Kolo u senci 150. ''večitog'' derbija, Sale Ilić za istoriju, Zvezda juri rekord

Autor: Beta Beta
petak 26.02.2016.
12:10
Izvor: Beta

Utakmicama 24. kola nastavlja se takmičenje u Super ligi Srbije, a u centru pažnje biće jubilarni 150. "večiti derbi" izmedju Partizana i Crvene zvezde.

Sportske.net
Sportske.net

Povezane vesti

Predstojeći okršaj večitih, zakazan za subotu u 17.00, biće drugačiji od svih prethodnih, jer Zvezda u Humsku dolazi sa velikih 29 bodova prednosti u odnosu na crno-bele.

Pored velike bodovne prednosti, ekipa Miodraga Božovića je svakako i u psihološkoj prednosti jer iza sebe ima 20 uzastopnih prvenstvenih pobeda, dok je Partizan, posle loših igara u jesenjem delu šampionaa, proleće otvorio porazom od OFK Beograda (1:2).

U prvom delu takmičenja crveno-beli su na svom stadionu pobedili Partizan sa 3:1, a u medjuvremenu su nanizali veliki broj pobeda, ali i sačuvali ekipu iz prvog dela. Na drugoj strani, glavno pitanje je ko će od igrača domaće ekipe istrčati na teren, jer je Partizan tokom zimske pauze promenio ceo tim, uključujući i trenera.

U odnosu na derbi od pre samo nekoliko meseci u timu Partizana neće biti golmana Živka Živkovića, Umarua Abubakara, Andrije Živkovića, Stefana Babovića...

Predstojeći derbi obeležiće i kapiten Partizana Saša Ilić. Naime, ukoliko Ilić odigra makar i jedan minut u sutrašnjem meču upisaće svoj 26 nastup na prvenstvenim derbijima i tako na večnoj listi preskočiti legendu crno-belih Momčila Vukotića.

Crveno-beli, lideri na tabeli sa 65 bodova, želeće da nastave niz pobeda, dok će Partizan pred svojim navijačima pokušati da se iskupi za loše nastupe, da da sebi veliku injekciju samopouzdanja pred nastavak takmičenja, ali i makar malo spasi sezonu.

U senci derbija igraju se i ostale utakmice 24. kola Super lige Srbije.

Kolo danas od 16.00 otvaraju Vojvodina i Metalac, dok su svi ostali dueli na programu u subotu.

Fudbaleri Vojvodine, posle remija sa Spartakom, idu u goste ekipi Metalca, čačanski Borac će nakon trijumfa nad Jagodinom pokušati u meču protiv Novog Pazara da zadrži drugu poziciju na tabeli, dok će trećeplasirani Čukarički u goste Radniku.

Javor na svom terenu dočekuje Voždovac, dok lučanska Mladost na svom terenu igra protiv Radničkog iz Niša.

Prestojećeg vikenda očekuju se i zanimljivi dueli i ekipa sa začelja tabele.

OFK Beograd, posle velike pobede nad Partizanom, igra u gostima protiv Jagodine, koja će ih dočekati predvodjena novim trenerom Stevanom Mojsilovićem, dok će Spartak dočekati Rad.

Parovi 24. kola Super lige Srbije:

Petak:

Metalac - Vojvodina (16.00)

Subota:

Jagodina - OFK Beograd (14.00)
Mladost - Radnički Niš (14.00)
Novi Pazar - Borac (14.00)
Spartak - Rad (14.00)
Javor - Voždovac (16.00)
Partizan - Crvena zvezda (17.00)

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Korner-Pixi-GOOOOOOL
Saturday, 27.02.2016
14:11

Nadam se da ce Ibanjez biti siguran izvodjac najstroze kazne.

avatar
Friday, 26.02.2016
13:26

Сале ће извести пенал ако га Глођ неким 8-им светским чудом досуди.