Lalatović prezadovoljan, Petrić o snazi Čuke

Autor: Aleksandar Obrenović
petak 25.08.2017.
22:58
Izvor: Sportske.net

Šef stručnog štaba Čukaričkog Nenad Lalatović ocenio je da večerašnja pobeda protiv Rada donosi "mir u kući" pred dvonedeljnu pauzu u Superligi usled reprezentativnih obaveza.

fkcukaricki.rs
fkcukaricki.rs

Povezane vesti

"Ovo su velika tri boda za nas i mir u kuci pred pauzu. Izvršio sam pritisak na moje igrače pred ovaj meč da moraju ds pobede pred pauzu, bez obzira ko je protivnik. Rekao sam im da kada veruju u ono što rade i kada veruju u sebe rezultat neće izostati", rekao je Lalatović novinarima posle utakmice.

Čukarički je večeras pobedio Rad sa 1:0 u prvoj utakmici sedmog kola Superlige Srbije.

"Izuzetno sam zadovoljan zalaganjem, ali i igrom. Odigrali smo taktički jako dobar meč. Igrači su odradili sve što sam tražio od njih. Poštujem Rad, to mi je jedan od dražih beogradskih klubova, poštujem ih zbog tradicije i što imaju onovakve navijače", rekao je Lalatović.

"Unapredili su igru od dolaska Gordana Petrića. Vidi se njegov rad ovde. Imaju dobar tim i želim im dobre rezultate", dodao je on.

Lalatović je kazao da Ognjen Ožegović na večerašnjoj utakmici nije igrao zbog pivrede primicača, kao i da su za njega stigle ponude, ali da zavisi od Uprave da li će napustiti klub.

"Ne znam šte će biti s njim. Ako ostane dobrodošao je. On je jedan od najboljih napadača u našoj ligi", kazao je Lalatović.

Dodao je da je izuzetno zadovoljan debijem Samjuela Ovusua za Čukarički, koji je doneo "veliku konkurenciju u tim koja je nedostajala".

Čukarički je na večerašnjoj utakmici sa kapitenskom trakom predvodio Nikola Drinčić,iako je Petar Bojić bio u ekipi.

"Drinčić je igrač koji ima iskustvo, koji ima pobednički mentalitet, koji uvek na terenu daje 110 odsto mogućnosti. Mislim da zaslužuje kapitensku traku, jer ima sve što od igrača što tražim. Takodje, pričao sam sa Bojićem i došli smo do zaključka da ga traka opterećuje" rekao je trener "brđana".

Lalatović se osvrnuo i na plasmane Crvene zvezde i Partizana u Ligu Evrope.

"Napravili smo ogroman korak napred plasmanom Zvezde i Partizana u Ligu Evropa. Čestitam im od srca. To je jako dobro za sprski fudbal. Nadam se da će tako biti i u narednim godinama i da će srpski fudbal profitirati, kao i da će reprezentacija otići na Mundijal u Rusiju", kazao je on.

Trener Rada Gordan Petrić rekao je da je Čukarički zasluženo pobedio i da njegova ekipa svoju šansu treba da traži protiv ekipa sličnog kvaliteta.

"Zaslužena pobeda Čukaričkog. Imaju bolji tim u ovom trenutku. Imaju balans u ekipi, a i neke iskusne igrače. Bili su bolji danas. Mi moramo da se okrenemo protivnicima sličnim nama i da tu tražimo šansu da ostvsrimo naše ciljeve. Pre svega da obezbedimo opstanak, a nešto više da učinimo ako se ukaže prilika", rekao je Petrić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke