Kup - Ko će u polufinale?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.03.2016.
10:30
Izvor: Sportske.net

Četvrtfinalnim mečevima u nacionalnom Kupu nastavlja se borba za trofej koji sa sobom nosi i mesto u evropskim kvalifikacijama.

fss.rs
fss.rs

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde već su kaparisali titulu u domaćem šampionatu zbog čega klubovima koji se takmiče u Kupu ostaje nada da bi kroz to takmičenje mogli do trofeja.

Među učesnicima četvrtfinala najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u zemlji nalaze se četiri kluba koji su već imali prilike da osvoje trofej u nacionalnom Kupu i četiri ekipe koje u svojim vitrinama nemaju taj "komad metala".

Prethodna runda takmičenja donela je i seču favorita pa tako u završnici nacionalnog Kupa nećemo gledati Crvenu zvezdu i branioca trofeja Čukarički, zbog čega Partizan i Vojvodina slove za glavne favorite.

Svoju šansu u Kupu vreba i niški Radnički koji će u četvrtfinalu imati najteži mogući zadatak jer gostuje Partizanu.

Utakmica na stadionu u Humskoj biće odigrana pred praznim tribinama zbog incidenata koje su navijači Partizana napravili na 150. "večitom derbiju" što će samo popraviti šanse Radničkog koji je ostao neporažen na poslednja dva gostovanja crno-belima.

Prve dve četvrtfinalne utakmice zakazane su za termin od 14 časova i biće odigrane u Čačku i Jagodini.

Borac je posle razbijanja Crvene zvezde na stadionu "Rajko Mitić" i dve dobre partije na startu drugog dela Superlige u prednosti u odnosu na OFK Beograd koji je minulih godina neretko dolazio do same završnice takmičenja.

Susret Jagodine i Spartaka pod "Đurđevim Brdom" u prvenstvu bismo nazvali derbijem začelja ali je čar Kupa upravo u tome što će jedan od klubova koji se bori za opstanak uspeti da se domogne polufinala.

Četvrti četvrtfinalni par čine Javor Matis i Vojvodina, klubovi koji su se u završnici jesenjeg dela sezone sastali u Ivanjici kada je na klupi novosadskog superligaša debitovao Nenad Lalatović.

Pravilnikom takmičenja predviđeno je da plasman u polufinale obezbedi ekipa koja bude bolja posle 90 minuta igre, a ukoliko meč bude završen nerešenim rezultatom odmah se pristupa izvođenju jedanaesteraca.

Četvrtfinalni parovi nacionalnog Kupa:
Čačak: Borac - OFK Beograd 14.00
Jagodina: Jagodina - Spartak 14.00
Ivanjica: Javor Matis - Vojvodina 16.00
Beograd: Partizan - Radnički Niš 18.00

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
El Matador PFC-FCB
Wednesday, 02.03.2016
13:14

Partizan-Borac Finale Kupa!

avatar
.
Wednesday, 02.03.2016
11:58

Recite vi meni ko sudi pa ću vam reći ko će u polufinale? Srpskom fudbalu je potrebna čistka u svim organizacijama FSS, a pre svega u Sudijskoj, Arbitražnoj i Disciplinskoj i naravno strane sudije dok se ne očisti i srpski fudbal od mafije!