Lalat video Zvezdinu rapsodiju!

Autor: Mihajlo Vidojević
subota 24.10.2015.
18:55
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde savladali su čačanski Borac u derbi susretu 15. kola Superlige a ekipa Nenada Lalatovića samo je uspela da natera crveno-bele da pokažu svoju snagu i da sa četiri gola bude ispraćena sa stadiona "Rajko Mitić".

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Lider na tabeli Superlige Srbije vezao je dvanaestu uzastopnu pobedu u sezoni nakon što je u derbi susretu 15. kola savladao čačanski Borac sa 4:2 (2:2) i tako dodatno uvećao prednost u odnosu na konkurenciju.

Golove pogledajte OVDE!

Crvena zvezda: Kahriman, Petković, Pavićević, Jovanović, Ibanjez, Donald, Grujić, Katai, Plavšić (od 46' Luković), Srnić (od 86' Jović), Vieira (od 64' Sikimić)

Borac: Bajić, Tanasin, Miletić, Jablan, Živković, Jovančić, Mićić, Jevtović, Zorić, Knežević (od 64' Milojević), Vujaklija (od 86' Đerić)

Tekstualni prenos toka utakmice OVDE!

Derbi susret 15. kola Superlige Srbije koji su večeras na stadionu "Rajko Mitić" odigrale ekipe Crvene zvezde i čačanskog Borca u potpunosti je opravdao očekivanja ljubitelja fudbala.

Samo u prvih desetak minuta susreta gledaoci su bili uskraćeni za uzbuđenja pošto osim sudara glavama Dušana Mićića i Huga Vieire koji je prošao bez posledica nije bilo ničega interesantnog.

Na isteku prve trećine prvog poluvremena viđen je prvi šut ka golu na utakmici a odmah se zatresla i mreža. Aleksandar Katai primio je loptu na ivici šesnaesterca, napravio nekoliko dodira a onda snažno šutirao u bliži ugao gola Vladimira Bajića koji loše reaguje i biva savladan.

U 25. minutu Hugo Vieira se našao u izglednoj prilici, nalik onoj koju je u minulom "večitom derbiju" pretvorio u pogodak lob udarcem ali ovoga puta sličan pokušaj nije dao rezultata.

Na isteku pola časa igre domaći dupliraju prednost posle akcije po desnoj strani koju su izveli desni bek Marko Petković i strelac vodećeg gola Aleksandar Katai. Najbolji strelac crveno-belih rutinski je rešio tu situaciju i doneo Zvezdi prednost od 2:0.

Posle desetog ovosezonskog gola Aleksandra Kataija činilo se da će Crvena zvezda lagano stići do nova tri boda, ali se situacija za domaće zakomplikovala već do odlaska na odmor.

Loše intervencije odbrambene linije domaćeg tima omogućile su Srđanu Vujakliji da sa dva pogotka u 35. i 41. minutu poravna rezultat na 2:2 čime je utakmica dobila na neizvesnosti.

Već na početku drugog poluvremena videlo se da će domaći krenuti svim silama u borbu za nova tri boda a samo u prvih 15 minuta nastavka Zvezda je imala tri sjajne prilike od kojih je najbolju propustio Mičel Donald u 52. minutu posle centaršuta Luisa Ibanjeza.

Nagrada za uloženi trud crveno-belima je stigla na isteku sat vremena igre kada je Marko Grujić oprobao svoj razorni udarac a lopta na putu ka golu zakačila jednog od igrača Borca usled čega je golman Vladimir Bajić mogao samo da gleda kako odlazi u mrežu.

Treći pogodak nije bio dovoljan domaćima koji su nastojali da stignu do dva gola prednosti i da na taj način reše pitanje pobednika pre no što utakmica uđe u završnicu.

Prečka Luisa Ibanjeza i propuštena šansa rezerviste Predraga Sikimića samo su nagovestili ono što će uslediti u 75. minutu kada Marko Grujić centrira a iskusni Sikimić ubacuje loptu u mrežu za konačnih 4:2!

Da je bilo više koncentracije u završnici meča Zvezda bi verovatno postigla još barem dva gola ali su Marko Petković i Aleksandar Katai propustili sjajne prilike da učine trijumf ubedljivijim.

Borac je svoju najbolju priliku u drugom delu imao pri rezultatu 4:2 u 79. minutu kada je Srđan Vujaklija izašao sam pred Damira Kahrimana ali mu je golman Crvene zvezde odbranio udarac iako je toj situaciji prethodio nedosuđena ofsajd pozicija.

Crvena zvezda je na taj način vezala dvanaestu uzastopnu pobedu u Superligi Srbije pa posle trećine šampionata ima 41 osvojen bod, što je 14 više u odnosu na drugoplasirani Borac čija je serija od četiri vezane pobede prekinuta na stadionu "Rajko Mitić".

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

19 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
jv
Saturday, 24.10.2015
23:34

Grof je najbolji trener u ligi. Vodis 2:0, protivnik dodje na 2:2 i ti pobedis 4:2. Cestitke treneru i igracima, imaju mentalitet pobednika i igraju na gol vise, to je uvek bila filozofija Zvezde!

avatar
Nemanja Radulovic
Saturday, 24.10.2015
23:04

Bravo momci vracate staru slavu tako treba da igra Zvezda zato su je mnogi zavoleli.

avatar
MozdaRealan
Saturday, 24.10.2015
21:23

Potpuno zasluzena pobjeda

avatar
pjer
Saturday, 24.10.2015
21:37

i najsladji poraz trenera borca

avatar
MozdaRealan
Saturday, 24.10.2015
22:47

Kakve veze ima to sto je covjek trenirao Zvezdu

avatar
Moja Zvezda i Srbija
Saturday, 24.10.2015
21:03

Cestitke i Lalatu za odlicnu i hrabru igru Borca.

avatar
pjer
Saturday, 24.10.2015
21:36

a prvo cestitke na izjavi

avatar
Borko Kostic
Saturday, 24.10.2015
19:58

Petkovic katastrofa,mnogo gresaka. Hugo posle derbija nikako da postigne neki pogodak,mnogo masi.

avatar
Nikola_pg
Saturday, 24.10.2015
19:16

Ljudi, svaka sansa Borca je bio offside. Ali nema veze. Gazimo bez problema.

avatar
Liverpool_Zvezda
Saturday, 24.10.2015
19:05

Čovek izvlači maksimum iz igrača. Ne verujem da Zvezda ima nešto mnogo bolji tim od Partizana, ali trener radi odlično svoj posao.

avatar
Dača
Saturday, 24.10.2015
19:22

Partizan je opterećen igranjem u Evropi i nema tim koji je dovoljno kvalitetan za borbu na dva fronta mada je i Kiza bio očajan trener. nJa mogu samo da vam čestitam na tituli. Pozdrav i sve najbolje :)

avatar
Mr Tixma
Sunday, 25.10.2015
02:31

Pa dobro, videces koliko ce bodova u evropi uzeti bez njega. Milinkovic je konacno neko ko se usudio da igra otvoreno, kako se i mora u evropi, da bi se osvojio neki bod. To nije vidjeno jos od Stanojevica. Nije mogao na dva fronta, to stoji,jer nema klupu, a i ne moze PFK stalno da osvaja domacu ligu.

avatar
Liverpool_Zvezda
Saturday, 24.10.2015
21:57

Rekao bih da je Partizanu prioritet Evropa. Dobar je tim, dobar je i Kiza bio trener, vidi se u Ligi evrope, ali nešto ga nije htelo u Super ligi. Rano je još za čestitanje, ja nisam od onih što se raduju tituli posle malo veće prednosti.

avatar
treci klub kroacije
Saturday, 24.10.2015
19:30

puno bolji tim kazi mij edog igraca koji nesto vredi u partizanu osim malog zivkovica

avatar
Saturday, 24.10.2015
19:01

Malo se preteruje sa naslovom,jer treba znati jednu stvar a to je katastrofalna odbrana.Kao švajcarski sir.Odavno nisam video toliko jeftino primljena gola,koja idu na dušu Petkoviću,koji više nije taj igrač posle povrede.Velike čestitke za pobedu i za drugo poluvreme,u kom smo bili mnogo bolji a čestitke i Borcu,koji je zasluženo drugi na tabeli.

avatar
treci klub kroacije
Saturday, 24.10.2015
18:58

sudije za zatvor sramno sudjenje pomocnika da toliko ofsajda ne sude borcu ali ne moze se ni tako protiv ovakve zvezde