Lalatović otvorio dušu, znate li kako se ''Zvezda, majka'' ponela prema njemu?

Autor: Darko Mitrović
subota 08.10.2016.
10:23
Izvor: Sportske.net, MONDO.RS

Iako često ističe da Crvenu zvezdu doživljava ''kao majku'', način na koji su se u klubu iz Ljutice Bogdana rastali sa njim pre nešto više od godinu dana, prilično ga je zaboleo.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Od kada je počeo da se bavi trenerskim poslom, Nenad Lalatović impresionira svojom ogromnom željom za uspehom, koju pokazuje bez obzira da li radio u Čačku, Novom Sadu ili Crvenoj zvezdi koju ipak najviše voli.

Podsetićemo da je Zvezdu preuzeo u najtežim trenucima kroz koje je ovaj klub prolazio u istoriji, njegova promocija na Marakani bila je održana u vreme kada je na stadionu bila isključena i struja zbog dugova, ali je i u takvoj situaciji uspeo da se ravnopravno bori za titulu sa tada dominantnim Partizanom.

Međutim, na kraju te sezone klub mu se zahvalio na saradnji i ukazao poverenje Miodragu Božoviću, a da li su na Marakani pogrešili, možete da procenite iz Lalatovićevih reči u opširnom intervjuu za ''Mondo''.

''Uvek naglašavam da sam ponikao u Zvezdi i da 'neću moći da mrzim majku koja me je rodila'. Ja sam od Zvezde tražio da mi daju ugovor i obećao da ću druge godine osvojiti titulu.

Tražio sam da mi dovedu Čavrića, Krunića, Srnića, Stojiljkovića, i da nam ostanu Milijaš i Pečnik - uz priključenje talenata poput Luke Jovića, Mihaila Ristića i drugih - i rekao sam da za dve godine garantujem titulu i 20 miliona evra od potpune afirmacije ovih mladih igrača'',
otkrio je Lalatović.

Ali, umesto toga, dogodilo se nešto što nikako nije očekivao - nije dobio ni stisak ruke na rastanku?!

''Posle godinu dana u klubu gde sam afirmisao pet igrača, gde je prosečna plata bila par hiljada evra, gde sam napravio nešto za budućnost - otišao sam bez pozdrava, niko mi nije pružio ruku. Pustili su me neki ljudi niz vodu... Svi su mi govorili da ne idem u Čačak, da ću poginuti, ali ja sam im svima pokazao da su pogrešili u vezi mene'', ističe Lalatović.

Danas je na klupi Vojvodine, sa kojom takođe beleži odlične rezultate, iznad očekivanja, uz lepršav fudbal koji vraća publiku na stadione.

Naravno, ni ''Lale'' nisu u sjajnoj finansijskoj situaciji, a kakav je taj odnos sa, na primer, holandskim AZ Alkmarom od koga je Vojvodina eliminisana sa evropske scene, Lalatović je objasnio na primeru svog igrača Nikole Antića i jednog njegovog razgovora sa protivničkim igračem.

''Kad smo igrali protiv AZ Alkmara na doping kontroli su bili naš levi bek Nikola Antić i njihov desni bek i razgovarali su tako o platama... Antić ga je upitao kolika mu je mesečna plata i ovaj ga pita, pa šta misliš?

On je počeo da pogađa sa 10, 15, 25 hiljada, a ovaj viče 'više, više', pa kolika je plata - upita ga Antić - a, ovaj kaže 40 hiljada evra mesečno! Onda njega Antić pita, a šta ti misliš koliku ja platu imam, a on pogađa sa 20, 15, 10, a Antić kaže 'manje, manje'. Kada mu je rekao da mu je plata 1.200 evra on je samo kazao 'ma da li je moguće, čoveče?'',
ispričao je Lalatović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
MarkoSi
Sunday, 09.10.2016
09:26

Pre svega, mislim da je Zvezda trebalo da podrži Lalatovića i da mu dovede igrače koje je tražio. Generalno to mislim za svakog trenera jer nije pošten odnos kao Lalatoviću ne dovodim igrače koje je tražio, dovodim Božovića i njemu dovedem 4-5 igrača?! Što se tiče Antića i svih fudbalera u Srbiji, rekao bih samo da je ovo zemlja sa preko milion nezaposlenih, sa prosečnom platom od 400 evra i da je za prosečnog levog beka 1200 evra ogromna plata.On mora biti svestan da te pare nije zaradio (od prodatih ulaznica, marketinga, TV prava, sjajnih rezultata u Evropi koji donose nagrade...) već ih je dobio od sponzora koji do novca dolaze zakidajući državni budžet: na nameštenim tenderima, ne prijavljujući radnike (rad na crno), zakidajući radnike na platama, odmorima i sl.

avatar
CZYNWA
Saturday, 08.10.2016
11:53

Trenutno jedan od najboljih srpskih trenera, gdje god je radio donosio je uspijeh, samo mora da poradi na svom temperamentu, jer mu to u inostranstvu moze donijeti velike probleme.

avatar
Povratak kralja 4 2
Saturday, 08.10.2016
11:50

Kao i kada je Lalatović bio trener u zvezdi za titulu su se borili zvezda, država i FSS protiv Partizana ali titulu nisu uspeli da -uzmu- iako su sudije zvezdi poklonile preko 30 bodova i iako je Partizanu oteta čista pobeda na maloj Marakani.

avatar
Markо Đorđević
Saturday, 08.10.2016
12:55

Nije preko 30, sve bodove su nam poklonili, tebi u inat, mali covece. :D

avatar
Tommy_Shelby
Saturday, 08.10.2016
10:59

Nemojte izjednacavati ljude koji vode klub sa samim imenom kluba. Ko god od funkcionera ima nesto da izjavi krije se iza imena kluba.

avatar
admini-retardi
Saturday, 08.10.2016
10:53

Kamo srece da ja imam 1200 evra mesecno...

avatar
Stefan Lazović
Saturday, 08.10.2016
10:49

xaxa, pa 40 soma je minimum u holandiji

avatar
Tommy_Shelby
Saturday, 08.10.2016
12:14

Ali nema topli obrok :D

avatar
Nikola Nikolic
Saturday, 08.10.2016
19:41

Pa u trećoj ligi Italije igraju za platu između 10 i 25 hiljada mesečno