Kup: Bežanija - Partizan (KRAJ)

Autor: Darko Mitrović
sreda 24.09.2014.
15:58
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Partizana plasirali su se u osminu finala Kupa Srbije pošto su na Vračaru savladali ekipu Bežanije rezultatom 0:1. Strelac jedinog gola bio je Beko Fofana.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Trener Partizana Marko Nikolić je konačno uslišio želju navijača crno-belih da Ismail Beko Fofana počne jednu utakmicu od prvog minuta.

Iako je postojala najava da bi u tandemu sa njim mogao da zaigra Nemanja Kojić, šef struke Partizana se odlučio ipak za Danka Lazovića.

Uvodni minuti meča ne donose previše uzbuđenja, Partizan pokušava da uspostavi inicijativu, ali za sada nema opasnostvi po gol Bežanije.

Na drugoj strani, prva opasnost po gol Živka Živkovića viđena je u 11. minutu, kada je Matović probio kroz sredinu i sa 'kapice'' šesnaesterca šutirao pored nekoliko Partizanovih fudbalera, ali nije bio dovoljno precizan.

A onda, 19. minut i stopostotna prilika za ekipu Bežanije
! Odlična kontra domaćeg tima, Danko Kovačević je pobegao svojim čuvarima na sredini terena, zatim obišao i golmana Živkovića, koji je istrčao van kaznenog prostora, ali je otišao suviše udesno i na kraju uspeo da pogodi samo spoljni deo mreže Partizanovog gola! Ostaje 0:0.

Pet minuta kasnije, ponovo preti Partizan. Fofana je iskosa sa leve strane odlično centrirao za Andriju Živkovića, koji, međutim, nije najbolje zahvatio tu loptu i ona na kraju završava pored gola.

To je bila samo najava onoga što se dogodilo u 36. minutu - Fofana, 1:0 za Partizan! Bila je to odlična akcija Partizana, sa sredine terena lopta se preselila na desnu stranu, gde odlično deluje Miroslav Vulićević, usledio je njegov sjajan centaršut, a Fofana udarcem glavom šalje loptu u desni ugao gola Bežanije.

U 42. minutu nova šansa za Fofanu! Ovog puta je Lazović centrirao sa desne strane, Stanojčić loše reagovao, a Fofana umalo iskoristio grešku protivničkog fudbalera.

U samom finišu prvog poluvremena, i Nikola Ninković je u dva navrata oprobao svoj udarac, ali je posle 45 minuta ostalo 0-1.

Počelo je drugo poluvreme duela Bežanije i Partizana. Na isteku petog minuta igre u drugom delu Bežaniji su zapretili Fofana i Vulićević ali nije bilo promene rezultata.

Znatno izglednije prilike ukazale su se Nikoli Ninkoviću ali je mladi vezista očajno šutirao oba puta.

U jeku inicijetive gostiju fudbaleri Bežanije dolaze do dve sjajne prilike za izjednačenje. Najpre je Đokovićev udarac sa desne strane odbranio Živko Živković ali je onda Jelić raspalio po lopti sa ivice šesnaesterca i pogodio prečku!

Mnogo sadržajniji početak drugog poluvremena na Vračaru o čemu svedoče i nove prilike pred golom Bežanije. Nakon naleta domaćina Partizan uzvraća preko Fofane i Andrije Živkovića ali udarac strelca jedinog gola na utakmici završava na prečki a potom Živković odbijenu loptu šalje pravo u telo dobro postavljenog golmana Ostojića.

Dvostruku izmenu pravi u 64. minutu susreta trener Partizana. Umesto Nikole Ninkovića na terenu je Branko Ilić, dok je Andrija Živković mesto u timu prepustio Predragu Luki.

Reaguje sada i trener Bežanije pošto u 69. minutu Nemanja Subotić ulazi u igru umesto Šake.

Petnaest minuta pre kraja utakmice na snazi je i dalje rezultat iz 37. minuta kada je Beko Fofana doveo crno-bele u prednost.

Trener Marko Nikolić priprema treću izmenu u svom sastavu. Priliku da na terenu provede poslednjih deset minuta dobija Nenad Marinković. Igru je napustio Beko Fofana koji biva ispraćen aplauzima.

Minut pre kraja regularnog toka susreta Saša Ilić lob udarcem pogađa rašlje ali golman Bežanije vrhovima prstiju uspeva da izvadi loptu iz gola i sprečava Partizan da stavi tačku na meč.

Minimalnom pobedom Partizana završen je meč na Vračaru gde su crno-beli danas obezbedili plasman u osminu finala.

Bežanija: Ostojić, Gustavo, Mustur, Matović, Milić, Stanovčić, Brujić (Rakić od 44.), Jelić (od 86' Zorica), Đoković, Šaka (od 69' Subotić), Kovačević.

Partizan: Ž. Živković, Vulićević, Ćirković, Stanković, Petrović, A. Živković (od 64' Luka), S. Ilić, Marković, Ninković (od 64' B. Ilić), Lazović, Fofana (od 82' Marinković).


BEŽANIJA: Ostojić, Gustavo, Mustur, Matović, Milić, Stanovčić, Brujić, Jelić, Đoković, Šaka, Kovačević, PARTIZAN: Živković, Vulićević, Ćirković, Stanković, Petrović, Živković, Ilić, Marković, Ninković, Lazović, Fofana.

Pročitajte više: http://sportal.rs/news.php?news=13344

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke