Kolman: ''Srbi, Hrvati... Oni se ne šale kad obuku dres''

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.06.2017.
23:39
Izvor: Sportske.net

Selektor Velšana pohvalio svoje igrače, ali je imao lepe reči i za naš tim, kao i za atmosferu na našem najvećem stadionu.

Epa/Maja Suslin
Epa/Maja Suslin

Povezane vesti

Selektor Velsa Kris Kolman rekao je posle utakmice da su mu pomešana osećanja nakon večerašnje utakmice, ali da mora da bude zadovoljan remijem protiv Srbije.

"Pomešana su mi osećanja. Poveli smo, a ovde je jako teško igrati. Mnogo smo naučili od Srbije pre pet godina kada smo pretrpeli težak poraz. Znali smo da moramo da se borimo ovde, ali ovde ne sme da se igra otvoreno. Momci su to radili. Ponosan sam na njih. Imali smo šanse u poslednjih desetak minuta. Utakmica je bila dobra, tvrda, sudar dve dobre ekipe, ali moramo da budemo zadovoljni bodom u Srbiji", rekao je Kolman novinarima na stadionu "Rajko Mitić" posle utakmice.

Vels je danas poveo, ali je Srbija izjednačila na 1:1, koliko je bilo i na kraju. Sve utakmice u grupi završene su nerešeno, tako da se situacija nije promenila.

"Realno, ako hoćemo da budemo prvi u grupi, sada moramo da ostvarimo sve četiri pobede. Ako želimo baraž, onda tri pobede i remi. Reako sam ranije da nikada ne govorim o pobedama, ali ovo je matematika. Srbija ima gostovanja u Austriji i Irskoj, tako da ništa nije završeno. Ovo je uzbudljiva grupa, i dalje je sve otvoreno", rekao je Kolman.

On je kazao da je atmosfera bila fantastična.

"Srbija, Hrvatska, takve zemlje – teško je igrati tu i teško je uzeti bilo šta. Oni se ne šale, kad obuku dres se ne šale. To smo rekli igračima, da moraju da igraju sa emocijama i strasti. Znam da je ovo star stadion, ali atmosfera je fantastična. Izdržali smo i procvetali u ovakvim uslovima. Stvarno sam ponosan na igrače", rekao je Kolman.

Vels je poveo golom Arona Remzija iz penala "Panenke", i to na istom mestu gde je i nastala.

"Nisam ni trenutak sumnjao da će Aron postići gol, mada nisam znao da će onako izvesti penal. Znao sam da će dati jer igra jako dobro, sa mnogo samopouzdanja. Njegov doprinos večeras bio je nemerljiv. Da nije bilo njega, ne znam da li bismo ostvarili ovakav rezultat. Navijači ovde prave veliku buku, ali njemu to nije smetalo. Što se tiče načina na koji je izveo penal, prilično sam siguran da Aron nije ni video originalnu 'Panenku'", rekao je Kolman.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

12 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
09:04

Svi povedu protiv nas, nije to nikakav uspeh...

avatar
Realan tip
Monday, 12.06.2017
00:07

Ne zna se koima crnji fudbalski mentalitet mi ili hrvati.

avatar
R E V O L T
Monday, 12.06.2017
12:25

Mi. Oni barem igraju SP i EP i takmice se ravnopravno sa najboljima, oni barem imaju cime i da se ponose (u fudbalu, naravno, ovako nemaju:-D), toliko su skalpova skinuli tim najvecim reprezentacijama da to apsolutno uopste vise nije slucajnost...

avatar
R E V O L T
Wednesday, 14.06.2017
23:05

Brate, vrlo malo takmicenja su propustili, ne mozes u fudbalu da kazes da je uspeh samo ako se udje u polufinale...

avatar
Realan tip
Wednesday, 14.06.2017
22:20

Moguce, ali uspjeha imaju koliko i mi, jedno trece mjesto na SP-u, tako da nema mnogo razlike. Luzeri smo i jedni i drugi.

avatar
Go Hard or Go Home
Sunday, 11.06.2017
23:45

Po naslovu, pogresio je srz, upravo je potpuno suprotno, hrvati drim tim imaju ne sastavljaju se... mi kad smo imali Ivanovica, Kolarova, Matica u najboljim godinama igrali smo ocajno, uvek ce tako biti.

avatar
tony zahirovic1234
Monday, 12.06.2017
02:33
avatar
Стефан Стојанчевић
Monday, 12.06.2017
18:38

nije mentalitet nego igraci misle da mogu da pijance i da se provode po kafanama i splavovima celu noc i onda sutradan da odigraju tj da trce 90 minuta e pa ne moze to je nekad moglo, sad sve reprezentacije igraju na kontru gde moras konstanto da trcis i kreces 90 minuta,jer ako si gledao juce utakmicu video bi da svi kad odu u napad niko nema snage da se vrati pozadi i da ne pricam supljinu tokom cele utakmice od centra pa do naseg sesnesterca duvala promaja bajo pa razbijala