Kome je to u Užicu proradila ''naknadna pamet''?

Autor: Darko Mitrović
utorak 17.06.2014.
14:37
Izvor: Sportske.net, fksloboda.rs

Posle ispadanja užičke Slobode iz superligaškog društva, u ovom klubu još uvek traju analize neuspeha i traženje rešenja kako bi se ekspresno vratili u elitno društvo.

fksloboda.rs
fksloboda.rs

Povezane vesti

S tim u vezi, na adresu Upravnog odbora Slobode stiglo je otvoreno pismo gospodina Dragana Vujadinovića, bivšeg predsednika opštine Kosjerić, koji se na ovaj način obratio Upravnom odboru, jer je sprečen da prisustvuje sednici ovog tela.

On u pismu naglašava da je posle ispadanja Slobode iz Superlige nekima u Užicu proradila ''naknadna pamet'', u analizama ovakvog epiloga, ističući pritom da bez aktuelnog predsednika Dragana Subotića ne bi bilo svih uspeha Užičana iz prethodnih godina.

Klub je objavio ovo Vujadinovićevo pismo i prenosimo ga u celini.

''Poštovani,

Poziv za ovaj "oproštajni" UO (i u kadrovskom smislu, što nije bitno, ali nažalost i u takmičarskom smislu), kome kao i većini dosadašnjih ne mogu prisustvovati jer sam trenutno u Beogradu, je prilika da se makar obratim pisanim putem.

Nisam niukoliko opravdao ulogu člana i potpredsednika UO, najviše zbog ličnih prilika ali sam uvek bio na usluzi za "sitne"usluge(oko nekih dopisa i finansijsko-planskih dokumenata i "lobiranja" nekih donatora).

Minimalno, ali iskreno. Zato sebi dajem za pravo da kažem sledeće. Čim dođe do neuspeha proradi "naknadna pamet". Sve se zaboravlja i aktiviraju se "greške i propusti". Naravno prednjače oni koji gledaju samo sebe i svoje mesto.

Uvek budu servilni dok traje jedna "vlast", čim se nešto desi, oni "progledaju" i shvate da su ranije toliko hvalili jer su bili "prevareni" i nisu znali šta se radi. Tako će i sada biti u "Slobodi". Već čujem da se probudila "naknadna pamet".(Ako pratite našu politiku, sve vam je jasno).

Dakle, moje lično mišljenje je sledeće: Predsednik i UO su imali grešaka, pogrešnih procena, kadrovskih promašaja. Najveća Subotićeva greška je što nije shvatio (možda i jeste ali je hrabrio sebe i ostale) da se "na mišiće" ne može dugo i večno, i da su "ovi gore" moćniji i jači od "onih dole".

Druga greška mu je što je možda previše verovao nekim takmičarskim i sportskim rukovodiocima, iako je bilo više iskrenih članova UO koji se smatrali da u tom segmentu treba nešto menjati.

Zaključno, sve su ovo možda slabosti, ali bi makar članovima UO i svim iskrenim ljubiteljima FK "Slobode" trebalo i moralo biti jasno - ništa od ovoga ne bi bilo bez Subotića i nekadašnje Valjaonice bakra. Ni FK Sevojna, ni Đurđevdana i nezaboravne utakmice sa Zvezdom u Sevojnu, ni JNA i finala Kupa, ni Lila, ni Super lige, ni Stadiona, ni reflektora...

Pišem kolumne o našoj svakodnevici već deceniju i po, i mislim da imam mandat da kašem i tvrdim - dugoročno nije dobro što je "Sloboda" prevashodno zavisila od jednog čoveka, ali bez tog čoveka ove i ovakve Slobode ne bi ni bilo.

Zato bih Slobodi želeo da je i dalje vodi Subotić (i da se i sam menja), a Subotiću da daleko "pobegne" od Slobode i vrati se sebi.

S velikim poštovanjem i željom da novi UO vrati Slobodu u Super ligu.
Dragan Vujadinović''

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke