Lalatović: "Ne postoji ništa veće od državnog grba"

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 09.11.2016.
10:49
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor novoformirane reprezentacije Srbije do 20 godina Nenad Lalatović izjavio je da funkcija koju trenutno obavlja predstavlja najveću počast koju je dobio u karijeri.

Beta/DraganGojić/Mo
Beta/DraganGojić/Mo

Povezane vesti

Fudbalski savez Srbije nedavno je povukao pametan potez i oformio selekciju do 20 godina, a za prvog selektora postavio trenera Vojvodine Nenada Lalatovića koji će debi na klupi "Orlića" imati 13. novembra u Podgorici.

Strateg novosadske Vojvodine okupio je reprezentativce koji su se nalazili u svojevrsnom vakuumu jer zbog godina nisu u prilici da igraju za U19 selekciju, a još nisu stasali za mladu reprezentaciju.

"U planu je da u narednih nekoliko meseci odigramo više utakmica, a ovo prvo okupljanje bilo je nekako na brzinu, zbog objektivnih okolnosti. Radi se o veoma talentovanim igračima, željnim dokazivanja, onima koji imaju potencijal za reprezentativne selekcije.Uostalom među pozvanima ima i onih koji su bili prvaci sveta na Novom Zelandu" rekao je na okupljanju Nenad Lalatović.

Prvu kontrolnu utakmicu omladinska reprezentacija koju predvodi Nenad Lalatović imaće 13. novembra u Podgorici, a protivnik će biti izabrana selekcija Crne Gore.

"Ovo je početak našeg rada, a sigurno ćemo imati još nekoliko provera, u martu i maju iduće godine. U planu su i mečevi sa Ukrajinom i Slovačkom. Uglavnom, sada je na svima nama da budemo posvećeni i odgovorni, veoma disciplinovani u izvršavanju obaveza, sve u skladu za zahtevima koje nosi oprema koju smo zadužili i svaka selekcija pod kapom Fudbalskog saveza Srbije" dodao je Lalatović.

Jedan od najperspektivnijih trenera koje Srbija ima u datom trenutku nije zaboravio da se zahvali Fudbalskom savezu Srbije na ukazanom poverenju i da poruči kako je funkcija koju trenutno obavlja najveće priznanje u trenerskoj karijeri.

"Ne znam da li za nekog trenera u Srbiji postoji nešto više i bolje od toga nego da ima na sebi opremu državnog tima i zaista mi je čast da budem deo ove institucije. Bio sam kao igrač jednom A reprezentativac, igrao za mlađe selekcije više od 40 puta, ali ovo je za mene zbilja nešto posebno" zaključio je Lalatović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke