Lalatović hvali: ''Milijaš pravi vođa, Luka Jović Zvezdin biser''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 13.07.2014.
18:27
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Fudbaleri Crvene zvezde okončali su pripreme u Sloveniji, pa je prilika da trener Nenad Lalatović iznese svoje utiske o onome što je učinjeno.

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Ako posmatramo samo kontrolne mečeve - Crvena zvezda je odigrala dve utakmice, upisala dve pobede, uz gol razliku 9-4, pa je efikasnost ono čime bi trener Nenad Lalatović mogao najviše da bude zadovoljan.

U razgovoru sa novinarima, on je to i potvrdio, ali i naflasio da svoje igrače mora da pohvali i za kompletan utisak koji su ostavili, kako na treninzima, tako i na utakmicama.

Svakako, veliko ohrabrenje pred nastupajuću sezonu, a kad su u pitanju pojedinci, mladi stručnjak je za nijansu izdvojio nekolicinu njih.

''Kapiten Milijaš pokazuje na svakom treningu da je pravi vođa i kapiten ove ekipe. Što se mlađih tiče, moram da istaknem Jovića, Ristića, Grujića, Stojanovića, Jovanovića....

Mali Luka je na mene u ovom trenutku, uz Ristića, ostavio najveći utisak i on konkuriše za prvi tim! Jeste da ima samo 16 godina, ali meni nisu godine bitne. Ako nastavi ovako da radi, dokazaće da je pravi biser Crvene zvezde i jednog dana doneti veliki profit našem klubu'',
objašnjava Lalatović.

foto: crvenazvezdafk.com

jovic

Trener Crvene zvezde je pre nekoliko dana naglasio da ovoj ekipi ipak treba još neko pojačanje, ali je svestan da Žigić i Luković, koje je u startu naveo kao svoje dve najveće želje, neće doći ovog leta na Marakanu.

''Ako želimo titulu i da izađemo u Evropu, moramo dovesti još četiri ili pet pojačanja. Naravno da bih voleo da to budu Žigić i Luković, ali pošto znam da je to nemoguće, okrenuo sam se onome što sam rekao i kad sam dolazio.

Crvena zvezda, da bi stala na svoje noge, mora da forsira mlađe igrače, i sva pojačanja koja sam tražio imaju između 19 i 21 godine. Verujem da će ti igrači će za dve godine vredeti toliko da smanjimo Zvezdin dug barem za trećinu''
, dodaje Lalatović.

Zvezdu sada očekuju prve ozbiljne provere, protiv Genka i Mehelena, gde če Lalatović moći da stvori jasnu sliku o igračkom kadru kojim raspolaže.

''Genk i Mehelen su došli u pravo vreme da vidimo na koga možemo da računamo. Ovde nema sentimentalnosti, u Crvenoj zvezdi mogu da budu samo igrači koji znaju šta je Crvena zvezda, jer samo sa takvim odnosom i zalagnjem mi možemo da napravimo nešto što navijači očekuju od nas'', zaključio je Lalatović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke