Kup je motiv za sebe!

Autor: Miloš Marković
utorak 23.09.2014.
10:30
Izvor: Sportske.net

Sredina nedelje srpskim klubovima donosi predah od ligaških obaveza, u vidu mečeva nacionalnog Kupa.

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

U sredu se igraju mečevi šesnaestine finala Kupa Srbije, pažnja se sa domaćeg prvenstva usmerava na takmičenje koje po pravilu donosi iznenađenja i donekle neočekivane rezultate.

Posebna pažnja biće stavljena na večite rivale, kao i na novosadsku Vojvodinu, koja u ovoj fazi takmičenja putuje na Kosovo, na megdan ekipi Trepče iz Kosovske Mitrovice. Domaćin najavljuje pun stadion na ovom spektaklu, a organizacija je podignuta na viši nivo kako bi se na pravi način dočekali gosti iz Novog Sada.

Teren se sređuje, tribine 'šminkaju', pakuju lože za goste i medije, priprema posebna tribina za navijače Vojvodine za koje se domaćin nada da će doći u velikom broju.

Mitrovica sa posebnim entuzijazmom dočekuje klub koji je proslavio mitrovačkog ljubimca, Miloša Krasića, nema sumnje da ćemo gledati pravi spektakl.

Kada su u pitanju večiti rivali, Crvena zvezda na domaćem terenu dočekuje Borac iz Čačka, a Partizan gostuje Bežaniji.

Šampion države sa Čačanima igra i u nedelju, u okviru novog kola JSL, a trener Lalatović će za sutrašnji meč na Marakani odmoriti par prvotimaca, pre svega Mijailovića, Pečnika, Pavićevića.

Sa druge strane, Partizan 'umoran' dočekuje utakmicu Kupa, nakon iscrpljujuće borbe u Ligi Evropa, a potom i u Kragujevcu. Ipak, za fudbalere Partizana nacionalni Kup donosi motiv za sebe, crno-beli neće dozvoliti nikakvo opuštanje.

„Ova ekipa ima pobednički mentalitet i jednostavno se ne miri sa neuspehom i prosekom. Nama su bitni i prijateljski mečevi, gledamo uvek da pobedimo, a o takmičarskim da ne pričam. Otuda i dobri rezultati, višak samopouzdanja.“, rekao je 'Sportu' napadač Partizana, Petar Škuletić.

Svi parovi šesnaestine finala Kupa Srbije su:

Proleter NS - Donji Srem (16.00)
Dorćol - Radnički 1923
Trepča KM - Vojvodina
Semendria 1924 - OFK Beograd
Jedinstvo putevi - Rad 
Inđija - Javor Matis
Spartak - Radnik Surdulica
Jagodina - BSK Borča 
Moravac Mrštane - Radnički Niš 
Sloga Petrovac na Mlavi - Novi Pazar
Voždovac - Sloga Kraljevo
Bežanija - Partizan

Sloboda Point - Sinđelić (18.30)

Napredak - Metalac (19.00)
Čukarički - Mladost Lučani
Crvena zvezda - Borac Čačak

 


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke