Kup - Borac u polufinalu, Mudrinski zavio "Ćurane" u crno!

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 02.03.2016.
15:59
Izvor: Sportske.net

Superligaši iz Čačka i Subotice obezbedili su plasman u polufinale nacionalnog Kupa Srbije zahvaljujući pobedama nad OFK Beogradom i Jagodinom.

ofkbeograd.co.rs
ofkbeograd.co.rs

Povezane vesti

Fudbaleri čačanskog Borca i subotičkog Spartaka plasirali su se u polufinale nacionalnog Kupa Srbije nakon trijumfa koje su ostvarili u duelima sa OFK Beogradom i Jagodinom.

Trijumfom nad OFK Beogradom rezultatom 2:0 (0:0) fudbaleri čačanskog Borca izborili su plasman u polufinale nacionalnog Kupa, čime su ponovili uspeh iz 2012. godine kada su dogurali sve do finala.

Početak utakmice obeležio je visok tempo i nešto bolja igra OFK Beograda koji u dva navrata stiže do prilika preko mladog Petra Gigića koji nije bio dovoljno ubojit pre golom Vladimira Bajića.

Prvu veliku priliku za Borac propustio je Srđan Vujaklija u 29. minutu kada je sa pet-šest metara bio neprecizan, čime je u nepovrat otišla najbolja šansa u prvom delu igre.

Nastavak utakmice u potpunosti je pripao domaćem timu koji preimućstvo u posedu lopte materijalizuje u 63. minutu igre. Borac je do vodećeg gola stigao nakon prekida i centaršuta Marka Zorića koji u gol pretvara Mario Maslać.

Tačku na trijumf Borca stavio je Srđan Vujaklija deset minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka čime se iskupio za nekoliko propuštenih prilika.

Borac je na taj način stigao do plasmana u polufinale i ponovio uspeh iz 2012. godine kada je u dve utakmice bio bolji od Vojvodine i stigao do finala nacionalnog Kupa.

Mnogo neizvesnija bila je utakmica na "Gradskom stadionu" pod Đurđevim brdom pošto je sve do završnice meča na snazi bio nerešen rezultat bez golova.

Spartak je "blic krigom" u poslednjih nekoliko minuta stigao do trijumfa rezultatom 2:0 (0:0) i istorijskog uspeha u nacionalnom Kupu koji podrazumeva plasman u polufinale.

Junak Spartakove pobede bio je bivši fudbaler Jagodine Ognjen Mudrinski koji je prvi pogodak postigao iz penala u 88. minutu, a potom je u petom minutu nadoknade dotukao "Ćurane".

Preostale dve polufinalne utakmice igraju se od 16 i 18 časova, a sastaju se Javor Matis - Vojvodina i Partizan - Radnički Niš.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

1 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Делија_момак
Thursday, 03.03.2016
10:37

Мудрински стандардно добар. Био је одличан у Звезди, није требао да оде. На лето га покушати довести као резерву Виеири.