Lalat je zbog ovog rezultata besan, a šta kažu treneri Javora i Radničkog?

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 13.04.2017.
22:22
Izvor: Sportske.net

Od borbe za opstanak do borbe za Evropu nema mnogo razlike, možda je Javor najbolji primer za to.

BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS
BETAPHOTO/SASA DJORDJEVIC/DS

Povezane vesti

Ekipa Javora je danas uspela da uradi ono što je bilo potrebno za plasman u plej-of, a to je da pobedi u Nišu, jednom od najtežih gostovanja u Srbiji.

Predvođeni novim trenerom Srđanom Vasiljevićem to im je pošlo za rukom, iako je retko ko to očekivao, pa su Ivanjičani ostali na osmom mestu na opšte nezadovoljstvo Nenada Lalatovića. Izjavu trenera Čukaričkog možete pročitati OVDE.

Da je linija od opstanka do borbe za Evropu tanka u ovakvom sistemu takmičenja, govori vam upravo primer Javora koji će se boriti za četvrto mesto nakon podele bodova. Napredak koji je na 4. mestu ima samo 5 bodova u ovom trenutku više od Javora. Da je Javor pao ispod crte nakon 30 kola, bio u plej-autu i borio se za opstanak.

Srđan Vasiljević, novi trener Javora, istakao je da je veoma zadovoljan pobedom u svom prvom meču na klupi ovog Superligaša.

"Radnički je tim koji ima kontinuitet i dobro odrađuje svaki prelazni rok. Kada je u pitanju moja ekipa, imao sam prilike da odradim samo jedan trening sa njima i ovo mi je prva utakmica.

Ostvarili smo pobedu i mogu da istaknem da je moj tim imao određenu želju. Radnički je imao prvi zrelu priliku preko Kojića, ali nas to nije sputalo da postignemo gol.

Nama jako bitna tri boda koja nas ostavljaju na poziciji 8 i vode nas u plej-of.

Postoji mnogo rada i truda i u narednih 7 utakmica, a moj tim će ići ka ostvarenju ciljeva koje sam zacrtao. Naravno, za to je potrebno vreme"
, rekao je Srđan Vasiljević.

Sa druge strane, trener Radničkog iz Niša, Milan Rastavac, rekao je da je nezadovoljan nekim stvarima u igri svog tima i da očekuje da se one poprave u narednom periodu pred najvažnije mečeve u plej-ofu.

"Čestitam Javoru na pobedi. Ima dosta stvari zbog kojih sam nezadovoljan, ali ono što me raduje jeste početak plej-ofa. Nema više prava na izgovore, sve utakmice su sa direktnim konkurentima i siguran sam da možemo puno više od ovoga", rekao je Milan Rastavac.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke