Kragujevčani dirnuli u srce Stefana Babovića!

Autor: Beta Beta
subota 04.04.2015.
21:14
Izvor: Beta

Posle večerašnjeg protesta fudbalera Radničkog na stadionu u Humskoj, podrška Kragujevčanima stigla je i od strane fudbalera Partizana - kapitena Saše Ilića i njegovog zamenika Stefana Babovića.

Beta/BranislavBožić/Ds
Beta/BranislavBožić/Ds

Povezane vesti

Posle trijumfa crno-belih, kapiten Partizana Saša Ilić rekao je da je njegov tim morao da se pomuči da pobedi Radnički 1923, a ujedno je i podržao kragujevačke fudbalere u borbi za opstanak kluba.

"Utakmica je bila izuzetno teška. Radnički se pokazao kao disciplinovana ekipa i morali smo da se pomučimo da bismo osvojili tri boda"
, rekao je Ilić novinarima.

Partizan je danas pobedio sa 2:1 u 21. kolu Super lige Srbije i tako stekao pet bodova prednosti u odnosu na Crvenu zvezdu, koja je izgubila u gostima od Novog Pazara. Ilić je novinarima u petak kazao da se nada da Zvezda neće pobediti.

"Nije da im želim najgore, ali sam priželjkivao njihov kiks, što sam juče rekao. Znam koliko je teško igrati u Pazaru i Partizan generalno teško tamo osvaja bodove. Sad je 'plus pet', ali daleko od toga da je sve gotovo, ima još mnogo utakmica do kraja", rekao je Ilić.

Radnički 1923 prolazi kroz teške trenutke, a igrači su ove nedelje napisali otvoreno pismo javnosti u kome su naveli da često nemaju ni šta da jedu, ni gde da treniraju, kao i da mesecima nisu dobili plate.

Na početku današnje utakmice svi su posedali na teren.

"Podržavam te momke. Oni su profesionalci i žive od fudbala i logično je da očekuju da dobiju novac. Nadam se da će njihov potez probuditi svest ljudi u Kragujevcu i da će im neko pomoći", rekao je Ilić.

Stefan Babović je priznao da je tim možda bio opterećen time što je znao rezultat iz Novog Pazara.

"Ovo je mnogo bitna pobeda za nas. Iskoristili smo 'kiks' večitog rivala. Moguće je da nas je i to što smo znali rezultat malo opteretilo u prvom poluvremenu. Ja sam očekivao da će svakako biti teška utakmica", rekao je Babović.

On je takođe izrazio podršku fudbalerima Radničkog.

"Srce me boli kad vidim fudbalere Radničkog, ali se iskreno nadam da će ih neko čuti i da će im pomoći", rekao je Babović.

Golman Radničkog Žarko Trifunović objasnio je današnji gest ekipe.

"Dogovorili smo se u svlačionici da sednemo na početku meča kako bismo skrenuli pažnju javnosti na naše probleme. Nadam se da će ovaj apel neko čuti i pomoći nam. Kragujevac zaslužuje Radnički, a Radnički zaslužuje da igra u Super ligi", rekao je Trifunović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke