Lalatović: "Ovo je model Zvezdine igre"

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 07.02.2015.
10:29
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Trener Crvene zvezde Nenad Lalatović bio je jako zadovoljan igrom i rezultatom koje su njegovi izabranici ostvarili u kontrolnoj utakmici sa Rubinom iz Kazanja.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su u petak prvu pobedu u sklopu završne faze priprema za prolećni deo sezone.

Šampion Srbije savladao je Rubin iz Kazanja minimalnim rezultatom 1:0 a trener Nenad Lalatović je posle utakmice u prvi plan stavio igru koju su njegovi puleni prikazali u petak popodne.

"Čestitam mojim igračima na prikazanoj igri, zalaganju, htenju, na svemu. Odradili su sve što smo se dogovorili. Poremetila nas je povreda Lukovića na samom početku, ali ga je Jovanović fenomenalno zamenio" prokomentarisao je Lalatović.

Zvezda je do pobede nad Rubinom stigla zahvaljujući golu koji je već u 6. minutu postigao Nenad Gavrić a strateg crveno-belih posebno je bio zadovoljan igrom ekipe u prvom poluvremenu.

"U prvom poluvremenu smo imali veći posed lopte, veoma dobro smo se kretali bez lopte, držali smo poziciju i imali jako dobru komunkaciju, što nas do sada nije krasilo. Što više pričamo, to igramo bolje" kaže Lalatović.

Jučerašnji susret obeležila je povreda Aleksandra Lukovića ali i mnoštvo grubih startova koji su se dogodili tokom drugog dela igre.

Posle svega viđenog Lalatović je izrazio zadovoljstvo i poručio da je igra iz meča sa Rubinom model koji on želi da vidi u prvenstvenim susretima.

"Sjajno smo koristili taj prostor iza njihovih leđa. Takođe, bili smo agresivni, stali smo blizu igrača, nismo dozvolili da oni razviju svoju pas igru, nego smo, jednostavno, mi imali posed i završavali akciju sa četiri igrača. Ovo je bio model kako treba da igramo" konstatovao je trener Crvene zvezde.

Već danas Zvezdu očekuje nova provera i to protiv ekipe Metalista iz Harkova koja u prethodnim sezonama beleži dobre rezultate na evropskoj sceni.

"Očekuje nas još jedna jaka provera. Sve su to klubovi koji imaju fenomenalne igrače, koji su daleko ispred svih nas u srpskom fudbalu kada je reč o budžetu. Protiv Rubina je jedan tim igrao 90 minuta, a sada će drugi biti na terenu" poručio je Lalatović.

Treću kontrolnu utakmicu u Antaliji crveno-beli igraju danas od 14 časova po srednjeevropskom vremenu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Saturday, 07.02.2015
11:43

Jeste to model ali u JSL Partizan vam nece izaci sa 5 igraca iz prve postave i u tih pet trojica su igraci koji cesto izlaze iz igre. I pored toga vi ste jedva dobili 1:0, imali su mnogo vise sansi od vas.

avatar
Nikola_pg
Saturday, 07.02.2015
13:02

Napisi sastav Rubina koji je igrao juce.... Izvoli pa cu ti pokazati koliko pricas istinu. Ajde.