Lalatović neće zvati A reprezentativce: ''Ne želim da remetim atmosferu''

Autor: Beta Beta
petak 10.03.2017.
13:21
Izvor: Beta

Selektor mlade reprezentacije Srbije Nenad Lalatović rekao je danas da će na Evropskom prvenstvu u Poljskoj računati na fudbalere koji su izneli teret kvalifikacija i da neće zvati članove A selekcije poput Predraga Rajkovića i Aleksandra Mitrovića.

Beta/BranislavBožić/Ev
Beta/BranislavBožić/Ev

Povezane vesti

"Ne treba remetiti momke koji su izneli sav teret u kvalifikacijama. Možda ne bi bilo ni pošteno da pozovemo trojicu, četvoricu koja nisu igrala nijednu utakmicu. Veoma ih cenim, ali to je razlog. Bitna mi je atmosfera u timu. Ako su uspeli da se kvalifikuju, smatram da mogu da naprave dobar rezultat", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare.

Lalatović je objavio spisak mlade reprezentacije za prijateljske utakmice protiv Švedske i Slovačke, na kojima će debitovati od kada je postao selektor.

On je kazao da je ekipa koju ima "najtalentovanija generacija" i da mu je žao što neće imati više vremena da provede sa njom.

"Ali, oni se poznaju u dušu. Imaću sedam dana sada da ih upoznam i još 10 dana pred prvu utakmicu na Evropskom prvenstvu. Pritisak je veliki, a selektor uvek nosi najveću odgovornost. Da ne verujem u ovu reprezentaciju, ne bih ovo prihvatio. Znam koliko oni mogu. Prihvatio sam vruć krompir i znam da zajedno možemo da napravimo dobar rezultat", kazao je Lalatović, koji vodi i ekipu Čukaričkog.

Po njegovim rečima, mlada reprezentacija ima kvaliet i samopozudanje, ali da je treba "malo razdrmati", i dodao da nacionalni tim mora da bude "svetinja" za igrače.

Lalatović je rekao da je za predstojeće prijateljske utakmice pozvao one koji su izneli najveći teret u kvalifikacijama, kao i da mu je drago što će Uroš Đurđević i Mijat Gaćinović na spisku selektora A reprezentacije Slavoljuba Muslina.

"A reprezentacija je prioritet. Čast nam je što je selektor Muslin uzeo ta dva igrača, to je pokazatelj njihovog kvaliteta
", rekao je Lalatović i istakao da će na njih dvojicu moći da računa na duelu protiv Slovačke.

Selektor mladih je naveo da bi za prijateljske susrete bio pozvan i levi bek Crvene zvezde Mihailo Ristić da je zdrav.

Na spisku se našao vezni fudbaler italijanskog Kjasa Veljko Simić, koji u prethodnom periodu nije bio u mladjim selekcijama zbog povreda.

"Bio je standardan kod Veljka Paunovića, ali se povredio. Poslednje vreme igra standardno. Otvorilo se mesto posle Gaćinovića. Želeo sam da ga vratim, da vidim u kakvoj je formi jer je sjajan igrač i uvek je bio standardan u mladoj reprezentaciji", rekao je selektor.

On je istakao da se stil igre u reprezentaciji neće razlikovati od onog koji gaji u klubovima, i da ekipa uvek mora da ide na pobedu.

"Moja vizija fudbala je da se uvek igra na pobedu. Opredeljenje nije da budem zadovoljan bodom, pogotovo ne na Evropskom prvenstvu. Samo prvi prolazi i najbolja drugoplasirana ekipa. Moramo da pobedjujemo, igramo napadački", rekao je Lalatović.

Rivali Srbije u grupi na kontinentalnom šampionatu koji će se na leto održati u Poljskoj biće Portugal, Makedonija i Španija. Lalatović je rekao da neće biti "nimalo lako", ali da svi u reprezentaciji moraju da veruju u sebe.

Dodao je da će se formacija menjati u zavisnosti od protivnika, a da će u prvom duelu biti 4-3-3.

Stručni štab mlade reprezentacije, pored Lalatovića će činiti Vidak Bratić, Dragan Šarac, Boris Nađ i Aleksandar Mitić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Lazar Grobar
Friday, 10.03.2017
16:03

Zašto Maraš ispred Blekija? Da bi se za veće pare prodao?

avatar
БОЖЕ, СПАСИ СРБИЈУ
Friday, 10.03.2017
15:21

Dovoljno si ti poremecen. Zna se da su nam te stoperske pozicije najslabija mesta u timu i ti ne pozoves Milenkovica, pozoves Antica pre Nastica i Simica pre Drazica i Ninkovica, daj bre...

avatar
Bafana
Friday, 10.03.2017
14:33

Solidan kao trener a mnogo priča ...