Kosanović: "Za naš obraz niko ne mora da brine"

Autor: Beta Beta
petak 15.05.2015.
16:45
Izvor: Beta

Milorad Kosanović pred meč sa Partizanom ističe da će njegov tim dati sve od sebe da dođe do zlata vredne pobede na stadionu Partizana i da će im pokvariti slavlje.

fknovipazar.rs
fknovipazar.rs

Povezane vesti

Trener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je danas da će njegovi fudbaleri imati priliku da utakmicom protiv Partizana u 29. kolu Super lige Srbije na lep način završe uspešnu sezonu.

"Oni se oprašaju od publike, čestitaćemo im titulu, ali i imati obavezu da maksimalnim zalaganjem pokušamo da ostvarimo dobar rezultat. Hoćemo da se predstavimo kao tim koji je zasluženo u vrhu, koji je gotovo celo prvenstvo odigrao kvalitetno. Oni će sutra biti rasterećeni, a iz iskustva znam da se takvim mečevi najčešće odigraju na visokom nivou", rekao je Kosanović novinarima na Gradskom stadionu.

Utakmica na stadionu u Humskoj igraće se u subotu od 17 časova.

Dva kola pre kraja, vodeći Partizan je sa 69 bodova obezbedio 26. titulu prvaka Srbije, dok je Novi Pazar peti sa 43 i još može da osvoji četvrto mesto i plasira se u kvalifikacije za Ligu Evropa.

"Ne znam koliko je realno da izborimo Evropu, ali realno je da sutra odigramo dobro. Imamo manjih problema zbog kartona Miloša Tintora i nesanirane povrede Admira Kecapa, ali i dalje imamo tim koji može da odigra dobro", ocenio je Kosanović.

On je naglasio da njegov tim mora da igra punom snagom od prvog minuta, a ne da čeka grešku Partizana.

"Ako budemo čekali ili mislili da je ispred nas nemoguća misija, onda će tako i biti. Moramo da imamo ideju, da igramo sa željom da dobijemo, a ne da čekamo da prođe vreme i da Partizan pogreši. Ne znam da li možemo, ali moramo probati", kazao je Kosanović.

Novi Pazar će ove sezone ostvariti najbolji plasman otkako je pre četiri godine ušao u najjaču ligu, na svom terenu savladao je i Crvenu zvezdu (2:1), ali Kosanović nije zadovoljan kako je njegov tim odigrao neke utakmice.

"U Pazaru smo poraženi od Vojvodine, iako nismo bili slabiji, ali to je neiskustvo igranja takvih mečeva. U Nišu i Čačku nismo trebali da izgubimo, bez obzira šta nam se tamo dešavalo. Te tri utakmice su prilično odredile dalji tok stvari, dok su neuspesi protiv Rada i Čukaričkog na startu prolećnog dela došli kao posledica nekih sasvim drugih stvari", istakao je Kosanović.

Kosanović je najavio da će Novi Pazar pošteno odigrati do kraja prvenstva i da za "obraz njegove ekipe" niko ne treba da brine.

"Znamo da je mnogo urađeno na način koji nije korektan, pa jedva čekam sledeće prvenstvo, da vidim da li će drugi uslovi takmičenja nešto popraviti. Dešava se svašta, ali mene to ne interesuje. Otakako sam u Pazaru, od sedmog kola, sve utakmice odigrali smo najčistije, niko nam nije pomogao ni za aut. Negde smo strašno oštećeni, ali to je sport, a za naš obraz niko ne treba da brine", rekao je Kosanović.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke