Lalatović: ''Marko Nikolić ima duplu krunu, ali gledaju se i rezultati u Evropi''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 29.06.2017.
15:12
Izvor: Sportske.net, fkcukaricki.rs

Brojnih aktuelnih tema dotakao se šef struke Čukaričkog u najnovijoj izjavi za klupski sajt.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Posle povratka iz Poljske, gde je vodio mladu reprezentaciju Srbije na Evropskom prvenstvu, Nenad Lalatović je odmah zasukao rukave u svom klubu, sa kojim se priprema za novu superligašku sezonu.

Mnoge je iznenadio jučerašnji ubedljiv poraz ''Brđana'' od Krila Sovjetov (1:5), ali Lalatović ima razumevanja za svoje igrače.

''Fizički deo su odradili maksimalno, ali teško se kreću po terenu i kad se osveže biće brži, agresivniji i moći će da se kreću bez lopte", izjavio je Lalatović za klupski sajt.

Međutim, nešto drugo ga brine...


''Imamo puno povređenih i operisanih igrača. Zorić je operisao prepone, Docić polomio prst na treningu, dosta je povređenih igrača. Očekujem ostala pojačanja, treba nam još četiri igrača da popunimo kadar i da napravimo rezultate.

Treba to sve sad skockati i postaviti na prave noge. Trebaju nam krilni igrači, špic, bek - još jedno četiri igrača da bi Čukarički mogao da pokuša da izađe u Evropu sledeće sezone.

Imamo mnogo mladih igrača, koji su jako talentovani i pred njima je svetla budućnost, ali nemaju iskustvo. To se videlo i juče, fale im utakmice. Igrač se postaje kad se kališ i kroz drugu ligu, kad kapiten vikne na tebe...

Mora dobro da se oznojiš da bi ušao u prvi tim. Ako ćemo forsirati mlade igrače onda se traži samo da se ostane u ligi, a ako se traži rezultat to je sa pet-šest mladih igrača nemoguće",
objašnjava Lalatović.

On je potvrdio i da iskusni Dragoljub Srnić i Aleksandar Jevtić karijere nastavljaju u inostranstvo, kao i da je novi kapiten Čukaričkog Petar Bojić.

Posle klupskih tema, osvrnuo se i na kritike kojima je bio izložen zbog eliminacije naše U21 reprezentacije u grupnoj fazi Evropskog prvenstva. Smatra da su one neosnovane, da je naš tim nadigrao i Portugal i Makedoniju, a da je sa Španijom odlično igrao sa igračem manje čitavih 60 minuta. Ipak, na tabeli je samo jedan osvojeni bod...

''Za svaki uspeh je potrebna i sreća. Niko ih nije nadigrao, mogu biti zadovoljan i treba naš narod da bude zadovoljan sa njima. Bili smo bolji od Portugala i Makedonije, a sa Španijom smo igrali fenomenalno sa igračem manje 60 minuta i ne treba kritikovati.

Ne može meni niko da oduzme najbolje trenerske rezultate u Superligi.

Marko Nikolić
ima duplu krunu, ali gledaju se i rezultati u Evropi, a kao trener Vojvodine u Evropi u osam utakmica sam imao jedan poraz, u prvenstvu za 13 meseci nisam izgubio utakmicu.

Epa/Koča Sulejmanović
Maurisio Poketino Marko Nikolic

Strani stručnjaci kažu da ste ispred svih u Superligi, ali ne može u Srbiji da se oprosti uspeh.

Jedva čekaju u meni da vide neuspeh, ali ja im to neću dozvoliti.

Čim imaš rezultat, stav i ne daš na sebe odmah smetaš. Ne dotiču me loši komentari, jako sam zadovoljan kako ide moja trenerska karijera'',
poručio je Lalatović.

Nije bežao ni od još jedne aktuelne teme - sukoba sa Ognjenom Ožegovićem posle meča sa Španijom.

''Cenim ga kao igrača. Desila se situacija, ali naši igrači moraju da budu profesionalci i ne smeju da prigovaraju treneru ako ih ne ubaci u igru. I jedan Sančez koji vredi 80 miliona evra sedeo je na klupi.

Ožegović je igrao protiv Makedonije i Portugala, a planirao sam i protiv Španije da ga ubacim ali se desilo da smo imali igrača manje i bilo bi suludo da vadim veznog igrača gde je Španija najjača i ubacim špic igrača.

Iz taktičkih razloga ga nisam ubacio i onda je on bio ljut jer se zagrevao 40 minuta. Ništa mu ne zameram, mlad je i ja sam grešio. Ako je smatrao da ga ponižavam tim zagrevanjem nije trebalo to tad da mi kaže. Nikad ne može doći do fizičkog obračuna.

Kad sam došao u Čuku Ožegović je dao samo dva gola i to iz penala, a sa mnom 14 golova za polusezonu. Prve velike pare je zaradio sa mnom kao sa trenereom, on kod mene dobija šanse",
zaključio je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Vanja Grubač
Thursday, 29.06.2017
17:53

Prevara kao igrač ,još veća kao trener...Voja Kis zna zašto.

avatar
pancevac13
Thursday, 29.06.2017
17:48

Volim ovog coveka,kao trenera,ne poznajem ga licno da bi vise migao da kazem...Ali sigurno je nas naj naj trener.Uz Pauna koji je pobegao odavde...

avatar
Bafana
Thursday, 29.06.2017
17:34

Usta moja hvalite me. Kako ti da nisi mrdnuo dalje od Superlige onda kada te hvale strani stručnjaci , toliko nepravde mu nanose , barem po njegovim recima a on idalje ovde vodi klubove . I na koje to konkretno uspehe misli a da nije drugo mesto ?

avatar
Emperador(2018)
Thursday, 29.06.2017
17:22

kako ono bese ? radnicki kragujevac

avatar
tabarnak
Thursday, 29.06.2017
17:06

protiv koga si igrao u evropi? toliko

avatar
Navijač Juventusa
Thursday, 29.06.2017
16:30

Clanska karta vladajuce stranke i prosecno znanje fudbalsko...

avatar
Zoran Vukic
Thursday, 29.06.2017
16:01

manje bunika najtrfejniju Srpsku reprzetaciju urniso zard licng uspeha dokazo si da si sarlatan jos bolji trener ove godine [Rastavac Nikolic Stolica....

avatar
Thursday, 29.06.2017
16:56
avatar
Mirkolinjo
Thursday, 29.06.2017
15:57

Smatram da Lalatovic treba da bude trener i da ima manire gospodina,a on se ponasa kao serif!
Ali sta nas to cudi u ovoj zemlji,posle toliko vredjanja sudija i ne znam vise koga covek bi u svakoj uredjenoj zemlji popio nekoliko godina suspenzije,i u zivotu ne bi mogao da bude selektor!varam se,mogao bi na plej stejsn

avatar
Maximovic
Thursday, 29.06.2017
15:38

I zbog cega i u kom kontekstu je ovde uopste uzimao Nikolica za primer da mi je znati? A sto se tice reprezentacije ti si najveci krivac jer nisi znao ni taktiku da postavis a nisi znao ni ko treba i netreba da ti igra. Izgubili smo iskljucivo zato sto nismo imali ni spremnu fizicki ni uigranu odbranu. O tranziciji igre iz odbrane u napad necu ni da komentarisem. Podsecalo me kao da gledam A reprezentaciju protiv autsajdera od pre par god de nismo mogli 2 kvalitetna napada da spojimo za celu utakmicu. A za to nisu ovi klinci krivi vec iskljucivo ti sto nisi znao ni da postavis igru a ni da odaberes prave igrace za tako nesto.

avatar
Thursday, 29.06.2017
16:58

Upravo se i ja pitam,i zakljucujem da hoce da kaze da je postigao vise od Nikolica,ustvari ljubomora!

avatar
Maximovic
Thursday, 29.06.2017
18:22

Pa ako je na to mislio onda mi tek neide u glavu jer ne znam po kom kriterijumu on misli da je bolji i sto nije uzeo Grofa da uporedjuje sa sobom sobom. I izgleda je on namerno i postavio onakvu taktiku da Djurdevic bude beskorisan da bi mozda mogao reci kako nije nista spec. Ja stvarno ne znam odakle i ovima iz saveza ideja da njega postave za trenera mlade reprezentacije. Bolje da su Stolicu postavili sigurno bi ih vodio 100X bolje. Cak bi i obicna drvena stolica imala vise uspeha sa mladima od njega :))

avatar
Ivan Jankijevic
Thursday, 29.06.2017
15:27

Sve Ja .. pa Ja ..... skromnost je vrlina ....

avatar
R E V O L T
Thursday, 29.06.2017
15:14

Paunovic, Nikolic, ko je sledeci? Malog li coveka...

avatar
riquelme
Thursday, 29.06.2017
15:28

Sta je reķao za Paunovica? Za Nikolica mi je sve na mestu. Mozda ti se to ne svidja posto si navijac Partizana i to je ok! Ali je covek bio sa Borcem jedno vremr prvi, posle drugi... Vojvodina je kidala sa njim. Ljudi su igrali najbolji i najbrzi fudbal. Zvezdi je napravio 3 igraca za titulu od +30 razlike i jos 2-3 da se samo zarade pare. Ne bi imao sanse ni Paunovic ma ni Murinjo bez SMS-a i Rajkovica u ovoj grupi i na ovako jakom prvenstvu. Imao je zlatne orlice ali sa 70 % manje minutaze. A ja sam pre za to da igras u Parizanu standardno ili Zvezdi svejedno nego 15-20 minuta u bilo kom jakom klubu tj. ligi. Jeste da zna da bude nekulturan i sve vezano za ponasanje ali je nasu ligu doktorirao i posle Stanojevica najbolji mladji trener koji je radio tj. radi.

avatar
Petar Petar
Thursday, 29.06.2017
19:03

Pa za Paunovica je rekao da je imao srece na N. Zelandu, sto mozda i ima neke osnove, ali je bezveze da se tako nesto izjavi. A sto se tice Nikolica ne kapiram po cemu je u pravu kad Marko nije ni imao prilike da nesto mnogo vodi ekipe u Evropi, ali to sto je vodio nije bilo lose, vodio je Vojvodinu isto i ispao je u plej ofu od Serifa, prethodno je izbacio Bursu koja je te godina bila bas dobra ekipa i Honved i sa Partizanom je igrao ligu Evrope. Tako da bas ne znam koji su to Lalatovicevi veci uspesi od Markovih? Dobar je Lalatovic, ali Marko sigurno nije gori od njega i mislim da bi Lalatovic bio presrecan da ima karijeru kao Marko do sada.

avatar
Maximovic
Thursday, 29.06.2017
18:39

Ko ga terao da zove ove igrace. Pa oni koji meni nebi videli mesto ni u 5 rezervnoj postavi njemu su igrali u prvoj. Taktika sa klincima izgledala kao da imamo 3 DMC-a i 4 u odbrani a primili golova kao da smo igrali bez i jednog na tim pozicijama. Sta ces navikao covek na nasu ligu i da parkira autobus ispred gola. Ove klince nikako nije smeo da ovako postovi i morao je da igra u napadu sa 2 spica i to makar u trenucima kad smo jurili rezultate posto smo ih u sve 3 od isto toliko mogucih jurili :( Koj jos trener bi makar od 80 ako ne i ranije menjao jedinog spica za drugog spica a juri rezultat u ovako vaznim utakmicama gde samo 1 ide dalje iz grupe? i ti to nazivas ozbiljnim trenerom?

avatar
Thursday, 29.06.2017
17:06

Daleko je ovaj od Stanojevica kao od meseca,a drugo dobio je da vodi svetskog sampiona a on ne prodje grupu na evropskom prvenstvu,i da se zna nisu igraci krivi,kriv je samo ovaj tvoj mladic!,I vec se uvatio u kolo sa Karasijem,Bekvalcem,Neskom Milovanovicem i njima slicnim trenerima koji su trenirali vise od pola i prve i druge lige.

avatar
R E V O L T
Thursday, 29.06.2017
16:45

Sta je za Nikolica sve na mestu? A kad smo mi pre tri godine bez poraza u kvalifikacijama usli u grupnu fazu LE, toga se ne secas? Rekao je da su Paunovic i ti orlici imali srece na Novom Zelandu.