LAKRDIJA - Tri superligaša domaćini na "Karađorđu"!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 19.07.2016.
19:02
Izvor: Sportske.net

Nova sezona u Superligi Srbije nije ni počela a prvi nerazumljivi potezi već su povučeni ali ne predstavljaju nešto na šta već nismo naviknuti.

BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS
BETA/BETAPHOTO/DRAGAN GOJIC/DS

Povezane vesti

Prethodnih godina stadion fudbalskog kluba Obilić na Vračaru predstavljao je neku vrstu stecišta za sve klubove iz Beograda čiji objekti nisu ispunjavali uslove za odigravanje mečeva visokog rizika poput OFK Beograda, Voždovca i Rada.

Tako smo u minulim sezonama više puta gledali gostovanja Crvene zvezde i Partizana na Vračaru, a ne treba zaboraviti da je i Donji Srem morao svoje duele sa "večitima" da igra van Pećinaca.

Nastupajuća sezona biće jedinstvena po time što će čak TRI učesnika Superlige deliti stadion!

Vojvodina, Spartak i Bačka igraće svoje utakmice kao domaćini na stadionu "Karađorđe" pošto objekti u Bačkoj Palanci i Subotici ne ispunjavaju uslove propisane od strane Fudbalskog saveza Srbije.

Stadioni u Bačkoj Palanci i Subotici nemaju reflektore i sve dok ih ne dobiju Bačka i Spartak neće moći da igraju na domaćem terenu, već će svoje utakmice igrati u Novom Sadu.

To znači da će stadion "Karađorđe" u nastupajućoj sezoni predstavljati poligon za superligaške klubove jer će se svakog vikenda, nekada i češće odigravati barem jedna utakmica nekog od tri pomenuta kluba.

"Karađorđe" će u prvom kolu koristiti Bačka koja dočekuje Partizan, dok Spartak gostuje Voždovcu, a Vojvodina ekipi Novog Pazara ali je taj meč odložen zbog obaveza Novosađana u Ligi Evrope.

U drugom kolu će se u Novom Sadu igrati duel Vojvodine i Bačke, a nekako će i Spartak morati da ugosti Radnički iz Niša na istom terenu što će moći da se izvede jer je leto, ali se pitamo šta će biti kada krenu kiše i teren počne da trpi veća oštećenja.

Do kada će stadion "Karađorđe" biti domaći teren za tri kluba iz Superlige ostaje nam da vidimo pošto postoji opcija da se Bačka i Spartak vrate u svoje gradove čim reflektori budu postavljeni ili posle 15. odigranih kola.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

14 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
slaninar
Wednesday, 20.07.2016
08:39

to je grad kriv sto je ovo dozvolio. pa na sta ce taj teren izgledati za dva meseca...

avatar
Wednesday, 20.07.2016
11:19

Na onaj na Vracaru. Ne bas za dva meseca, ali vremenom bi postao takav...

avatar
Thursday, 21.07.2016
10:02

Verovatno nece, do tada ce valjda imati reflektore...

avatar
slaninar
Thursday, 21.07.2016
08:23

ma strasno ovako nesto dozvoliti ali nazalos Vosa tu nista ne moze... pa unistili su ga kada je donji srem igrao tu, sta ce sada biti. nadam se da nece dugo trajati

avatar
Anti Beogradjani
Tuesday, 19.07.2016
23:55

Fudbal u srbiji ne treba ni da se igra.dok ne dodje promena iz korena.da klubovi pocnu da ulazu u fudbalski kadar i da iz godine u godinu imaju jaci tim.a ne ovako svake godine se pocinje od nule.bruka

avatar
Povratak kralja XLI
Tuesday, 19.07.2016
19:23

Pisao sam da je bolje da država uloži novac u terene sa podnim grejačima svim Superligašima i reflektore preostalim, umesto što stoliki novac sipa u jednom klubu. Da bi svi Superligaši bili snabdeveni takvim terenima i refletorima potrebno je oko 20M €, a zvezdi je država u samo jednoj sezoni sponzorisala, dala i oprostila minimum 20M €. Što se tiče lakrdije to je očekivano jer je sada na čelo FSS još gori nego što je bio njegov prethodnik. ps Mene mogu da pljuju samo oni ostrašćeni koji od svog kluba dalje ne vide.

avatar
Anderton
Tuesday, 19.07.2016
19:16

Ništa novo kod nas, čim neki klub sredi stadion napusti ga finansijer i drugi izbije u prvi plan...jednog dana će nam svi stadioni imati reflektore, ali niti će ikog biti na njima, niti će kog to zanimati...

avatar
Tuesday, 19.07.2016
19:05

Bar je neki stadion, a ne kao ono ruglo na Vracaru, to jedva da je i objekat...

avatar
Branislav
Tuesday, 19.07.2016
19:59

Hahaha, da... Vošin je baš skockan, jedan od lepsih iako je manjeg kapaciteta...

avatar
Branislav
Wednesday, 20.07.2016
12:34

Jesi li ti dobro? Kojih 23? Kapacitet im je zbog stolica smanjen na skoro 15 000, a od toga ako izuzmes juznu tribinu koja se UOPSTE ne koristi, ima oko 11-12 hiljda. S'toga je ovaj stadion manjeg kapaciteta. Sta ti tu nije jasno?

avatar
Tuesday, 19.07.2016
20:27

Sta to znaci manjeg? Ranije je mogao da primi i 23 hiljade gledalaca, koliko bi ti?