KUP - Spartaku regionalni derbi i mesto u 1/8 finala

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 20.09.2016.
17:54
Izvor: Sportske.net

Prošlosezonski polufinalista nacionalnog Kupa uspešno je startovao u najmasovnijem fudbalskom takmičenju, pošto je kao gost danas savladao ekipu Bačke u Bačkoj Palanci.

fkbacka.com
fkbacka.com

Povezane vesti

Fudbalski klub Spartak Ždrepčeva krv prvi je obezbedio plasman u osminu finala ovosezonskog izdanja nacionalnog Kupa Srbije.

Superligaš sa severa Bačke slavio je u Bačkoj Palanci sa 3:0 (2:0) i tako bez ikakvih problema overio plasman među 16 najboljih klubova u Kupu.

Bio je ovo drugi međusobni okršaj Spartaka i Bačke u tekućoj sezoni, a za razliku od duela odigranog u okviru 5. kola Superlige, Bačka ovoga puta nije stigla ni do počasnog gola ali zato Spartak jeste do tri.

Gosti iz Subotice poveli su golom Milivoja Krmara u 21. minutu susreta, a bivši napadač Grojter Firta Ognjen Mudrinski duplirao je prednost Spartaka u 33. minutu prvog dela igre.

Na isteku sat vremena igre Spartak stiže i do trećeg gola čime je bio overen plasman u osminu finala Kupa Srbije.

Današnji trijumf Spartaka na stadionu "Slavko Maletin Vava" predstavlja nastavak odličnih rezultata koje "Plavi Golubovi" beleže na startu nove sezone. Podsećamo da je Spartak u prethodnoj sezoni eliminisan u polufinalu Kupa od strane Partizana koji je kasnije osvojio trofej.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke