Lalatović otkrio, evo ko će zameniti Sergeja!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.06.2017.
18:06
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Srbije Nenad Lalatović analizirao je do sada urađeno u sklopu priprema za Evropsko prvenstvo i pritom progovorio o tome kako će biti nadomešten izostanak Sergeja Milinković-Savića.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Mlada fudbalska reprezentacija Srbije kompletirala je dvonedeljni period priprema za Evropsko prvenstvo koje će biti održano u Poljskoj od 16. do 30. juna.

Nacionalni tim se nakon sedam dana boravka i rada u Gnjivnu preselio u Bidgošć gde će i odigrati sve tri utakmice grupne faze na kontinentalnoj smotri.

"Jako sam zadovoljan sa onime što smo do sada uradili, a posebno me raduju dobra atmosfera i raspoloženje među igračima. U Beogradu smo radili više na fizičkoj pripremi, ovde uglavnom na taktičkim stvarima i uveren sam da ćemo spremno dočekati premijerni meč sa Portugalom" rekao je selektor Nenad Lalatović.

Srbija će igrati u Grupi B protiv selekcija Portugala, BJR Makedonije i Španije, a prva utakmica zakazana je već za subotu kada će nam rival biti reprezentacija Portugala.

"Radi se o selekciji koja dve godine nije izgubila meč, reprezentaciji koja je superiorno okončala kvalifikacije u svojoj grupi. Mislim da su sedam puta igrali u finalu Prvenstva Evrope za mlade selekcije, da su rekorderi. Veoma su moćna ekipa, ali mi smo Srbija i nikoga se ne plašimo. Ovo je generacija pobednika, generacija koja je pokazala kvalitet na najvećim takmičenjima u mlađim uzrastima i koja ima reputaciju vrednu ogromnog poštovanja. Moja ekipa poštuje sve rivale, ali pre svega veruje u sebe i svoju moć" kazao je Lalatović.

Selektor se osvrnuo i na veliki hendikep koji je snašao naš nacionalni rim, a tiče se zabrane nastupa za reprezentaciju koju je Lacio izrekao Sergeju Milinković-Saviću.

"Radi se o igraču koji je bio važna karika u selekciji koja je bila omladinski prvak Evrope, kasnije i najbolja na svetu u uzrastu do 20 godina. I naravno da će nam nedostajati, ali njegov izostanak smo arhivirali i okrenuli se novim rešenjima. Najbliži da ga zameni je Mijat Gaćinović koji u Ajntrahtu igra na istoj poziciji. U trouglu sa Grujićem i Maksimovićem, pokazalo se na treninzima, odlično funkcioniše. Imamo tu još mogućnosti, ali ne bih govrio više o imenima" dodao je selektor.

"Orlići" su završili u "grupi smrti" i zbog toga će eventualni plasman u polufinale predstavljati ogroman uspeh. Selektor Lalatović poručuje da njegov tim u svakom meču ide na pobedu.

"Mi smo Srbija i uvek idemo na pobedu! Biće tako i protiv Portugala, ali i u svakom drugom meču. Sve poštujemo, ali nama je najvažnije da damo svoj maksimum, jer samo tako možemo da zaslužimo i sreću i dobar rezultat. Momci su prihvatili moje zahteve, obavili smo detaljnu analizu Portugala i uveren sam spremno dočekujemo premijeru. Mislim da ćemo ovde imati i podršku navijača, tako da jedva čekamo 17. jun" zaključio je selektor Nenad Lalatović.

Utakmica prvog kola Grupe B između mladih reprezentacija Srbije i Portugala igra se u subotu, 17. juna, od 18 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

11 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Red Wolf
Thursday, 15.06.2017
01:41

Треба позвати Жигића да замени Сергеја може он и на Оф. Везног 😉

avatar
Hala Madrid RM
Wednesday, 14.06.2017
19:44

Ne moze decko od metar i zilet menjati Sergeja.

avatar
Chella_ynwa
Wednesday, 14.06.2017
18:48

Meni se vise svidja kako Mijat igra na levom krilu, gledao sam ga i uzivo par puta. A velika steta je za Sergeja, ubedljivo najbolji igrac u mladoj selekciji, pravi vodja.

avatar
svojnasvome
Wednesday, 14.06.2017
18:45

Na zalost vodi nas alamunja poput tebe

avatar
Nikki92CFC
Wednesday, 14.06.2017
18:13

Bio Sergej tu ili ne Mijat svakako je u prvoj postavi. Nadam se da nece igraci Cukarickog da mu igraju ali sve je moguce kod nas.

avatar
R E V O L T
Wednesday, 14.06.2017
18:08

A levo ce Ristic, upada u tim na mala vrata:-D

avatar
Čerek Republika Srps
Wednesday, 14.06.2017
22:09

Koga bi ti umesto SMS? Ne mislim da je Ristic neko resenje,samo me interwsuje kako ti zamisljas odnosno razmisljas

avatar
R E V O L T
Wednesday, 14.06.2017
23:13

Naravno, ako Lukic bude upao u tim, on ce na zadnjeg veznog, a Maksa i Grujic ispred njega kao centralni i ofanzivni vezni. Ako ta zamena bude Ristic, on ce biti centralni, a Maksimovic defanzivni vezni.

avatar
R E V O L T
Wednesday, 14.06.2017
23:05

Meleg, Lukic, Gacinovic, Plavsic, Ristic ili Cavric. Nijedan od njih mu nece biti zamena u pravom smislu te reci, ali zbili bi se vec redovi:-) Moguce je da ce cak i Meleg levo, a Plavsic, Ristic ili Cavric u sredini iako moze i obrnuto pa da Meleg bude iza Djurdjevica, a Plavsic ili Cavric levo (za Ristica sam se vise salio), zato sam to napisao.

avatar
milosct
Wednesday, 14.06.2017
22:38

A Plavsic? :D Mislim da ce Cavric igrati levo ako Mijat igra u sredini