KUP - Partizan u lovu na "Golubove" (18.00)

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 16.03.2016.
10:04
Izvor: Sportske.net

Fudbalski klub Partizan nastavlja misiju 'spasavanje sezone' prvom polufinalnom utakmicom nacionalnog Kupa u kojoj će odmeriti snage sa Spartakom.

partizan.rs/MiroslavTodorović
partizan.rs/MiroslavTodorović

Povezane vesti

Prvim polufinalnim utakmicama nacionalnog Kupa Srbije ulazimo u samu završnicu najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u zemlji.

Žrebom je odlučeno da se u polufinalu sastanu Javor Matis - Borac i Partizan - Spartak, a Ivanjičani i aktuelni šampion Srbije imaće prednost domaćeg terena u prvim mečevima koji su danas na programu.

Veću pažnju fudbalske javnosti privlačni duel u Humskoj jer Partizan neće uspeti da odbrani titulu u prvenstvu, a san o evropskom proleću srušen je porazom od Augsburga početkom decembra minule godine.

Zbog svega navedenog u Partizanu su Kup označili kao prioritet u prolećnom delu sezone pa nema sumnje da će izabranici Ivana Tomića večeras dati sve od sebe kako bi stekli prednost pred revanš u Subotici.

Partizanu na megdan izlazi Spartak, ekipa koja je u jesenjem delu sezone tavorila na dnu superligaške tabele, ali je u prolećnom delu sezone na pet mečeva ostvarila tri pobede i dva remija.

Spartakov put do polufinala išao je preko drugoligaša Zemuna (0:1) i Bežanije (3:2), a u četvrtfinalu su "Golubovi" bili bolji od Jagodine (0:2). Partizan je, sa druge strane, tukao Sinđelić (0:2), Voždovac (0:1) i Radnički iz Niša (1:0).

Crno-beli su sa Spartakom do sada odigrali pet mečeva u nacionalnom Kupu, a jedini neuspeh doživeli su 4. decembra 2013. godine kada su Subotičani slavili sa 2:0 na domaćem terenu.

U tekućoj sezoni današnji rivali već su dva puta odmerili snage i oba puta je slavio Partizan (2:1, 0:1), s tim što je Spartak početkom prethodnog avgusta bio na korak od osvajanja jednog boda u Humskoj, ali je Saša Lukić doneo pobedu crno-belima.

Trener Partizana Ivan Tomić ima velikih problema sa sastavljanjem tima jer se veći broj igrača žali na lakše povrede zbog čega nije zahvalno prognozirati ko će početi utakmicu.

Utakmica u Ivanjici između Javor Matisa i Borca igra se od 16 časova, dok će duel u Humskoj početi dva sata kasnije. Partizan će posle dva meča ponovo moći da računa na podršku navijača.

Obe utakmice biće prenošene na kanalima TV Arena Sport.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Wednesday, 16.03.2016
19:56

Prvo poluvreme: Kljajić -, Bandalovski 6.5. Gogua 7, Jovanović 7.5, Bogosavac 7.5 - Jevtović 7, Brašanac 5, Kosović 5.5, Ilić 6 - Stevanović 6, Mihajlović 7.

avatar
magister
Wednesday, 16.03.2016
19:53

Posle dve tri prosečno odigrane utakmice sa slabim protivnicima, užasno loša igra. Iako, opet sa slabim protivnikom. Za razliku od nekih utakmica u pripremnom periodu, kad su pod pritiskom protivnika, uglavnom odbrambeni igrači imali loptu i grešili, danas odbrana veoma dobro igra, iznosi lopte i tu, obično bude kraj. Bekovi, Bogosavac pre ostalih, ali i Jovanović, pa i Gogua i Banda, igraju zaista dobro, kao i Jevtović. U napadu, Mihajlović povremeno, Ilić jednom, dvaput, Stevanović jednom, a Brašanac i Kosović - baš loši.

avatar
El Diablo
Wednesday, 16.03.2016
15:27

Idemo crno-beli!!

avatar
ПРВАК ЈУГОСЛАВИЈЕ\'96
Wednesday, 16.03.2016
11:13

Pobeda bez primljenog gola, pametna rotacija i izbegavanje suspenzija...

avatar
Legenda JSD
Wednesday, 16.03.2016
19:58

... i izbegavanje sudijske kradje! Videcemo koliko je moguce.