegovog tima u borbi za plasman u kvalifikacije za Ligu Evrope.

Beta/DraganGojić/Mo
Beta/DraganGojić/Mo

Povezane vesti

Prema njegovim rečima, atmosfera u ekipi Vojvodine je sjajna, uprkos tome što se nalazi u određenim kadrovskim problemima.

''Atmosfera u ekipi je sjajna i igrači rade fenomenalno, iako smo ove nedelje imali određenih problema sa povredama. Rosić ima kartone i na njega sigurno neću moći da računam za sutrašnju utakmicu, dok su Malbašić, Meleg i Mićić pod znakom pitanja. Meleg je na treningu dobio jak udarac u zglob, cela noga mu je otečena i on od tada nije trenirao, a kako čujem od lekara, male su šanse da zaigra sutra. Malbašiću se upalio trbušni zid, jer on je imao dugu pauzu pre nego što je došao u Vojvodinu, gde je u poslednje vreme odigrao dosta utakmica. Mićić ima isti problem, jer on nije prošao pripreme sa Vojvodinom, a pre toga nije bio prošao ni pripreme sa Borcem. Kod nas je stigao maltene nedelju dana pred početak prvenstva. To je veliki hendikep za nas, jer reč je o standardnim igračima, koji su vrlo važni za našu igru. Međutim, u našem timu imamo još sjajnih igrača i siguran sam da će oni koji dobiju šansu uspeti da je iskoriste kako treba'', rekao je Lalatović, a prenosi sajt kluba.

Kada je reč o samoj utakmici, trener Vojvodine ističe da je svestan njene važnosti, ali smatra da pristup igrača treba da bude isti kao i za svaki drugi meč.

''Očekuje nas vrlo težak susret, a u poslednje tri-četiri utakmice se pokazalo da Borac baš ne leži Vojvodini. Ove sezone, Borac je pobedio u Čačku sa 4:2, a ovde je bilo 1:1, kada smo bez pobede ostali u 92. minutu. Borac igra jako dobro i kod kuće i na strani, ima fenomenalnu polukontru i kontru, stoje u dobrom bloku iza lopte i odlično koriste prostor iza zadnje linije protivnika. Pre svih, tu mislim na Đuru Zeca, Jovanovića, Vujakliju, Tanasina i Zorića, koji je pokretač svih njihovih akcija. Već duže vreme su u vrhu našeg fudbala, ali jednostavno, mi izbora nemamo. Pokušavam da rasteretim igrače, kako bi u meč ušli mirne glave. Poštujemo rivala, ali igramo na našem stadionu i očekujem da će veliki broj ljudi doći da nas podrži i da ćemo se na kraju, kada se završi prvenstvo, svi zajedno radovati izlasku u Evropu'
', kaže Lalatović.

Pre dolaska u Vojvodinu, on je sa klupe predvodio upravo tim iz Čačka.

''Ne bih rekao da je to prednost Vojvodine, jer to više nije onaj tim koji sam ja trenirao. Imaju sedam novih igrača, a od onih koje sam ja trenirao, od standardnih igrača ostali su Đuro Zec, Vujaklija, Zorić i Tanasin. To su sve igrači iz Novog Sada, koje sam ja i doveo u Borac. Njih poznajem jako dobro, ostale površno, mada neće tu biti nekih iznenađenja. Oni možda ne mogu da naslute naš sastav zbog ovih povreda koje imamo, a u prednosti su zbog toga što na teren mogu da izvedu najjači tim. Da igramo u Čačku, zbog toga bih možda rekao da su oni favoriti, ali pošto će se igrati na “Karađorđu”, rekao bih da su šanse 50:50. Nadam se da će publika biti naš 12. igrač, ali treba i oni da budu strpljivi i da nam daju vetar u leđa svih 90 minuta'', rekao je Lalatović.

Utakmica između Vojvodine i Borca na programu je u subotu od 19 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke