Kup - Ovi superligaši su završili takmičenje!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 28.10.2015.
15:23
Izvor: Sportske.net

Najmasovnije fudbalsko takmičenje ponovo je pokazalo sve svoje draži pošto je u 1/16 finala Kupa takmičenje završilo nekoliko ekipa iz Superlige. Evo koji klubovi više ne mogu da se nadaju trofeju.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Utakmicom ČSK - Borac u utorak je počela završna faza nacionalnog Kupa koji se označava kao najmasovnije i najinteresantnije takmičenje u zemlji.

Propozicije takmičenja nalažu da superligaši u 1/16 finala idu u goste ukoliko na žrebu dobiju ekipu iz nižeg ranga, što uz izostanak produžetaka daje šansu manje atraktivnim klubovima da se proslave.

Ovoga puta nije bilo velikih iznenađenja poput eliminacije branioca trofeja ili jednog od dva naša najveća kluba ali to ne znači da klubovi iz nižih liga nisu uspeli da uzmu nijedan skalp.

Klubovi iz Prve lige Srbije uspeli su da eliminišu tri superligaša, dok je Novi Pazar ispao usled poraza od Javora. To znači da četiri od 16 klubova iz najboljeg ranga takmičenja nećemo gledati u 1/8 finala Kupa.

Vojvodina je tek na penale uspela da sačuva živu glavu u Loznici, ali te sreće nije bio surdulički Radnik koji je izgubio penal seriju sa Donjim Sremom.

Lučanska Mladost poražena je na "Vizelj Parku" rezultatom 3:1, dok je Voždovac posle penala uspeo da slavi u Petrovcu na Mlavi.

Večeras će biti kompletirana 1/16 finala Kupa a već sada je izvesno da će jedan od superligaša ostati bez plasmana u narednu rundu takmičenja pošto se u Gornjem Milanovcu sastaju Metalac i OFK Beograd.

Evo koji su se timovi iz Prve lige Srbije plasirali u osminu finala Kupa: BSK Borča, Napredak, Inđija, Bežanija i Donji Srem.

Od superligaša takmičenje nastavljaju: Borac, Crvena zvezda, Čukarički, Radnički Niš, Jagodina, Partizan, Spartak, Javor, Voždovac, Vojvodina i Metalac/OFK Beograd

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dragan Markovic Juve
Wednesday, 28.10.2015
20:22

mi nismo u loznici nego u Lazarevcu

avatar
Goran Zdravkovic
Wednesday, 28.10.2015
18:25

Hvala Novom Pazaru sto je izgubio i tako Radnickom omogucio da bude u grupi povlascenih tj grupi nosioca i donekle lakseg rivala dobije u narednoj rundi.,.:)

avatar
JEBI DV PASJE SINOVE
Wednesday, 28.10.2015
16:30

Valjda u Lazarevcu, ne u Loznici:-D