Kurćubić: "Moramo da verujemo u podvig"

Autor: Beta Beta
petak 24.07.2015.
18:10
Izvor: Beta

Trener fudbalera Novog Pazara Petar Kurćubić rekao je da je lučanska Mladost trenutno bolji i spremniji rival, ali da njegova ekipa mora da veruje da na gostovanju u Lučanima može da osvoji prve bodove.

fkspartakzlatiborvoda.com
fkspartakzlatiborvoda.com

Povezane vesti

Mladost će u subotu od 18 časova biti domaćin Novom Pazaru u drugom kolu Superlige Srbije.

"Obećavam da ćemo učiniti sve da rezultatski prođemo bolje nego protiv Javora, tražićemo tokom 90 minuta put do pobede ili makar boda. Svesni smo da je Mladost u ovom trenutku bolja i spremnija, ali u fudbalu često ne pobeđuje bolji. Moramo verovati da možemo do prvih bodova u prvenstvu", rekao je Kurćubić.

Pazarci su na startu elitnog ligaškog takmičenja poraženi na svom terenu od Javora rezultatom 0:1, dok je Mladost slavila u Jagodina sa 3:0.

"Nadam se da ćemo biti makar 20 odsto bolji nego u prvom kolu, mislim tu pre svega na preciznost u igri i argesivnost, pa i kvalitet. Očekujem da ćemo i na fizičkom planu biti za oktavu iznad, iako će se igrati u veoma teškim uslovima", kazao je Kurćubić.

On je najavio jednu ili dve promene u startnoj postavi, uz konstataciju da nema preveliki izbor. Kapiten Slobodan Vuković je tokom nedelje trenirao sa ekipom, ali se nije potpuno oporavio od povrede.

"Neće biti velikih promena, još uvek nemamo dovoljan fond kvalitetnih i spremnih fudbalera. Izmene treba da doprinesu brzini i agresivnosti, da postizanjem gola ili dva dođemo do pozitivnog rezultata. Kod Vukovića je situacija bolja, pred utakmicu ću odlučiti hoće li igrati. Trebaju mi samo potpuno spremni igrači", naglasio je Kurćubić.

Trener Pazaraca smatra da najveća opasnost iz protivničkog tabora preti od Lazara i Saše Jovanovića, kao i Miloša Mijića.

"Znajući trenera Neška Milovanovića i igrače Mladosti, sigurno da je njihova glavna snaga u tri brza ofanzivna igrača, mislim na dvojicu Jovanovića po bokovima i Mijića. Opasni su i u prekidu, imaju dobre skakače i Mijića koji to dobro izvodi. Moramo da amortizujemo te njihove vrline, imaće naši defanzivci dosta posla", rekao je Kurćubić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
lakipfc
Friday, 24.07.2015
19:07

Stevica Kurcubic?

avatar
Antonio Candreva87
Friday, 24.07.2015
21:28

Peca Kurcubic :D od toliko losih trenera superligaskih trenera zapao nam ne najgori!

avatar
Antonio Candreva87
Saturday, 25.07.2015
00:49

Jesam navijač Partizana ali za ovog je Tralalatovic Gvardiola lično :-)

avatar
lakipfc
Friday, 24.07.2015
23:04

Al bukvalno od toliko losih,to si dobro rekao:)

avatar
Antonio Candreva87
Friday, 24.07.2015
22:55

Peca Kurcubic :D od toliko losih superligaskih trenera zapao nam je najgori!