Kvalifikacije za EP - Sjajan start Pericinih ''Orlića''!

Autor: Darko Mitrović
petak 17.03.2017.
17:40
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Pod vođstvom novog selektora Perice Ognjenovića, kadetska reprezentacija Srbije danas je uspešno startovala na kvalifikacionom turniru za plasman na Evropsko prvenstvo.

Screenshot: YouTube/FSSrbije
Screenshot: YouTube/FSSrbije

Povezane vesti

U prvoj utakmici kvalifikacionog turnira u Škotskoj, kadetska reprezentacija Srbije danas je posle preokreta savladala selekciju Švajcarske rezultatom 2:1.

Švajcarci su već u 11. minutu poveli preko Gonzalesa i tu prednost su dugo održavali, sve do finiša utakmice.

A onda je, pet minuta pre kraja, Stuparević poravnao na 1:1, da bi u poslednjim trenucima utakmice, u nadoknadi vremena, Pavlović doneo preokret i pobedu ''Orlićima'' - 2:1!

Na zvaničnom sajtu FSS ističe se da je presudio ''jak karakter koji krasi ovu generaciju naših igrača i hrabra taktika selektora Ognjenovića koji je želeo da se veoma dobar rival baci na kolena''.

Ovom pobedom, naš tim se značajno približio plasmanu na Evropsko prvenstvo koje će se održati u Hrvatskoj od 3. do 19. maja.

U ovoj kvalifikacionoj grupi takmiče se još Crna Gora i domaća Škotska, a dve prvoplasirane će igrati na završnom turniru.

U sledećem kolu, 19. marta, Srbija će igrati protiv Škotske (16:00), a tri dana kasnije i protiv Crne Gore (18:00).

Srbija je danas protiv Švajcarske nastupila u sledećem sastavu: Gordić, Popović, Šehović, Ilić, Pavlović, Janković, Gavrić, Stuparević (od 80+4 Zvekanov), Đerlek (od 71. Babić), Nešković (od 41. Vidosavljević), Kostić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke