Lalatović: "Derbi se igra za navijače, ne za policiju i redare"

Autor: Beta Beta
petak 06.05.2016.
18:30
Izvor: Beta

Šef stručnog štaba novosadske Vojvodine Nenad Lalatović istakao je da bi mu bilo draže da se derbi susret 5. kola plej-ofa Superlige igra pred punim tribinama i poručio da se nada povoljnom rezultatu na stadonu "Rajko Mitić".

Beta/DraganGojić/Mo
Beta/DraganGojić/Mo

Povezane vesti

Trener Vojvodine Nenad Lalatović rekao je danas da njegovi fudbaleri moraju da budu hrabri protiv Crvene zvezde ako žele da zabeleže još jedan povoljan rezultat.

"Za nas je svaka utakmica jako bitna, pošto želimo da izađemo u Evropu, a da bismo to uradili, na preostale tri utakmice moramo da ostvarimo bar dve pobede. Zvezda je matematički već osvojila titulu i to sasvim zasluženo. Na 'Marakani' je uvek teško igrati, ali nemamo drugog izbora sem da budemo hrabri, pokažemo veliku želju i da ono što radimo na treninzima prenesemo na utakmicu", rekao je Lalatović na konferenciji za novinare u Novom Sadu.

Vojvodina će u subotu gostovati Zvezdi u 35. kolu Superlige, odnosno petom kolu plej-of faze domaćeg šampionata. Nenad Lalatović je kazao da je nebitno u kom će sastavu nastupiti beogradski klub, kao i to da njegov tim neće biti kompletan.

"U kakvom god sastavu da zaigra, Crvena zvezda je uvek Crvena zvezda, ali isto tako, mi smo Vojvodina, jako veliki klub i naše ambicije su da igramo u Evropi, što Vojvodina kao klub i Novi Sad kao grad apsolutno zaslužuju", kazao je Lalatović.

On neće moći da računa na suspendovanog Radovana Pankova, kao i na nedovoljno oporavljenog golmana Nikolu Perića. Najavio je da će biti jedna ili dve promene u odnosu na duel sa Čukaričkim u prošlom kolu.

Trener Vojvodine je istakao da ne smatra da će prednost njegovog tima biti to što je Zvezda osvojila titulu.

"Ako Zvezda odmori četiri-pet standardnih prvotimaca, to znači da će šansu dobiti igrači kao što su Nenad Gavrić, Predrag Sikimić, David Babunski, Mihailo Ristić, Srđan Plavšić... To su sve hitri igrači, koji su jako dobri u igri jedan na jedan i odlično koriste prostor. Žele da se dokažu i pokažu da zaslužuju mesto u timu, odnosno da ostanu tu i nakon leta. Svi oni nisu slučajno u Zvezdi, već zato što imaju kvalitet", rekao je Lalatović.

Zbog kazne Disciplinske komisije Fudbalskog saveza Srbije, utakmica će se igrati pred praznim tribinama, a Lalatović je kazao da misli da nikada nije vodio tim pred praznim tribinama i u šali dodao da će "morati da povede računa o tome šta priča" jer su mikrofoni svuda okolo i sve se čuje.

"Lično, nisam za ovakav vid sankcionisanja, pre sam za novčane ili neke druge oblike kazni. Na našim stadionima i ovako nema mnogo gledalaca, a ovo je pritom još i derbi, pa zato mislim da je šteta i za jedan i za drugi tim. To su mladi igrači i treba da igraju pred 20.000 ljudi, a ne pred policijom i redarima", kazao je Lalatović.

Utakmica će se igrati sutra od 17.00 na stadionu "Rajko Mitić" u Beogradu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Saturday, 07.05.2016
09:38

Imam neki osećaj da će igrači Zvezde posle overene titule u ovu utakmicu da uđu suviše opušteno i da će motivisani igrači Vojvodine danas da trijumfuju na našem najvećem stadionu.