KUP - 'Poker' za 20 minuta, Zvezda napada "duplu krunu"!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 05.04.2017.
20:54
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Crvene zvezde plasirali su se u polufinale nacionalnog kupa posle punih pet godina što ih ostavlja u trci za osvajanje "duple krune".

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Aktuelni šampion Srbije kompletirao je spisak učesnika polufinala nacionalnog kupa priključivši se Partizanu, Čukaričkom i Vojvodini koji su ranije danas izborili mesto u završnici pomenutog takmičenja.

Crvena zvezda je na stadionu "Rajko Mitić", pre jako malim brojem ljubitelja fudbala, savladala lučansku Mladost rezultatom 4:2 (0:1) i tako stigla do plasmana u polufinale kupa posle punih pet godina.


Crveno-beli su dominirali u prvih 45 minuta, najbolje prilike propustio je Ričmond Boaći u 17. i 22. minutu, a gosti su svoju jedinu pravu šansu pretvorili u gol u poslednjem minutu prvog dela igre.

Nikola Andrić je probio po desnoj strani, uputio odličan centaršut na drugu stativu, pa je Radomiru Milosavljeviću ostalo da se pokloni i sprovede loptu u nebranjenu mrežu.



Domaći su se iz svlačionice vratili motivisani da preokrenu rezultat i obezbede plasman u polufinale, a stvari su počele da idu u željenom smeru za Zvezdu već od prvog minuta nastavka.

Marko Petković se na nekih dvadesetak metara od gola izborio za "ničiju loptu" i omogućio Geloru Kangi da preciznim i snažnim udarcem sprovede loptu u mrežu gostujućeg tima, pa je Zvezda stigla do izjednačenja već u prvom minutu nastavka.

Šest minuta kasnije (ne)sporna situacija kraj leve aut linije na polovini lučanske Mladosti posle koje Zvezda stiže do gola i vođstva. Srđan Plavšić je potkačio Sašu Jovanovića, sudije se nisu oglasile, a nakon toga je omaleni krilni fudbaler uputio centaršut i omogućio Nemanji Miliću da preciznim udarcem glavom pogodio za 2:1!

Nakon drugog gola crveno-belih usledili su protesti, a najglasniji je platio ceh. Nikola Andrić zbog prigovora biva javno opomenut drugi put na meču i samim tim dobija crveni karton pa Mladost ostaje sa desetoricom na terenu više od 35 minuta pre kraja susreta.

Brojčanu prednost na terenu Zvezda je iskoristila na najbolji mogući način. Na treći gol domaćih čekalo se do 58. minuta kada Srđan Plavšić novim centaršutem spaja Ričmonda Boaćija sa golom, a ovaj vrlo lako pogađa protivničku mrežu.

Mladost je u 61. minutu imala vrlo dobru priliku preko Saše Jovanovića čiji udarac uspeva da zaustavi dobro postavljeni Filip Manojlović.

Usledio je period igre kada je glavni arbitar Novak Simović preuzeo neslavnu ulogu i počeo da deli pravdu po modelu kompenzacije.

Start Abrahama Frimponga nad Milanom Bojovićem sudija iz Lovćenca nije okarakterisao kao prekršaj za najstrožu kaznu, a već u narednom napadu sličnu situaciju u kaznenom prostoru Mladosti koristi da pokaže na belu tačku.

Siguran izvođač najstrože kazne za Crvenu zvezdu bio je kapiten Aleksandar Luković čime je praktično bilo rešeno pitaje pobednika, pošto je Zvezda povela sa 4:1 u 63. minutu susreta.

Šest minuta nakon penala za Zvezdu sudija Simović i goste nagrađuje penalom zbog prekršaja Filipa Manojlovića koji je krenuo da izboksuje loptu!?

Milan Bojović je svojim dvanaestim golom u tekućoj sezoni smanjio na 4:2, a ispostavilo se da je u 69. minutu postavio konačan rezultat utakmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Доктор фудбала Гроф
Wednesday, 05.04.2017
22:44

На крају ће да се слави дупла круна и дупла титула.

avatar
Crveno boja ljubavi
Wednesday, 05.04.2017
22:20

Cekam saopstenje o autima od zna se vec koga koji zivot nema

avatar
Doktor Trax
Wednesday, 05.04.2017
21:03

nasa je dupla kruna to je sasvim jasno, Grobljarija sledece godine mozda bude i za vas neki pehar.