Kosanović: "U Srbiji su bitni samo 'večiti', mi ostali smo koreografija"

Autor: Beta Beta
petak 03.04.2015.
15:21
Izvor: Beta

Interesantno viđenje predstojećeg derbija ima Milorad Kosanović.

slovenskenovice.si
slovenskenovice.si

Povezane vesti

Novi Pazar dočekuje sutra Crvenu zvezdu od 15.30 u utakmici 21. kola Super lige Srbije.

Trener Novog Pazara Milorad Kosanović rekao je danas da će njegovim fudbalerima značiti svaki bod koji osvoje u predstojećoj utakmici protiv Crvene zvezde.

"Sledi važan duel s timom koji pravi dobre rezultate ovog proleća. Teško gube i primaju golove, ali statistika ne mora da znači ništa. Sutra je novi dan, nova utakmica, a nama je najbitnije da se predstavimo u najboljem svetlu i kroz igru pokušamo ostvariti uspeh"
, rekao je Kosanović novinarima na Gradskom stadionu.

Meč će se igrati pred praznim tribinama zbog kazne koju je Novom Pazaru izrekla Disciplinska komisija Fudbalskog saveza Srbije.

"Šteta zbog praznih tribina. Iako smo prethodna dva rivala dočekali u istom ambijentu, na to ne možeš da se navikneš", rekao je Kosanović.

Crvena zvezda je druga na tabeli sa 45 bodova, dok je Novi Pazar na petom mestu sa 30.

"Zvezda je favorit, ali i Partizan je bio još veći prošle jeseni. Nismo mi 12. ili 14, pa da smo toliki autsajderi. Ako većina misli da treba da izgubimo, onda možemo biti opušteni", rekao je Kosanović.

"Zaista, ne razumem priče tog tipa, ali mi smo sportisti i imamo svoje ciljeve i zadatke. Dok postoji šansa treba se takmičiti. Ako su ispred nas i imaju svojih prednosti, to ne mora da znači da će da nas dobiju", kazao je strateg Pazaraca.

Kosanović, koji je ranije u dva navrata bio trener Crvene zvezde, ocenio je da su crveno-beli kvalitetniji nego prošle jeseni, iako je istakao da ih poznaje koliko i svakog narednog protivnika.

"Pratim ih u okviru potreba za utakmicu. Napravili su dodatnu selekciju, očistili neke stvari, pa sada imaju dosta korektan tim. Ako su igrači poput Miloša Bosančića i Aleksandra Kovačevića alternative, svakako su bolji. Mada, samo Partizan i Vojvodina su slabiji nego jesenas. To što su oni uradili tokom zime je nenormalno, ali oni znaju zašto je tako. Ostali su mnogo bolji, uključujući i nas", rekao je Kosanović.

On je naglasio da je Super liga Srbije svedena na odnos Crvene zvezde i Partizana i da to nije dobro.

"Važno je šta se njima dešava, a mi ostali smo koreografija. Koriste nas koliko im treba, što nije dobro. Zato i ispadaju u prvim kolima kvalifikacijama za evropska takmičenja. Ne znam šta im znači titula, osim da omogući ljudima koji ih vode da ostanu tu gde jesu. Slično je i u Fudbalskom savezu Srbije, u tom stručnom delu", istakao je Kosanović.

Utakmica između Novog Pazara i Crvene zvezde igraće se u subotu od 15.30 na Gradskom stadionu, a zbog kazne koja je izrečena domaćinu na tribinama neće biti publike.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke