Kosanović: ''Sami odlučujemo o svojoj sudbini''

Autor: Beta Beta
četvrtak 12.05.2016.
20:03
Izvor: Beta

Trener Borca Milorad Kosanović rekao je danas da će njegovi fudbaleri učiniti sve kako bi sezonu u Super ligi završili na četvrtom mestu i plasirali se u kvalifikacije za Ligu Evropa.

Betaphoto/BranislavBožić/Mo
Betaphoto/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

"Nakon trujumfa Partizana u Kupu, postalo je jasno da će i četvrtoplasirani tim na tabeli steći pravo da igra na medjunarodnoj sceni. Kandidati smo Radnički, Vojvodina i mi. Sa dve uzastopne pobede smo doveli sebe u situaciju da sami odlučujemo o svojoj sudbini", rekao je Kosanović na konferenciji za novinare u Čačku.

Borac je šesti na tabeli sa 29 bodova, tri manje od Radničkog, a četiri od Vojvodine, uz utakmicu manje od tih klubova.

Naredni rival ekipi iz Čačka biće Vojvodina u Novom Sadu.

"Idemo na noge rivalu koji je takodje u poslednja dva kola zabeležio dva vredna trijumfa na gostovanjima, što svakako obećava zanimljiv duel. Borac tradicionalno dobro igra u Novom Sadu i verujem da se ta tradicija može nastaviti i u subotu. Ko pobedi u direktnom odmeravanju snaga napraviće krupan korak ka poziciji četiri i zato smo potpuno svesni šta nam je činiti. Nemamo obavezu i pritisak, ali svakako imamo potrebu da damo sve od sebe", kazao je Kosanović.

Borac nema kadrovske probleme i Kosanović će moći da računa na sve igrače. Kako je rekao, njegova ekipa ima kvalitet da se odupre Vojvodini.

"Pobediti ubedljivo u Beogradu Čukarički i Crvenu zvezdu je za svaki respekt. Biće ovaj duel specifičan i po tome što uz mene trenutno u Borcu ima poprilično Novosadjana, dok s druge strane za Vojvodinu nastupaju bivši igrači Borca, kao i trener Nenad Lalatović koji je sjajno započeo ovu sezonu u Čačku. Mislim da oni koji budu posmatrali meč neće zažaliti, a mi imamo pravo kao i na svakoj drugoj utakmici da damo sve od sebe i na najbolji mogući način rešimo svoju sudbinu
", rekao je Kosanović.

Utakmica će se igrati u subotu od 19.00 na stadionu Karađorđe.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke