Lalatović: ''Očekuje nas najteže gostovanje, tradicija je protiv nas''

Autor: Milovan Longinov
petak 04.03.2016.
14:21
Izvor: Sportske.net

Šef stručnog štaba Vojvodine Nenad Lalatović izjavio je da njegovi igrači i on znaju šta ih očekuje na utakmici protiv Rada u Beogradu, ali da imaju ambiciju da se u Novi Sad vrate neporaženi.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

U 25. kolu Super lige Srbije, fudbalere Vojvodine očekuje gostovanje Radu u Beogradu. To je, bez ikakve dileme, ubedljivo najteže gostovanje za crveno-bele u našem prvenstvu, pošto su, tokom svoje istorije, samo dva puta uspeli da savladaju “građevinare” kao gosti. Pritom je jedan od ta dva trijumfa ostvaren na stadionu Obilića na Vračaru, a ne na Banjici, što je još jedan dokaz da je pred “starom damom” zaista težak zadatak.

Tako razmišlja i trener Vojvodine Nenad Lalatović.

''Očekuje nas jako teška utakmica. Tradicija govori da Vojvodina teško dolazi do bodova na Banjici, ali ona postoji da bi se rušila i ja se nadam da ćemo, posle ove utakmice, popraviti skor u našim međusobnim duelima. Rad ima iskusan tim, kome je imperativ da opstane u ligi. U prošlom kolu su izgubili od Spartaka, a posle utakmice protiv nas, slede im dva teška gostovanja, tako da će pritisak sigurno biti veći na njima nego na nama. Sigurno će dati sve od sebe da osvoje tri boda, a ja izuzetno poštujem igrače, trenera, ljude koji vode klub, kao i sam klub Rad'', kaže Lalatović.

Ipak, šef stručnog štaba crveno-belih svestan je da poraz ne sme da bude opcija za njegovu ekipu.

''Moji igrači i ja znamo šta nas očekuje, a danas u toku dana imaćemo video analizu protivničkog tima. Nadam se da ćemo u utakmicu ući onako kako smo to učinili protiv Metalca ili u drugom poluvremenu protiv Javora, da ćemo biti efikasniji i da ćemo se u Novi Sad vratiti neporaženi. Zbog kartona, bićemo oslabljeni neigranjem Jovančića i Nastića, dok su svi ostali igrači u konkurenciji za tim. Žao mi je što nikako ne možemo da dve utakmice zaredom izvedemo isti sastav na teren'', kaže Lalatović.

Nenad Lalatovic

Trener Vojvodine iskoristio je ovu priliku da se zahvali medijima na tome što su preneli njegov demanti događaja iz Ivanjice i istakao da je uvažio izvinjenje koje mu je javno uputio dnevni list Blic.

''Pravda je ipak dostižna i moje ime nije uspeo ili uspela da ukalja jedan dopisnik ili dopisnica. Ja znam ko je u pitanju, ali to nije bitno. Drago mi je što je Blic pokazao da je veliki medij i što je smogao snage da mi se izvini zbog toga što su objavili lažan izveštaj sa te utakmice. Jako mi je bilo bitno da se zna da ono što je bilo objavljeno u vezi sa mnom nije tačno. Nadam se da će Blic sankcionisati osobu koja je napisala tako sraman tekst za njihove novine'', kaže Lalatović.

On je izrazio nadu da će i svi ostali mediji objaviti pravu istinu, s obzirom na to da su prethodno preuzeli netačne informacije od Blica.

''Pošto je posle utakmice ono bila udarna vest, ja se nadam da će sada udarna vest biti “Lalatović pobedio” i “Lalatović sam isterao pravdu”. Išao sam do kraja i nadam se da će mediji biti dosledni, odnosno da će sada onakvu dezinformaciju od Blica okarakterisati kao frapantnu. No, za mene je to završena priča i drago mi je što se saznala istina. Nemam ništa protiv Blica, jer oni su prosto dobili pogrešnu informaciju od te osobe i ja se nadam da će ona biti sankcionisana, jer joj nije mesto u jednom takvom mediju'', naglasio je Lalatović.

Utakmica između Rada i Vojvodine na programu je u nedelju, sa početkom u 13 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke