Konačna odluka - Ovo je spisak "Orlića" za predstojeće kvalifikacije

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 08.11.2016.
14:10
Izvor: Sportske.net, fss.rs

Selektor omladinske reprezentacije Srbije Milan Kosanović saopštio je konačan spisak igrača na koje računa za predstojeću preliminarnu rundu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

fkvojvodina.rs
fkvojvodina.rs

Povezane vesti

Omladinska selekcija fudbalske reprezentacije Srbije u sredu započinje takmičenje u preliminarnoj rundi kvalifikacija za Evropsko prvenstvo koje će naredne godine biti održano u Gruzji.

Selektor Milan Kosanović objavio je 30. oktobra širi spisak igrača koji su počeli pripreme za ovu fazu kvalifikacija, a danas je izvršena poslednja "seča". Za mesto u protokolu u narednih šest dana konkurišu:

golmani - Aleksandar Stanković (Grafičar), Marko Ilić (Vojvodina);

odbrana - Sava Radić (Čukarički), Dominik Dinga (Ural), Erhan Mašović (Čukarički), Strahinja Bošnjak (Partizan), Damjan Gojkov (OFK Beograd), Dejan Đurić (Brodarac), Jovica Blagojević (Voždovac);

sredina terena - Jovan Nišić (Partizan), Njegoš Petrović (Rad), Luka Adžić (Crvena zvezda), Veljko Nikolić (Crvena zvezda), Uroš Račić (Crvena zvezda), Veljko Birmančević (Partizan);

napad - Sava Petrov (Parizan), Dušan Vlahović (Partizan) i Igor Zlatanović (Radnik).

"Ono što je najteže za svakog selektora jeste da saopšti igračima da samo trenutno neće biti sa reprezentacijom, kao u ovom slučaju Luka Ilić i Lazar Romanić. Izbor je bio samo taktičke prirode, Ilić je mlađe godište i biće jedan od najvećih aduta u sledećem ciklusu, a Romanić je imao zaista jaku konkurenciju. Obojica ostaju članovi ove generacije igrača i na njih u perspektivi najozbiljnije računamo" rekao je selektor Milan Kosanović.

Protivnici omladinske reprezentacije Srbije u preliminarnoj fazi kvalifikacija biće selekcije Moldavije (9. novembar), Malta (11. novembar) i Švedska (14. novembar).

"Ne bežimo od uloge favorita, jer imamo kvalitet i znamo šta želimo. Moldaviju dobro poznajemo, ali sve je na našoj strani, tako da verujem da ćemo ostvariti pobedu. Drugi rival je Malta, selekcija sa kojom smo imali iskustva u mlađem uzrastu, a nekoliko njihovih igrača nastupa za italijanske klubove. Bez obzira, favoriti smo i verujem da ćemo to da opravdamo i na terenu. Ostali su Šveđani, ozbiljna selekcija, u starijem uzrastu su prvaci Evrope. Biće to verovatno meč za prvo mesto u grupi, a nama je cilj da budemo bolji kako bi imali dobru poziciju pred žreb za narednu rundu kvalifikacija" istakao je selektor Kosanović.

Omladinska reprezentacija Srbije imala je u prethodnom periodu nekoliko vrednih provera, ostvaren je trijumf na turniru "Stevan Ćele Vilotić" (tri pobede), a zatim u dvomeču sa Gruzijom pobeda i remi.

U ovoj generaciji igrača srpski fudbal ima mnogo talenata pred kojima je lepa budućnost a sve to, naravno, treba pokazati na terenu. Već od Moldavije, sutra 9. novembra u Sportskom centru FSS od 14 časova.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke