Lalatović o ostavci: ''Šta da radim? To je moja moralna obaveza''

Autor: Beta Beta
subota 10.10.2015.
11:14
Izvor: Beta

Kako smo ranije i objavili, Nenad Lalatović je podneo ostavku na mesto trenera čačanskog Borca, što je on danas i potvrdio.

boracfk.com
boracfk.com

Povezane vesti

Nenad Lalatović napustio je mesto trenera Borca iz Čačka zbog toga što igrači nisu dobili obećani novac, rekavši da je to njegova moralna obaveza.

"Jeste, otišao sam iz kluba. U ponedeljak treba da sednem sa ljudima iz Borca da raskinemo ugovor i rastanemo se na jedan lep način. Igrači su odbili da treniraju već drugi put zbog neisplaćenog novca. Šta ja da radim? To je moja moralna obaveza", rekao je Lalatović agenciji Beta.

Prema rečima trenera, igračima se duguje "tri-četiri plate i pet premija".

Ekipa je u petak igrala kontrolni meč protiv Radnika iz Bijeljine.

"Oni nisu ni hteli da igraju protiv Radnika, ali su to uradili na moju inicijativu. Rekao sam im 'hajde da budemo korektni prema gostima iz Bijeljine. Nemojte da tražite pet premija, tražite jednu ili pola plate'. Oni su to učinili, uprava im je obećala po 150 evra, ali posle utakmice to nisu dobili", ispričao je trener.

"Ja sam otišao gore i našao samo jednog člana uprave. Oni su kasnije zvali kapitena (Stefana) Živkovića i rekli su mu da klub trenutno nema para. Igrači su mi rekli da bi zbog mene stavili ruku u vatru, ali da jednostavno ne mogu da ovako rade i treniraju. Jako mi je žao, ali tako je", rekao je Lalatović.

On nije jasno odgovorio na pitanje da li možda ostane ako se nešto promeni u novcu.

"Došao sam iz Zvezde, prihvatio sam veliki rizik. Zamislite gde bih bio da nisam uspeo sa Borcem? To je klub sa velikom tradicijom, ima najbolji rezultat poslednjih godina, treći smo na tabeli, ispred Partizana...

Igrači su slali poruke i zvali mene i mog asistenta (Dragana) Šarca, ali šta da radim? To je moja moralna obaveza. Ne mogu ovako da radim, propuštanjem treninga ispadamo iz pobedničkog ritma, a ne može da se igra bez treninga",
rekao je Lalatović.

Borac u prvih 12 kola ima šest pobeda, tri poraza i tri remija i trenutno je treći na tabeli sa 21 bodom, jednim manje od drugog Javora i 11 manje od Zvezde. Čačani u sledećem kolu dočekuju Mladost iz Lučana.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
ujka Vanja
Saturday, 10.10.2015
12:17

Zvezda ih zeznula za Darka Lazovica,dogovorili 2009 godine,procente sa Cacanima,a ovaj otisao za dzabe u Italiju.Sa tim procentom bi mogli da se izdrzavaju dugo.