Kup - Perović izbacio 'svoju' Zvezdu!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 29.10.2014.
14:53
Izvor: Sportske.net

Treću sezonu za redom fudbaleri Crvene zvezde opraštaju se od mogućnosti da napadnu "duplu krunu" već tokom jeseni. Golom Slavka Perovića Rad je na Vračaru eliminisao crveno-bele u 1/8 finala Kupa Srbije.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Pogotkom bivšeg napadača Crvene zvezde Slavka Perovića fudbaleri Rada savladali su aktuelnog šampiona Srbije rezultatom 1:0 (0:0) i tako eliminisali Zvezdu već u osmini finala Kupa Srbije.

Rad:
Radunović, Đurić, Milošević (od 69' Maraš), Rodić, Bajić, Raspopović, Gnjatić, Veselinović (od 80' Milisavljević), M. Marković, Perović (od 88' Stančeski), Jelić

Crvena zvezda: Kahriman, Pečnik, Pavićević, Lazić, Mijailović, Kovačević, Ristić (od 63' Despotović), Gavrić (od 63' Bosančić), Katai, Lazović (od 85' Savićević), Jović

Kompletan tok susreta OVDE!

Koliko je duel osmine finala Kupa Srbije bio važan za trenere Rada i Crvene zvezde najbolje svedoči podatak da su obojica na teren izveli trenutno najjače sastave.

Nenad Lalatović nije želeo da eksperimentiše iako je posle bledog izdanja u prvenstvu dobrano izgrdio svoju ekipu zbog odnosa koji je pokazala prema igri. Osim Kahrimana koji je zameni Rajkovića nije bilo većih promena pošto se Rakićevo odsustvo pravda bolešću.

Prvo poluvreme duela na Vračaru donelo je borbenu igru uz mnogo duela na sredini terena a na pravu šansu čekalo se sve do poslednjeg minuta igre u prvom delu meča.

Period igre od 15. do 25. minuta protekao je u znaku inicijative domaćih igrača ali je Rad na kraju samo jednom pripretio Kahrimanu preko Branislava Miloševića kada je lopta sa velike distance završila u naručju golmana Crvene zvezde.

Svoju prvu priliku na utakmici fudbaleri Crvene zvezde stvorili su u 29. minutu i može se reći da od tog momenta izabranici Nenada Lalatovića kreću agresivnije ka golu rivala.

Pomenutu priliku iz 29. minuta pripustio je Aleksadar Katai a bolje je reći da je mladi Boris Radunović dobro intervenisao u toj situaciji.

Najbolju priliku u prvom poluvremenu videli smo u 45. minutu, pred golom Rada. Greška Delimira Bajića omogućila je Luki Joviću da se nađe sam pred golmanom domaćeg sastava ali je njegov udarac u donji desni ugao bio nedovoljno dobar da se savlada dobro postavljeni Radunović pa se na odmor otišlo sa rezultatom 0:0.

Da će drugo poluvreme biti uzbudljivije moglo se nagovestiti već posle Jovićevog promašaja u poslednjem minutu prvog dela igre.

Prvi udarac u drugom poluvremenu ka golu protivnika uputili su fudbaleri Crvene zvezde, tačnije Aleksandar Katai, ali je Radunović lako izašao na kraj sa tom loptom.

A onda, posle samo pet minuta igre u nastavku, očajna intervencija većine fudbalera Crvene zvezde koju koriste Borko Veselinović i Slavko Perović da zajedničkim snagama donesu prednost "Građevinarima".

Bivši fudbaler Partizana uposlio je bivšeg napadača Crvene zvezde a ovaj preciznim udarcem u donji desni ugao pogađa za vođstvo Rada od 1:0!

Gol pogledajte OVDE!

Odmah nakon vodećeg gola Rada igra se rasplamsala a domaćin je već u 52. minutu imao šansu da duplira prednost ali je Kahriman dobro intervenisao posle udarca Markovića.

Nenad Lalatović bacio je karte na napad u 63. minutu kada se Luki Joviću u špicu priključio Đorđe Despotović ali je i nakon te promene Rad nastavio da stvara šanse.

Vladimir Rodić našao se u prilici u 66. minutu posle centaršuta sa leve strane. Lopta mu je "sela" na desnu nogu a onda je spoljnim delom stopala defanzivac Rada šutirao tik pored desne stative Kahrimanovog gola.

Fudbaleri Crvene zvezde do svoje najbolje prilike nakon vođstva "Građevinara" stižu u 70. minutu, posle centaršuta Nikole Mijailovića i udarca Darka Lazovića. Snažan udarac Čačanina poslao je loptu na prečku koja spasava Radunovića.

Nakon toga fudbaleri Rada istrpeli su žestok pritisak Crvene zvezde koji, istini za volju, nije rezultirao nijednom stopostotnom prilikom sve do nadoknade vremena kada Nikola Mijailović posle sjajnog ubacivanja ne uspeva da savlada dobro postavljenog Radunovića.

U međuvremenu su i domaći propustili šansu da dupliraju prednost pošto je Petar Jelić glavom tukao pored leve stative Kahrimanovog gola.

Na kraju, fudbaleri Rada potpuno zasluženo stižu do plasmana u četvrtfinale Kupa a Zvezda u ranoj fazi sezone ostaje bez šanse da se bori za oba trofeja u domaćim takmičenjima treću sezonu za redom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke